ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

8+1 μαθήματα αληθινής δύναμης από την Alicia Keys

Μοιράζεται τα μυστικά της επιτυχημένης και όμορφης ζωής της με τις υπόλοιπες γυναίκες και εμείς την ευχαριστούμε
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
8+1 μαθήματα αληθινής δύναμης από την Alicia Keys
Photo via Live Nation

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Alicia Keys είναι η επιτομή μιας μελλοντικής διαμορφώτριας – μιας γυναίκας που ανοίγει το δρόμο για όσους βρίσκονται πίσω της και αφιερώνει την τεράστια επιρροή της για να εμπνέει και να ενδυναμώνει τον κόσμο γύρω της, ενώ υποστηρίζει την κοινωνική αλλαγή.

Έχοντας φτάσει στο απώγεια της δόξας της, στις αρχές της δεκαετίας του 2000, οι εμβληματικοί ύμνοι του γυναικείου emporewement, εκτόξευσαν την Alicia στην κορυφή των καλλιτεχνών της R&B, όπου σήμερα αποτελεί ένα ισχυρό και προκλητικό πρότυπο για γυναίκες και κορίτσια σε όλο τον κόσμο.

Ενώ τα τραγούδια της είχαν πάντα την έννοια της ενδυνάμωσης στον πυρήνα τους, η επιρροή της τραγουδίστριας, τραγουδοποιού και μουσικού παραγωγού, ξεπερνά κατά πολύ την μουσική βιομηχανίας. Η Alicia είναι μια ακτιβίστρια και μια πρωτοπόρος που βρίσκει πάντα χρόνο για να ανταποδώσει την αγάπη που λαμβάνει από τον κόσμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από τη συγκέντρωση χρημάτων για οικογένειες που ζουν με τον ιό HIV και τη συζήτηση για την υγεία των γυναικών, μέχρι τη συνίδρυση της οργάνωσης "She Is The Music" για τον τερματισμό του σeξισμού στη μουσική βιομηχανία, πάντα χρησιμοποιούσε το βήμα της για να υποστηρίξει τη θετική αλλαγή. Στην πραγματικότητα, στο αποκορύφωμα του κινήματος Black Lives Matter του περασμένου χρόνου, η τραγουδίστρια δημιούργησε ένα ταμείο δισεκατομμυρίων δολαρίων για επιχειρήσεις αφροαμερικανών, ενώ ενώθηκε και με τη μητέρα της Breonna Taylor σε μια καμπάνια που έγινε viral, για να αγωνιστεί για τη δικαιοσύνη μετά το θάνατο της άτυχης νεαρής γυναίκας.

Τώρα, στα 40 πλέον της χρόνια, νικητής 15 βραβείων Grammy, συγγραφέας με τις μεγαλύτερες πωλήσεις των New York Times και μητέρα δύο παιδιών, η Alicia δεν δείχνει σημάδια κούρασης. «Ο ακτιβισμός ήταν πάντα μέρος της ζωής μου, αλλά τώρα εμπνέομαι περισσότερο από ποτέ, όσον αφορά την κοινωνική δικαιοσύνη».

Θέλοντας να τιμήσεις όλες τις γυναίκες του κόσμου για την συμβολή τους και την μάχη που δίνουν καθημερινά μέσα στις κοινωνίες που ζουν, η πασίγνωστη τραγουδίστριας, αποφάσισ να μοιραστεί τα μαθήματα ζωής της σχετικά με το female empowerement.

Μη σπαταλάς τη δύναμή σου

«Σίγουρα έφτασα σε ένα σημείο όπου αναγνώριζα ότι η επιθυμία μου για συμβιβασμούς μερικές φορές ξεπέρασε την επιθυμία μου να ακολουθήσω το αρχικό μου όραμα. Κάπως έτσι, αποφάσισα να σταματήσω να μην ακολουθώ όσα θέλω».

Θέσε τα όριά σου

«Τα όρια είναι το αγαπημένο μου πράγμα σε ολόκληρο τον κόσμο. «Εδώ είναι ο χώρος μου, μείνε έξω από αυτόν! Ξεπερνάς τη γραμμή μου». Νομίζω ότι υπάρχει κάτι μαγικό στο να μπορείς να εκφράζεις τα όρια σου…ειδικά στους ανθρώπους που αγαπάς».

Μην συγκρίνεις τον εαυτό σου με άλλους

«Μην συγκρίνεις τον εαυτό σου με κανέναν άλλο, γιατί δεν υπάρχει κανένας άλλος σαν εσένα. Θα σπαταλάς τόσο χρόνο προσπαθώντας να γίνεις σαν κάποιον άλλον, που δε θα είσαι ποτέ και αυτός δε θα είναι ποτέ εσύ, ενώ μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτό το συναίσθημα - ή ακόμα και την μικρή ζήλια που μπορεί να νιώθεις  – ως μέτρο για να αναγνωρίσεις τι είναι αυτό που θέλεις να αλλάξεις σε εσένα ή τι περισσότερο θα ήθελες να ξεκινήσεις να κάνεις για εσένα».

via GIPHY

Γνώρισε τον εαυτό σου και την αξία σου

«Νομίζω ότι στην πραγματικότητα αυτό ήταν που με έσωσε από αυτήν την εξαιρετικά βρώμικη βιομηχανία, που μερικές φορές κάνει τις γυναίκες να νιώθουν ότι δεν έχουν επιλογή για το πώς να εκφραστούν ή να παρουσιάσουν τη γυναικεία τους φύση ή τον αισθησιασμό τους ή τη σeξουαλικότητά τους – ή οτιδήποτε από αυτά. Μεγαλώνοντας, βρισκόμουν γύρω από μαστροπούς, πόρνeς και εμπόρους ναρκωτικών. Έπρεπε να συμπεριφέρομαι με έναν συγκεκριμένο τρόπο για να μην τραβήξω αυτό το είδος της προσοχής. Όλο αυτό με βοήθησε να μην αλλάξω. Ως παιδί, όλοι θέλουν να σου πουν τι να κάνεις και πώς να φαίνεσαι και πώς θέλουν να σε πλασάρουν… προσπαθούν κυριολεκτικά να σε καλουπώσουν στα δικά τους πρότυπα».

Αφιέρωσε χρόνο στον εαυτό σου

«Πάρε χρόνο για τον εαυτό σου γιατί είναι τόσο πολύτιμο για εμάς και τόσο εύκολο να μας ξεχάσουμε αν δεν το κάνουμε. Είναι τόσο εύκολο να βιάζεσαι να κυνηγήσεις τα όνειρα σου ή να κυνηγήσεις έναν άντρα ή μια γυναίκα ή να κυνηγήσεις ένα ταξίδι ή λεφτά ή οτιδήποτε άλλο και ξεχνάμε ότι το να κυνηγάμε τον εαυτό μας, θα πρέπει να είναι η νούμερο ένα προτεραιότητα».

Απαλλάξου από την αρνητικότητα

«Μπορούσα να αρχίσω να κάνω νέες επιλογές και να καταλάβω ποια σημεία της ζωής μου με ενοχλούσαν, ποια μέρη της μου ήταν πολύ βαριά ή τοξικά. Όταν προχωράς τόσο γρήγορα, δεν έχεις την ευκαιρία να προσδιορίσεις αυτά τα πράγματα… Συνειδητοποίησα ότι δεν έκανα τα βασικά που βοηθούν στην πραγματικότητα τον εαυτό μου, την ψυχολογία μου, την ενέργειά μου… και ότι αυτό δεν μου δίδαξε κάτι πραγματικά . Όσο περισσότερο άρχισα να φροντίζω τον εξωτερικό μου κόσμο και να αφαιρώ τα μέρη που ένιωθα καταπιεστικά, τοξικά και αρνητικά, τόσο καλύτερα ένιωθα μέσα μου».

Άσε τις προσδοκίες στην άκρη

«Ένα από τα πράγματα που έχω μάθει μεγαλώνοντας, είναι ότι έχουμε τόσα πολλά δεδομένα για το ποιοι είμαστε. Είναι εύκολο να δημιουργήσεις μια εικόνα για τη γυναίκα που νομίζεις ότι είσαι, αλλά μπορούμε στην πραγματικότητα να είμαστε ο πιο υπέροχος… ο πιο φανταχτερός, έξυπνος, όμορφος εαυτός μας – όλα αυτά τα πράγματα που πολλοί από εμάς κρατάμε μέσα μας και βγάζουμε πολύ σπάνια. Η καλύτερη σου εκδοχή έχει να κάνει με την απώλεια αυτής της συγκράτησης. Προσωπικά, δεν έχω πλέον αυτή την επιφύλαξη και νιώθω πολύ καλά με εμένα.»

Ακολούθησε τον δικό σου δρόμο

«Υπάρχουν τόσοι πολλοί τρόποι για να περπατήσεις σε ένα μονοπάτι… επέλεξε τον δικό σου τρόπο. Ελπίζω να έχω κάνει το μονοπάτι που είναι έξω από την κλασική οδό να φαίνεται πιο προσιτή για τις γυναίκες που ακολουθούν πίσω μου.»

Πίστεψε στις υπερδυνάμεις σου

«Έχουμε αυτές τις απίστευτες υπερδυνάμεις μέσα μας και συνήθως δεν ξέρουμε ότι υπάρχουν επειδή φοβόμαστε ή είμαστε τυφλοί ή δεν μας ενθαρρύνουμε για να τις δούμε. Αλλά υπό πίεση, στέκεσαι στα πόδια σου και βρίσκεις έναν τρόπο, γιατί απλά δεν έχεις άλλη επιλογή και μένεις έκπληκτη, ενώ σκέφτεσαι "και όμως, τα είχα όλα αυτά μέσα μου όλο αυτό το διάστημα".»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
19 / position1: 560 / position2: 1000
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb