PINKMAS ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

Ο ξεχωριστός τρόπος που στολίζουν οι Σκανδιναβοί τα σπίτια τους, είναι σίγουρο πως θα σου αρέσει

Plus το hygge, η ωραία φιλοσοφία από τη Δανία που θα σου αρέσει πολύ
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Ο ξεχωριστός τρόπος που στολίζουν οι Σκανδιναβοί τα σπίτια τους, είναι σίγουρο πως θα σου αρέσει

Σε τι διαφέρουν τα Χριστούγεννα στις Σκανδιναβικές χώρες από τα υπόλοιπα Χριστούγεννα; Στο στυλ; Στη φιλοσοφία;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κάθε χώρα έχει τις δικές της παραδόσεις που λατρεύονται και κάνουν τη χώρα να νιώθει ξεχωριστή σε έναν κόσμο όπου η αμερικανική παράδοση τείνει να υπερισχύει.

Οι χριστουγεννιάτικες διακοσμήσεις στη Σκανδιναβία τείνουν να είναι παραδοσιακές και πιο φυσικές από ό,τι συνήθω σκέψου πως στολίζουν με ξύλινα στολίδια, φυσικά υλικά, κουκουνάρια, λευκά λαμπάκια ακόμη... και αληθινά κεριά στο χριστουγεννιάτικο δέντρο!

Οι Σκανδιναβοί δε γεμίζουν το δέντρο ώσπου να μη φαίνονται τα κλαδιά. Σκοπός είναι να αναδείξουν τα στολίδια, όχι να τα κρύψουν ανάμεσα στα υπόλοιπα! 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα στολίδια είναι συνήθως σε παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα σχήματα, όπως αγγελάκια χριστουγεννιάτικα δέντρα, τάρανδοι και δώρα, καθώς και άλλα κλασικά σχήματα όπως καρδιές, καμπάνες και αστέρια. Ένα στολίδι που έχουν συνήθως όλοι είναι ένα κουδούνι με μια κορδέλα στο πάνω μέρος που περιβάλλεται από μια λεπτή καρδιά.

Μπορείς να αφαιρέσεις λοιπόν στολίδια από το δέντρο σου, να προσθέσεις μερικά παλιά, χάρτινα στολιδάκια, ξύλινα παιχνίδια, μερικές μάλλινες κουκλίτσες, λευκά και κόκκινα στολίδια ως επί το πλείστον και να παίξεις με φυσικά υλικά.

Και το μεγάλο μυστικό. 

Αντί να είναι όλα ίδια, τα στολίδια λειτουργούν ως συλλεκτικά αντικείμενα που αντιπροσωπεύουν μια ανάμνηση ή ένα συναίσθημα. Αυτό είναι που τα κάνει τόσο αγαπημένα: ο καθένας συνδέεται με κάθε στολίδι με τον δικό του τρόπο. Αφορά τη συγκεκριμένη χρονιά για κάθε άτομο – τι συνέβη στη ζωή σου, τι θέλεις να θυμάσαι; Κάθε χρόνο μπορείς να αγοράζεις ένα νέο στολίδι, είτε από ένα ταξίδι, είτε επειδή το βρήκες στο πατρικό σου και σου θυμίζει τα παιδικά σου χρόνια.

Plus: Στη Δανία έχουν μια μαγική λέξη Hygge.  Ναι, το έχουμε ξαναπεί. Ο όρος «hygge» μπορεί να παρεξηγηθεί. Δεν σημαίνει απλώς να χαλαρώνεις σε έναν καναπέ με το playstation, τις ugg, μια κουβέρτα αγκαλιά και να βλέπεις όλη μέρα τηλεόραση!

Σημαίνει να χαρείς τον χρόνο μαζί με την οικογένεια και τους φίλους σου αλλά κυρίως... να φτιάξεις ένα περιβάλλον που όταν θα θελήσεις να χαλαρώσεις να είναι εκεί για σένα - δεν είναι απλώς το να είσαι άνετη, αλλά μάλλον είναι περισσότερο ένα συναίσθημα ή η ατμόσφαιρα που δημιουργείται και που σου δημιουργεί ηρεμία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Style
8 / position1: 354 / position2: 857
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb