SKIN CARE

Για τι μιλάει το κίνημα ομορφιάς Blue Beauty;

Ένα κίνημα για την βιωσιμότητα του πλανήτη
Γράφει η ΛΟΥΚΙΑ ΣΑΝΙΔΑ
Για τι μιλάει το κίνημα ομορφιάς Blue Beauty;
@oceana

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ένα ακόμα κίνημα στον τομέα της ομορφιάς έχει αρχίσει να γίνεται γνωστό τον τελευταίο καιρό.

Πρόκειται για το κίνημα της Blue Beauty, που φαίνεται να είναι πολύ σημαντικό για την βιωσιμότητα του πλανήτη. Μέσα στα βήματα που έχουν ξεκινήσει να πραγματοποιούνται για την βιωσιμότητα, δεν θα μπορούσε να λείπει και βιομηχανία της ομορφιάς. 

Τι ειναι η Blue Beauty

Άλλωστε, πριν απο λίγο καιρό η συζήτηση ήταν μεγάλη για την Clean, αλλά και την Green Beauty. Η διαφορά της Blue Beauty, είναι ότι έχει πολύ συγκεκριμένη ατζέντα, στο πως μπορεί να βοηθήσει και πως τα brands πρέπει να δουλέψουν μαζί γι’αυτόν τον στόχο. Στην ουσία, είναι λίγο απ’όλα τα κινήματα μαζί, απλώς η διαφορά είναι ότι επικεντρώνεται, όπως φαίνεται απο το όνομα, στον ωκεανό.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη WWF UK (@wwf_uk)

Σύμφωνα με τις έρευνες, περισσότεροι απο 200 εκατομμύρια τόνοι πλαστικού παράγονται κάθε χρόνο και οι μισοί είναι αντικείμενα που χρησιμοποιούνται μόνο μια φορά και πετιούνται. Επιπλέον, μόνο το 9 τοις εκατό ανακυκλώνεται. Τουλάχιστον 98 εκατομμύρια τόνοι πλαστικού καταλήγουν κάθε χρόνο στον ωκεανό. Σύμφωνα με τους ειδικούς, φαίνεται ότι μέχρι το 2050, τα πλαστικά θα είναι περισσότερα απο τα ψάρια.

Η κατάσταση είναι ήδη πολύ δύσκολη στον πλανήτη και η βιομηχανία της ομορφιάς, δυστυχώς την επιβαρύνει και αυτή. Η Mia Davis, απο την Credo Beauty, αναφέρει ότι κάθε χρόνο, η βιομηχανία της ομορφιάς δημιουργεί 100 δις συσκευασίες καλλυντικών, που σε μεγάλο ποσοστό δεν ανακυκλώνονται. 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη WWF International (@wwf)

Επιπλέον, ακόμα και eco-friendly συσκευασίες μπορεί να περιέχουν κρυμμένο πλαστικό. Εξαιτίας όλων αυτών, το κίνημα Blue Beauty, προσπαθεί να δημιουργήσει μια νέα σχέση της ομορφιάς με τον πλανήτη.

Ποτε χαρακτηριζεται μια εταιρεια Blue

Ένα “blue product” χαρακτηρίζεται αυτό που δεν είναι βλαβερό για το θαλάσσιο περιβάλλον και είναι εμπνευσμένο απο τον ωκεανό. Τα brands που χαρακτηρίζονται έτσι, χρησιμοποιούν πλαστικό το οποίο συλλέγουν απο τα απορρίματα στην θάλασσα. Το ανακυκλώνουν και το χρησιμοποιούν για να φτιάξουν τις συσκευασίες τους. Επιπροσθέτως, χρησιμοποιούν φιλικά για το περιβάλλον υλικά αλλά και μεθόδους παραγωγής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Ομορφιά
0 / position1: 0 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb