SKIN CARE

Μανδελικό οξύ: Ποια είναι τα οφέλη του για την επιδερμίδα σου;

Απολέπιση και αντιγήρανση για μια λαμπερή επιδερμίδα
Γράφει η ΛΟΥΚΙΑ ΣΑΝΙΔΑ
Μανδελικό οξύ: Ποια είναι τα οφέλη του για την επιδερμίδα σου;
KoolShooters / Pexels

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα οξέα έχουν γίνει πολύ δημοφιλή τελευταία, όπως και τα ενεργά συστατικά. Γνωρίζεις, όμως για το μανδελικό οξύ;

Έχουμε μιλήσει αναλυτικότερα για το υαλουρονικό οξύ, αλλά και το γλυκολικό. Το μανδελικό οξύ, ανήκει στην κατηγορία των AHA (άλφα υδροξυ-οξέων), όπως και το γλυκολικό οξύ. Προέρχεται απο το εκχύλισμα τυ πικραμύγδαλου και είναι απολεπιστικό, όπως και τα υπόλοιπα.

Διαφορες απο αλλα AHA

Η διαφορά του μανδελικού οξέως, είναι ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί απο όλους τους τύπους δέρματος, ακόμα και απο τους ευαίσθητους. Επιπλέον, επειδή έχει υψηλό μοριακό βάρος, δρα στην ανώτερη στοιβάδα της επιδερμίδας, δεν την ερεθίζει όπως άλλα οξέα και δεν προκαλεί ξεφλούδισμα. Έτσι, με τη χρήση αντηλιακού, δεν υπάρχει πρόβημα να χρησιμοποιείται ακόμα και το καλοκαίρι που είναι πιο έντονος ο ήλιος.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη AVOSKIN,AZARINE,LACOCO,OMG,Etc (@skincareku_ah)

Τα οφελη που προσφερει στην επιδερμιδα το μανδελικο οξυ

Πρόκειται για οξύ που κάνει χημική απολέπιση, ήπια και βοηθά στην παραγωγή κολλαγόνου, με αποτέλεσμα την γρογορότερη ανανέωση των κυττάρων. Έχει αντιγηραντική δράση, καθώς βοηθά στη μείωση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων. Δίνει λάμψει στην επιδερμίδα και βοηθά στην παραγωγή σμήγματος, καθώς έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Volition Beauty (@volitionbeauty)

Επιπλέον, βελτιώνει την υφή του δέρματος και τους διεσταλμένους πόρους. Μειώνει την υπερμελάγχρωση της επιδερμίδας, καθώς και τις δυσχρωμίες. Ο τόνος του δέρματος γίνεται πιο ομοιόμορφος. Μπορεί να συνδυαστεί και με άλλα συστατικά, όπως η βιταμίνη C, αλλά, όπως έχουμε ξαναπεί, καλό είναι να συμβουλεύεσαι πάντα την δερματολόγο, ή αισθητικό σου για όλα αυτά.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗΌλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το γλυκολικό οξύ ΜΑΙ 04, 2021

Πως να το ενταξεις στην ρουτινα σου

Όπως όλα τα νέα προϊόντα και συστατικά, καλό είναι να το δοκιμάσεις να δεις πως θα αντιδράσει το δέρμα σου και μετά να το χρησιμοποιήσεις πιο συστηματικά. Επιπλέον, η κατάλληλη στιγμή είναι σίγουρα στην βραδινή ρουτίνα πρώτα, ώστε να μην προκαλέσει τυχόν φωτοευαισθησία. Αν και δεν είναι τόσο ισχυρό όπως άλλα ενεργά συστατικά. Έτσι κι αλλιώς, το πρωί θα φορέσεις την ενυδατική σου πριν βγεις απο το σπίτι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαβάστε Ακόμη
Skin care Πριν 150 εβδομάδες
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το γλυκολικό οξύ
Τι προσφέρει το πιο δραστικό οξύ απο την ομάδα των AHA;
Λουκία Σανιδά
Περισσότερα Θέματα Ομορφιά
0 / position1: 0 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb