ΣΧΕΣΕΙΣ

3 σημάδια που δείχνουν πως έχεις μπλέξει με το λάθος άνθρωπο

Μερικά σημάδια που πρέπει να λάβεις υπόψιν σου
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
3 σημάδια που δείχνουν πως έχεις μπλέξει με το λάθος άνθρωπο
Photo by Tan Danh from Pexels

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ας είμαστε ειλικρινείς, κανένας δεν ξεκινά σκόπιμα μια κακή σχέση και κάθε ζευγάρι περνά άσχημες περιόδους.

Αλλά υπάρχει μια διαφορά μεταξύ της αντιμετώπισης ορισμένων προσωρινών δυσλειτουργιών και του να είσαι κολλημένος σε μια σχέση που είναι τοξική. Ωστόσο, μερικοί άνθρωποι καθυστερούν πολύ να πάρουν αποφάσεις μετά την εμφάνιση των red flags και έτσι μένουν σε ένα άσχημο περιβάλλον για τη ψυχή τους. 

«Οι άνθρωποι παραμένουν σε τοξικές σχέσεις για πολλούς λόγους», λέει η Kimberly Hershenson, LMSW, θεραπεύτρια που ειδικεύεται στις σχέσεις. «Η αλλαγή είναι δύσκολη. Αρνούμαστε την κατάσταση και συνεχίζουμε γιατί είναι πιο εύκολο ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτή η άρνηση μπορεί να κάνει αρκετά δύσκολο να καταλάβεις ότι πρέπει να κόψεις τους δεσμούς το συντομότερο.  Να μερικά σημάδια που πρέπει να λάβεις υπόψιν σου...

Τσακώνεστε συχνά

Δεν υπάρχει ζευγάρι που συμφωνεί πάντα σε όλα, αλλά δεν πρέπει να αισθάνεστε ότι είστε σε ένα μόνιμο συναισθηματικό rollercoaster. «Εάν οι συγκρούσεις σας είναι απίστευτα έντονες και οδηγούν σε άσχημα λόγια ή πράξεις, τότε υπάρχει λόγος ανησυχίας», λέει η θεραπεύτρια Erin Lewis Ballard. «Το να βιώνεις το να είσαι καλά μια μέρα και μετά σε κρίση την επόμενη μέρα, είναι επίσης ένα σημάδι ότι η σχέση σας είναι τοξική. Και φυσικά, κάθε σωματική βία είναι ένα σαφές μήνυμα για να φύγουμε τώρα».

Κρατάτε συνεχώς σκορ από τα ελαττώματα του άλλου

Οι σχέσεις δεν πρέπει να μοιάζουν με ένα παιχνίδι μπάσκετ όπου κάθε άτομο παρακολουθεί πόσες φορές έχει κάνει κάτι καλό ή ακόμα και κάτι κακό. "Όλοι πέφτουμε θύματα αυτού κατά καιρούς, αλλά μια σχέση που προχωρά κρατώντας σκορ είναι τοξική", λέει ο Ballard. «Είτε εσείς όσο και ο φίλος σας επισημαίνετε συνεχώς τα ελαττώματα του άλλου ή τα λάθη του είναι ένα σημάδι ότι στρεφόμαστε ο ένας εναντίον του άλλου».

Αν το ταίρι σου ενδιαφέρεται για τον εαυτό του

Μπορεί να μην το είχατε συνειδητοποιήσει στην αρχή, αλλά με την πάροδο του χρόνου θα αποκαλυφθούν τα πραγματικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ναρκισσιστή.

«Όταν είσαι με ναρκισσιστή, θα υπάρχει μόνο ένα άτομο που έχει σημασία και δεν θα είσαι εσύ», λέει η θεραπεύτρια και σύμβουλος ζευγαριών Evie Shafner. Ένας ναρκισσιστής θα προσπαθήσει να σας χειραγωγήσει ή να σας ενοποιήσει ώστε να ικανοποιήσετε τις ανάγκες του, αγνοώντας τις δικές σας. «Συχνά μιλούν για τον εαυτό τους και δεν ανταποκρίνονται πραγματικά σε αυτό που συμβαίνει με εσάς. Και το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν έχουν ενσυναίσθηση», λέει ο Shafner.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
10 / position1: 418 / position2: 663
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb