Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
Wellness

Tα απόλυτα food trends του 2022 για μια καλύτερη ζωή

Τι να εντάξεις στην καθημερινή διατροφή σου

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Δημοσίευση ΙΑΝ 31, 2022

Tα απόλυτα food trends του 2022 για μια καλύτερη ζωή
@gatherednutrition

Καθώς κοιτάμε στις τάσεις του wellness που μπορούμε να περιμένουμε το 2022, οι αλλαγές στη διατροφή μας, στη φυσική μας κατάσταση και στην αυτοφροντίδα φαίνονται ιδιαίτερα ζωτικής σημασίας φέτος.

Αν τα τελευταία δύο χρόνια μας έμαθαν κάτι, είναι ότι η αληθινή ευεξία πρέπει να μας κάνει να νιώθουμε καλύτερα. Και αυτό σημαίνει ότι οι τάσεις στην υγεία αφορούν πλέον λιγότερο το πώς φαίνεται κάτι, αλλά το κατά πόσο βελτιώνει την ποιότητα ζωής μας.

Προβιοτικά 

Γνωρίζετε ήδη ότι η υγεία του εντέρου είναι σημαντική και είναι σημαντικό να δώσουμε προτεραιότητα στην προσθήκη τροφών φιλικών προς το έντερο στη διατροφή μας όχι μόνο με προβιοτικά αλλά και με πρεβιοτικά. Βρείτε το σε τροφές όπως οι μπανάνες, τα χόρτα πικραλίδας, το σκόρδο, τα κρεμμύδια και τα σπαράγγια.

Οι τροφές που ενισχύουν τον εγκέφαλο

Από τότε που το άγχος κυρίευσε τις ζωές μας το 2020, όλοι συνειδητοποιήσαμε πολύ περισσότερο πως η διατροφή μπορεί πραγματικά να βοηθήσει να έχεις ένα δυνατό οργανισμό και ένα καθαρό μυαλό! Επίσης, ήρθε η ώρα να καταλάβουμε την επίδραση που έχει η καφεΐνη στα επίπεδα στρες μας. Για να ξεκινήσετε, ενσωματώστε στην καθημερινή διατροφή, περισσότερα τρόφιμα γνωστά για την υγεία του εγκεφάλου, όπως πράσινα φυλλώδη λαχανικά ή λιπαρά ψάρια και δοκιμάστε καφέ χωρίς καφεΐνη ή προσθέστε matcha για να δείτε αν παρατηρήσετε διαφορά στα επίπεδα στρες σας. Μπορεί να κάνει μεγάλη αλλαγή.

Μάθε τη λέξη, προσαρμογόνα

Τα νέα βότανα που καταπολεμούν το άγχος! Από τις αρχαίες υπερτροφές που χρησιμοποιούνται εδώ και χιλιάδες χρόνια σε αρχαίες παραδόσεις όπως η Αγιουρβέδα και η Παραδοσιακή Κινεζική Ιατρική, τα προσαρμογόνα έρχονται στο 2022. Ουσιαστικά είναι βότανα που βοηθούν στην ανακούφιση του στρες και στη μείωση του άγχους. Αυτά είναι συνήθως φυτικής προέλευσης και μπορεί να είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για τη διαχείριση του στρες  - και τα βρίσκεις σε χάπια και σκόνη.
Περισσότερα Θέματα Wellness
× PINK.GR
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ NEWSLETTER
GET CONNECTED
Nextweb