SKIN CARE

Αζελαϊκό οξύ: μάθε για το συστατικό που υπόσχεται να σε βοηθήσει με την ακμή

Ακόμα ένα συστατικό που πρέπει να μάθεις
Γράφει η ΛΟΥΚΙΑ ΣΑΝΙΔΑ
Αζελαϊκό οξύ: μάθε για το συστατικό που υπόσχεται να σε βοηθήσει με την ακμή
Shiny Diamond / Pexels

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακόμα ένα δραστικό συστατικό που πρέπει να προσθέσεις στη λίστα σου, ειδικά αν βγάζεις σπυράκια, είναι το αζελαϊκό οξύ.

Τα οξέα που είναι πολύ δημοφιλή τα τελευταία χρόνια στο skincare, είναι αρκετά. Έχουμε μιλήσει για τη Βιταμίνη C, τα ΑΗΑ, το σαλικυλικό οξύ, τη ρετινόλη και άλλα. Οι ειδικοί, ωστόσο, θεωρούν ότι ένα οξύ που δεν έχει δοθεί η σημασία που του αξίζει, είναι το αζελαϊκό. Μάλιστα, είναι από τα συστατικά που επιλέγονται για την αντιμετώπιση της ακμής.

Τι είναι το αζελαϊκό οξύ

Το αζελαϊκό οξύ (azelaic acid), είναι μια οργανική χημική ένωση που βρίσκεται στην φύση. Πιο συγκεκριμένα, υπάρχει στο σιτάρι, στη σίκαλη και στο κριθάρι. Παράγεται από τον πιτυρόσπορο (Malassezia furfur), ο οποίος ζει στο δέρμα του ανθρώπου και πολλών ζώων.  Ωστόσο, δημιουργείται και από τις βιομηχανίες ομορφιάς, ως συστατικό προϊόντων για το δέρμα και για τα μαλλιά. 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη BLUMBODY (@blumbody)

Ποια είναι τα οφέλη του

Το αζελαϊκό οξύ, έχει αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Προκαλεί ήπια απολέπιση στην επιδερμίδα, απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα, καθαρίζει τους φραγμένους πόρους, βοηθώντας στην ανανέωσή της. 

Αντιμετωπίζει τις φλεγμονές, όπως τον ερεθισμό που προκαλείται από την ακμή και δρα και κατά των βακτηρίων που την προκαλούν. Περιορίζει και την υπερβολική συγκέντρωση σμήγματος, ενώ βοηθά στην βελτίωση των σημαδιών.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη DermDoc - Honest Science (@dermdoc.in)

Ειδικότερα, αν μετά τα σπυράκια εμφανίζονται και μαύρα στίγματα, υπόσχεται να σε βοηθήσει. Επιπλέον, βελτιώνει και το μέλασμα, καθώς εμποδίζει την παραγωγή της υπερμελάγχρωσης. Αλλά αποτρέπει και τη σύνθεση μελανίνης, την ικανότητα του δέρματός σας να παράγει χρωστικές ουσίες που μπορούν να αλλάξουν τον τόνο του.

Είναι κατάλληλο για ακνεϊκές επιδερμίδες, ακόμα και κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης. Ωστόσο, πρέπει πρώτα να συμβουλευτείς τον γιατρό σου για τη χρήση των καλλυντικών κατά την περίοδο αυτή.

Ποτε το χρησιμοποιείς

Μπορείς να το χρησιμοποιείς τόσο το πρωί όσο και το βράδυ, αφού πρώτα το δοκιμάσεις να δεις αν σου προκαλεί κάποιον ερεθισμό. Το πρωί, φυσικά, μην ξεχνάς και την αντηλιακή σου μετά την εφαρμογή του. Συνδυάζεται ίσως και με τα περισσότερα συστατικά του skicare και “συνεργάζεται” καλά με τα ΑΗΑ, τα BHA και τη ρετινόλη.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Stella (@skincarelovebystella)

Τα αποτελέσματα της χρήσης του θα φανούν τουλάχιστον στον ένα μήνα. Οπότε, θα πρέπει να έχεις υπομονή και να το χρησιμοποιείς συστηματικά. Αν έχεις βαριά ακμή, ωστόσο, πρέπει πρώτα να συμβουλευτείς τον δερματολόγο σου πριν από τη χρήση οποιουδήποτε προϊόντος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Ομορφιά
0 / position1: 0 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb