BETTER LIFE

Mήπως επικεντρώνεσαι τόσο πολύ στο ταίρι σου που ξεχνάς τη ζωή σου;

Ο δρόμος προς την αληθινή αγάπη είναι μια ιερή διαδρομή.
Νικόλας Ουρανός
Mήπως επικεντρώνεσαι τόσο πολύ στο ταίρι σου που ξεχνάς τη ζωή σου;
Photo by Диана Дунаева from Pexels

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έχεις παρατηρήσει ότι όταν ερωτεύεσαι επικεντρώνεσαι τόσο πολύ στο ταίρι σου που παραιτείσαι ή να γίνεσαι λιγότερο ενεργή σε όλες τις άλλες σου δραστηριότητες;

Το ότι δεσμεύεσαι για να κατακτήσεις την αληθινή αγάπη δε σημαίνει ότι πρέπει να θυσιαστείς. Φρόντισε απλώς να έχεις συνείδηση των επιλογών σου και διαπίστωσε πόσο αυτές σε φέρνουν πιο κοντά ή σε απομακρύνουν από εκείνη. Για να το πετύχεις αυτό, όμως, θα πρέπει να αισθάνεσαι ένα ευχάριστο συναίσθημα, όχι καταπίεση, άγχος, αγωνία και δυσφορία. Αν δεν έχεις την σωστή εσωτερική ισορροπίαπου θα σου δώσει την εξωτερική σιγουριά, θα είναι πολύ δύσκολο να μείνεις σταθερή.

Για να το κάνεις εικόνα και να το κατανοήσεις καλύτερα λαμβάνοντας και το αντίστοιχο συναίσθημα, φαντάσου το σώμα σου να επιπλέει στη θάλασσα και εσένα ξαπλωμένη και χαλαρή μέσα στο νερό.

Χωρίς, πραγματικά, να κάνεις καμία υπερπροσπάθεια, το νερό είναι αυτό που σε συγκρατεί και σηκώνει όλο το βάρος σου, δίνοντάς σου την ελευθερία, τη σιγουριά και την ασφάλεια να αφεθείς και να εμπιστευτείς τη στιγμή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναρωτήσου: Ποιο κατώτερο κομμάτι σου μπορείς να θυσιάσεις για να κατακτήσεις το ανώτερο; Ένα ακόμα χαρακτηριστικό που έχει μείνει σε εκκρεμότητα ωρίμανσης για πολλούς από εμάς είναι σίγουρα η ανυπομονησία μας. Ένααπό τα πιο ατίθασα στοιχεία του χαρακτήρα μας που καλούμαστε να τιθασεύσουμε σε αυτήν τη ζωή.

Δυστυχώς η ανυπομονησία έχει τόση δύναμη που μπορεί να σε πάει χιλιόμετρα πίσω ή να σε εκτροχιάσει πολύ εύκολα. Ακόμα κι αν έχεις προετοιμαστεί άριστα, αν έχεις εμπεδώσει τις αλλαγές που σου συμβαίνουν και βιώνεις την καλύτερη σχέση με τον εαυτό σου, η ανυπομονησία μπορεί να σε κάνει να χάσεις την ηρεμία σου, τη σιγουριά και την πίστη στο καλύτερο που σου αξίζει.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό ενός έμπειρου και καλά εκπαιδευμένου ψαρά. Ο τρόπος που κινείται και αντιδρά επηρεάζεται λιγότερο από τις εξωτερικές συνθήκες και πρωτίστως από το μέσα του. Είναι καλά οργανωμένος, ήρεμος, υπομονετικός και σίγουρος για το αποτέλεσμα της ψαριάς του, όσο «χρόνο» και να «χρειαστεί». Λαμβάνει υπόψη τουτον καιρό, την ταχύτητα και τη φορά του αέρα, αν το νερό είναι κρύο ή αν πρόκειται να βρέξει. Όμως δεν επιτρέπει στις εξωτερικές συνθήκες να τον αποσυγκεντρώσουν από τον στόχο και το αποτέλεσμά του.

Περιμένει με σιγουριά, περιμένει με αυτοπεποίθηση, περιμένει με πίστη... Ακλόνητα σταθερός στη διαίσθησή του.

Πώς, όμως, τα καταφέρνει όλα αυτά και πώς τα καλλιεργεί; Έχει μάθει να ζει από «μέσα προς τα έξω», καλά «κεντραρισμένος» και ισορροπημένος. Να επιτρέπει στα συναισθήματά του να εξελίσσονται σε αυτή τη φορά.

Ο δρόμος προς την αληθινή αγάπη είναι μια ιερή και δύσκολη διαδρομή. Έχει στενά μονοπάτια, σκαλοπάτια και ανηφοριές. Και σίγουρα μέσα σε αυτήν τη διαδρομή θα υπάρξουν μέρες που θα αισθανθείς κουρασμένη, λαχανιασμένη, στα πρόθυρα της απογοήτευσης. Γι’ αυτό, εκείνο που σε ενθαρρύνω να κάνεις αυτές τις δύσκολες μέρες είναι να συγκεντρώσεις όλες σου τις δυνάμεις στο πώς θα πολλαπλασιάσεις και θα διευρύνεις το «μεγαλείο» σου. Αν είσαι πλήρως συγκεντρωμένη στο πώς θα γίνεις καλύτερη από ποτέ, σου εγγυώμαι πως ο εκλεκτός που θα έρθει στη ζωή σου ως σύντροφός σου θα υπερβαίνει όλες τις προσδοκίες σου.

Νικόλας Ουρανός, PCC
Professional Certified Life & Relationship Coach by International Coaching Federation
Βραβευμένος συγγραφέας παγκόσμιου bestseller Αγάπη Τώρα, Ευ Ζην Τώρα και Ξαφνικά Τώρα, Ομιλητής

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
8 / position1: 641 / position2: 1057
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb