ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Έτσι θα κάνεις τις λίγες μέρες άδειας σου, να κρατήσουν περισσότερο

Απλοί τρόποι για να χαλαρώσεις και να ευχαριστηθείς τις διακοπές σου από την καθημερινότητα
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Έτσι θα κάνεις τις λίγες μέρες άδειας σου, να κρατήσουν περισσότερο
Φωτογραφία από τον χρήστη Artem Beliaikin στο Pexels

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι διακοπές είναι κάτι που έχουμε ανάγκη όλοι μας, για να καθαρίσει το μυαλό μας, να ξεκουραστούμε και να γεμίσουμε τις μπαταρίες μας για το υπόλοιπο της χρονιάς. Κάποιοι είναι πιο τυχεροί από άλλους και μπορούν να πάρουν άδεια μεγαλύτερης διάρκειας από την δουλειά τους, αυτό όμως δε σημαίνει πως και ακόμα δύο ημέρες να είσαι εκτός, δεν μπορείς να επωφεληθείς από τις σύντομες διακοπές σου και να χαλαρώσεις ουσιαστικά. Το πως μπορείς να το κάνεις, θα το μάθεις παρακάτω!

Χαλάρωσε πριν ακόμα βγεις σε άδεια

Ξεκίνα μέσα στην εβδομάδα που θα λάβεις την άδεια να χαλαρώνεις όσο πιο συνειδητά μπορείς, λίγο λίγο κάθε μέρα. Κοιμήσου παραπάνω, ξεκουράσου πιο πολύ, απόβαλε τις σκέψεις και τους προβληματισμούς, ώστε όταν έρθουν οι διακοπές σου να είσαι ήδη στο κατάλληλο mood και να τις απολαύσεις ουσιαστικά.

Δες τι θέλεις να κάνεις πραγματικά

Όντας πιο χαλαρή, δες μέσα σου τι θέλεις να κάνεις αυτές τις μέρες που έχεις άδεια. Θέλεις να αράξεις σε μια ερημική παραλία, θέλεις να διαβάσεις πιο πολύ ή να βγει για ποτά και να γνωρίσεις κόσμο. Παρατήρησε το σώμα και το ένστικτο σου, δες τι σου βγαίνει πηγαία να κάνεις, τις αληθινές σου ανάγκες και κινήσου προς τα εκεί.

Περπάτα ξυπόλητη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είτε στο σπίτι σου, είτε στην άμμο, είτε στον κήπο, έλα σε επαφή με το έδαφος και γνώρισε καλύτερα το σώμα σου. Άσε τα πόδια σου να ελευθερωθούν από παπούτσια και παντόφλες, ενώ θα δεις και πόσο ανακουφιστική είναι σαν συνήθεια.

Φάε τα αγαπημένα σου καλοκαιρινά φαγητά

Είτε είναι αλμυρά, είτε γλυκά, φάε ότι έχεις πιο αγαπημένο το καλοκαίρι και ευχαριστήσου του. Μην σκέφτεσαι θερμίδες και κιλά, απλώς απόλαυσε ότι δίνει χαρά στον ουρανίσκο και την καρδιά σου. 

Κάνε όλη τη ζωή σου καλοκαίρι

Μην ξεχνάς ότι εσύ και μόνο εσύ ορίζεις το πως θα ζεις και αν θέλεις μπορείς να κάνεις την κάθε σου μέρα να μοιάζει με καλοκαίρι. Είναι καθαρά δική σου επιλογή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
5 / position1: 538 / position2: 1273
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb