ΣΧΕΣΕΙΣ

Το σeξ στις σχέσεις μειώθηκε κατά 40% κατά τη διάρκεια του lockdown

«Οι άνθρωποι σήμερα είναι θυμωμένοι, είναι δυσφορικοί. Έχουν περάσει οικονομική κρίση και ήρθε και μια πανδημία»
Από το NEWSROOM
Δημοσίευση ΟΚΤ 12, 2021
Το σeξ στις σχέσεις μειώθηκε κατά 40% κατά τη διάρκεια του lockdown

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Απαντήσεις στο ερώτημα αν μια σχέση μπορεί να αντέξει χωρίς σeξ έδωσε ο καθηγητής ψυχιατρικής και πρόεδρος του Ινστιτούτου Ψυχικής και σeξουαλικής Υγείας, Θάνος Ασκητής, μιλώντας στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «ΣΤΟΥΝΤΙΟ4».

«Ο άνθρωπος που αγαπάει το σeξ αγαπάει τη ζωή. Η μόνιμη σχέση δεν πεθαίνει σeξουαλικά επειδή οι άνθρωποι γέρασαν. Πεθαίνει επειδή παραιτούμαστε. Το ζευγάρι έχει το δικαίωμα να μιλάει. Δεν θα χάσει ποτέ από το λόγο του την ύπαρξή του» είπε ανακεφαλαιώνοντας στην ανάλυσή του.

Ο ίδιος επισήμανε, μεταξύ άλλων, και ότι μετά από τα lockdown υπάρχει μεγαλύτερη προσέγγιση στις ανθρώπινες σχέσεις και παρατηρείται συγκρουσιακή εικόνα στα ζευγάρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είπε ενδεικτικά μεταξύ άλλων, ότι η αλήθεια για το ζευγάρι «κρυβόταν» και αναδύθηκε λόγω της κατάστασης. «Το δεύτερο και το τρίτο lockdown ανέδειξε τα θέματα των προβληματικών σχέσεων» είπε χαρακτηριστικά.

«Πολλά ζευγάρια απομονώθηκαν ακόμα περισσότερο λόγω και της τηλεργασίας και το σeξ μειώθηκε κατά 40%. Στις θεραπείες είδαμε ότι οι άνθρωποι είδαν τις αρνητικές πλευρές τους. Είδαμε όλοι πλευρές του εαυτού μας που δεν ξέραμε», είπε ο κ. Ασκητής. «Οι άνθρωποι σήμερα είναι θυμωμένοι, είναι δυσφορικοί. Έχουν περάσει οικονομική κρίση και ήρθε και μια πανδημία» πρόσθεσε.

«Η εξοικίωση στο σeξ είναι πάντα θετική. Το αρνητικό είναι να χάσουμε τον μύθο της έλξης» είπε ακόμα.

[ΠΗΓΗ]
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
5 / position1: 221 / position2: 675
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb