SKIN CARE

Τα 7 βήματα για να δώσεις στο σώμα σου την απόλυτη φροντίδα

Είναι ευκαιρία να δώσεις χρόνο στη φροντίδα του σώματος
Γράφει η ΛΟΥΚΙΑ ΣΑΝΙΔΑ
Τα 7 βήματα για να δώσεις στο σώμα σου την απόλυτη φροντίδα
Sora Shimazaki/ Pexels

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το σώμα μας χρειάζεται φροντίδα όπως και το πρόσωπό μας. Συχνά, τείνουμε να το αμελούμε, αλλά είναι πολύ σημαντικό να έχουμε μια self care ρουτίνα.

Το self care mood μας, σίγουρα πρέπει να περιλαμβάνει και τη φροντίδα του σώματός μας. Το δέρμα μας, άλλωστε, είναι το μεγαλύτερο όργανό μας, οπότε πρέπει να εντάξουμε τα απαραίτητα βήματα για την διατήρηση και βελτίωσή του.

Υπαρχουν 7 απλα βηματα για να δωσεις στο σωμα σου την απολυτη φροντιδα:

1.Απολέπιση

Μπορεί να ξεχνάμε συχνά την απολέπιση του σώματός μας, αλλά είναι ένα σημαντικό βήμα για να ξεκινήσουμε. Η απολέπιση βοηθά στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων και στην καλύτερη απορρόφηση των προϊόντων που θα βάλουμε στη συνέχεια.

2. Καθαρισμός 

Ο καθαρισμός του σώματος στο ντους με τα κατάλληλα προϊόντα, είναι απαραίτητος. Τα αφρόλουτρα και shower gels που πρέπει να προτιμήσεις, είναι αυτά με τα ενυδατικά συστατικά (όπως πχ το shea butter), τα οποία δεν αφυδατώνουν το δέρμα. Σε περίπτωση που έχεις ευαίσθητο δέρμα, θα πρέπει να επιλέξεις σχετικά προϊόντα.

3. Ενυδάτωση

Το βήμα που είναι πιο έντονο στο μυαλό και τη ρουτίνα μας, είναι η ενυδάτωση. Οι κρέμες σώματος που περιέχουν υαλουρονικό οξύ, βοηθούν πολύ στην καλύτερη όψη, αλλά και τη λάμψη της επιδερμίδας. 

4. Balm Σώματος

Όσον αφορά στη φροντίδα του σώματος, δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ και τα πιο ξηρά και σκληρά σημεία, όπως είναι οι αγκώνες και τα γόνατα. Στην ενυδάτωσή τους, παίζουν σημαντικό ρόλο τα balms για όλες τις χρήσεις, που μαλακώνουν αυτές τις δύσκολες περιοχές.

5. Φροντίδα άκρων

Πολλές φορές, στα δύσκολα σημεία συγκαταλέγονται και τα πόδια, ή τα χέρια. Καλό είναι εκτός απο τις επισκέψεις μας στο nail salon, να τρίβουμε τις σκασμένες φτέρνες και να τις ενυδατώνουμε με κρέμες και μάσκες κατάλληλες για την περιοχή. Το ίδιο ισχύει και για τα χέρια μας, για τα οποία πρέπει να χρησιμοποιούμε κρέμες με extra περιποιητικούς παράγοντες, αλλά και λαδάκι για τις παρανυχίδες.

6. Dry Brushing

Το βήμα αυτό, ενδεχομένως να είναι ορισμένες φορές το νούμερο ένα στη ρουτίνα μας. Έχουμε μιλήσει ξανά για τα οφέλη του (δες εδώ). Βοηθά σημαντικά στην κυκλοφορία του αίματος και στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων. Μπορείς να το κάνεις πριν το ντους, τις ημέρες που δεν θα κάνεις απολέπιση.

7. Άρωμα

Το απόλυτο tip για να μας φτιάξει τη διάθεση και να τονώσει την αυτοπεποίθησή μας, είναι το αγαπημένο μας άρωμα. Είτε επιλέξεις άρωμα, είτε body mist, ή μια κρέμα σώματος με έντονη μυρωδιά, θα νιώσεις αμέσως πιο όμορφα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαβάστε Ακόμη
Skin care Πριν 147 εβδομάδες
Τι είναι το dry brushing και ποιά είναι τα οφέλη του στο σώμα σου;
Πως μπορεί να σε βοηθήσει;
Λουκία Σανιδά
Περισσότερα Θέματα Ομορφιά
0 / position1: 0 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb