ΕΞΟΔΟΣ

5 μέρη στην Αθήνα για να αγοράσεις αριστοτεχνικό προζυμένιο ψωμί

Οι new age φούρνοι της Αθήνας πρωταγωνιστούν στο γαστρονομικό τοπίο της πόλης και αυτό είναι κάτι που μας αρέσει!
Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ
5 μέρη στην Αθήνα για να αγοράσεις αριστοτεχνικό προζυμένιο ψωμί

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η εποχή που δοξάζουμε τα πιο απλά πράγματα είναι αυτή εδώ που ζούμε. Η πανδημία μας έμαθε να απολαμβάνουμε πραγματικά μερικά πράγματα που μέχρι τώρα τα θεωρούσαμε δεδομένα. Σχεδόν όλοι καταλαβαίνουμε την αξία μιας εκδρομής στον καθαρό αέρα, ενός δείπνου με φίλους, ενός καλού προζυμένιου ψωμιού στο τραπέζι μας!

Το ψωμί, αυτό το τόσο απλό δημιούργημα που μας έχει συντροφεύσει σε όλη μας τη ζωή και που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι για τη διατροφή μας. Σε δυο φέτες ψωμί κλείνουμε αγαπημένα υλικά και κάνουμε σάντουιτς. Με ψωμί συνοδεύουμε τα λαδερά μας και εκεί αλείφουμε τις μαρμελάδες μας το πρωί. Πού όμως μπορούμε ν αγοράσουμε αριστοτεχνικό προζυμένιο ψωμί στην Αθήνα;

Ποια είναι τα νέα σημεία της πόλης που φτιάχνουν ψωμί που μοιάζει με ένα όνειρο από αλεύρι; Παρακάτω μια λίστα με 5 new age φούρνους της Αθήνας που φτιάχνουν αριστοτεχνικό προζυμένιο ψωμί! 

Betty's Bakery 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κάπου στο Βοτανικό, σε ένα παλιό φανοποιείο η Ελισάβετ Κουλούρη έφτιαξε έναν φωτεινό, ψηλοτάβανο και με φανταστική ενέργεια, φούρνο! Το καταπληκτικό ψωμί της σε όλες τις παραλλαγές του, θα το βρεις σε αρκετά σημεία της Αθήνας αλλά και στην πόρτα σου αν το παραγγείλεις από το website του Betty's Bakery. 

Bάλε στο καλάθι σου το χωριάτικο με Ελαιόλαδο & Θυμάρι και είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα εθιστείς αμέσως σε αυτή την τόσο απαλή και ταυτόχρονα πλούσια γεύση! 

Κασσάνδρας 10, Βοτανικός

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Betty's Bakery (@bettysbakery_realbread)

Black Salami 

Μια ολοκαίνουρια άφιξη στα Εξάρχεια που έγινε αμέσως talk of the town και ο λόγος είναι ένας. Το καλό προϊόν! Θα το βρεις στη γωνία Ζωοδόχου Πηγής και Μεθώνης και τα κόκκινα στοιχεία διακόσμησης θα σου κεντρίσουν την προσοχή αμέσως. Σειρά έχουν οι μυρωδιές και αυτή η ματιά στα ράφια που θα σε ζαλίσει. Ζεστές μυρωδιές, εικόνες και πολλά υποσχόμενα γεύσεις σε ένα μαγαζί που μοιάζει να προσγειώθηκε από τη Σκανδιναβία.

Το Black Salami φτιάχνει ψωμί με αλεύρι από έναν παραδοσιακό πετρόμυλο στο Τορίνο και εδώ και ένα μήνα περίπου είναι θέμα συζήτησης για τα καταπληκτικά σάντουιτς! Περάστε για brunch on the go ή φορτώστε φοκάτσια και ψωμί για το σπίτι! Λογικά την ίδια μέρα που θα δοκιμάσετε θα θέλετε να το πείτε σε ένα φίλο... κάπως έτσι το Black Salami έγινε διάσημο πριν καλά καλά ανοίξει! 

Ζωοδόχου Πηγής 71

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Black Salami Microbakery (@the_black_salami_microbakery)

Τρομερό Παιδί 

Ψωμί που πρωταγωνιστεί σε ένα χώρο που το φως τον λούζει σχεδόν όλη τη μέρα και είναι μια παλιά μονοκατοικία του 1926. Τα τρομερά παιδιά που βρίσκονται πίσω από αυτό το project είναι ο Στέφανος Λιβάνιος και ο Χρήστος Παππάς. Οι δυο τους, εδώ και ένα χρόνο έχουν τρελάνει τη γειτονιά με τις μυρωδιές και όλους εμάς με τις δημιουργίες τους. Εδώ, τις περισσότερες φορές θα συναντήσεις και ουρά, όμως αξίζει τον κόπο και θα το καταλάβεις μόλις φας για πρώτη φορά το ..τρομερό ψωμί! 

Ένα σημείο που πρέπει να σταθούμε είναι ότι εδώ όλες οι πρώτες ύλες είναι πραγματικά αγνές! Τα παιδιά χρησιμοποιούν αλεύρι αποκλειστικά από τα ελληνικά σιτηρά του Πιπίνου Πυρροντζέλλου, μυλωνά πέμπτης γενιάς στην Καρδίτσα  Γι’ αυτό και το τελικό προϊόν σε χορταίνει χωρίς να σε φουσκώνει! 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Τρομερό Παιδί (@tromeropaidi)

Kora Bakery 

Σίγουρα έχεις ακούσει για το μαγαζί αυτό και αν δεν έχεις δοκιμάσει, τότε από εδώ θα ξεκινήσεις. Στον φούρνο της Μαρίας Αλαφούζου και της Ιάνθης Μιχαλάκη τα ψωμιά τελειώνουν νωρίς και το sold out να είναι πολύ συχνό. Η ανηφόρα της Αναγνωστοπούλου είναι ένα ακόμα εμπόδιο που πρέπει να προσπεράσεις μέχρι να φτάσεις...στην απόλαυση. Όταν όμως βρεθείς εκεί τότε η ευτυχία έχει όνομα και τη λένε Kora Bakery!

Η φοκάτσια είναι η βασίλισσα του φούρνου και το πρώτο πράγμα που πρέπει να δοκιμάσεις και το ψωμί με κακάο. Ζυμώνεται με λευκό σταρένιο αλεύρι, προζύμι, κακάο, μέλι και σταγόνες σοκολάτας. To βρίσκεις συνήθως Σάββατο πρωί και κάνει σίγουρα το Σαββατοκύριακο σου πιο γλυκό!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kora Bakery (@korabakery)

The Bakers 

Όλο και κάποιο κατάστημα The Bakers θα έχεις κοντά σου μιας και 7 γειτονιές στην Αθήνα, απολαμβάνουν τις ποιοτικές δημιουργίες τους. Εδώ θα βρεις 19 είδη ψωμιού που όλα αξίζουν να κάνουν ένα πέρασμα από τα ντουλάπια σου. Παραδοσιακό προζυμένιο αργής ωρίμανσης, αχνιστές μπαγκέτες, γερμανικό dinkel και Μετσοβίτικο καρβέλι. Μερικά μόνο από τα αριστοτεχνικά ψωμιά των The Bakers!

Τα παραπάνω προϊόντα σε συνδυασμό με την πολύ καλή εξυπηρέτηση, τους όμορφους και καθαρούς χώρος, το γνωστό πατάκι της πόρτας που γράφει "ΧΕΛΟΟΥ ΝΕΪΜΠΟΡ" είναι μια ακόμα ...συνταγή για να περάσεις μια βόλτα από εδώ! 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Bakers Official (@thebakersgr)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαβάστε Ακόμη
Πριν 134 εβδομάδες
8 Μαγαζιά που θα σε οδηγήσουν στην Κυψέλη
Μια από τις πιο παλιές γειτονιές της Αθήνας που είναι χωρίς αμφιβολία στα καλύτερά της!
Παναγιώτης Καρδερίνης
Πριν 128 εβδομάδες
8 Μαγαζιά που θα σε οδηγήσουν στην Κηφισιά
Από νωρίς το πρωί για καφέδες και υπέροχα πρωινά μέχρι αργά το βράδυ για γευστικά coktails!
Παναγιώτης Καρδερίνης
Περισσότερα Θέματα Pink
14 / position1: 315 / position2: 919
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb