Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
Wellness

Πώς οι θεραπείες ευεξίας βοηθούν τις γυναίκες με καρκίνο

Η συζήτηση που έχει ξεκινήσει για ολιστική προσέγγιση της θεραπείας

Γράφει η ΛΟΥΚΙΑ ΣΑΝΙΔΑ
Δημοσίευση ΟΚΤ 25, 2021

Πώς οι θεραπείες ευεξίας βοηθούν τις γυναίκες με καρκίνο
Φωτογραφία από τον χρήστη Miriam Alonso στο Pexels

Όλα όσα μπορεί να κάνει μια γυναίκα για την ευεξία της, την βοηθούν στην ζωή της, ακόμα περισσότερο αν πρόκειται για μια γυναίκα με καρκίνο.

Είτε βρίσκεται μέσα στην διαδικασία θεραπείας, είτε το έχει ξεπεράσει, οι επιστήμονες θεωρούν ότι για την αποκατάσταση της υγείας, ψυχικής και σωματικής χρειάζεται ολιστική προσέγγιση.

Αφορμή για αυτήν την συζήτηση, αποτέλεσε ένα συνέδριο Cancer Wellness, που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη. Οι γυναίκες που συμμετείχαν (με καρκίνο ή και θεραπευμένες), είχαν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν θεραπευτικό stretching, yoga και υπηρεσίες ομορφιάς. Αυτό προέκυψε καθώς οι διοργανωτές αισθάνθηκαν ότι κάτι λείπει απο τις θεραπείες για τον καρκίνο.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Delphine ✧ Photographe de Yoga (@delphinejoly_yogaphotorama)

Ήθελαν να τονίσουν ουσιαστικά, ότι το self care, η φροντίδα του εαυτού μας, είναι μεγάλης σημασίας για την υγεία μας. Ακόμα και οι γυναίκες που έχουν θεραπευτεί, ζουν με το άγχος της επιστροφής της ασθένειαs. Το άγχος, όπως γνωρίζουμε στην εποχή μας, δεν βοηθά καθόλου στην υγεία, αλλά το αντίθετο.

Οι γυναίκες που το αντιμετωπίζουν, ζουν με το στρές και τα εμπόδια. Οι ομιλητές του συνεδρίου τόνισαν ότι δεν αμφισβητεί κανείς ότι η προτεραιότητα για την καταπολέμηση του καρκίνου είναι η χημειοθεραπεία και οι εγχειρήσεις. Ωστόσο, έδωσαν ακόμα μια προοπτική, μιλώντας για το πόσο σημαντικές είναι οι πρακτικές ευεξίας, όπως η θεραπευτική τέχνη, το Reiki, τα μασάζ και η άσκηση γενικότερα. 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Megan Seibel (@megwellness)

H Dr. Leo Keegan, θεωρεί ότι η yoga, βοηθά πολύ κατά τη διάρκεια της θεραπείας. Όπως επίσης, όπως λέει και η Dr. Rujuta Saksena, ογκολόγος και αιματολόγος, ο ρόλος της διατροφής, της άσκησης και της ψυχολογικής υποστήριξης είναι ιδιαιτέρως σημαντικός. Ενώ η Pamela Miles, θεωρεί ότι το Reiki, βοηθά τους ανθρώπους να στηρίξουν τον εαυτό τους. 

Μια συμμετέχουσα μίλησε για τη δική της εμπειρία λέγοντας ότι η yoga την βοήθησε πολύ ψυχολογικά όταν νόσησε. Ενώ μια άλλη άρχισε spinning. Σήμερα, είανι spinning instructor και έχει καταφέρει να μετατρέψει το άγχος της σε δύναμη και πάθος, λέγοντας ότι πλέον ο καρκίνος δεν ελέγχει το μυαλό και τις σκέψεις της.

Περισσότερα Θέματα Wellness
× PINK.GR
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ NEWSLETTER
GET CONNECTED
Nextweb