Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
Think

Οι Γερμανίδες αθλήτριες της ενόργανης έκαναν μια διαφορετική εμφάνιση στους Ολυμπιακούς

Με τον τρόπο τους στάθηκαν απέναντι στην υπερσeξουαλικοποίηση των σωμάτων τους

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Δημοσίευση ΙΟΥΛ 27, 2021

Οι Γερμανίδες αθλήτριες της ενόργανης έκαναν μια διαφορετική εμφάνιση στους Ολυμπιακούς

H γερμανική ομάδα ενόργανης έκανε τη διαφορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Οι αθλήτριες – ανάμεσά τους η τρεις φορές Ολυμπιονίκης Elisabeth Seitz, η δις Ολυμπιονίκης Pauline Schäfer, οι Sarah Voss και Kim Bui – φόρεσαν ολόσωμες μακρυμάνικες φόρμες και όχι κορμάκι στην παρουσίαση του προγράμματός τους.

"Θέλαμε να δείξουμε πως κάθε γυναίκα, καθένας, θα πρέπει να αποφασίζει τι να φορέσει", δήλωσε η Seitz στο Reuters. "Αυτό δε σημαίνει πως δε θέλουμε να φοράμε το συνηθισμένο κορμάκι. Είναι μία απόφαση που εξαρτάται από την κάθε μέρα, από το πώς νιώθουμε και το τι θέλουμε. Την ημέρα του αγώνα, θα αποφασίσουμε τι θα βάλουμε". 

Για το ίδιο άθλημα, αξίζει να επισημανθεί ότι οι άντρες αθλητές, κατά παράδοση καλύπτουν ολόκληρο το σώμα τους!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Elisabeth Seitz (@seitzeli)

Στο Instagram, η Seitz έγραψε πως η ομάδα ήθελε να δώσει το παράδειγμα, φορώντας ένα νέο είδος στολής, και να δώσει φωνή στις αθλήτριες "που ίσως αισθάνονται άβολα ή σeξουαλικοποιημένες με τη συνηθισμένη αμφίεση".

Πάντως η Διεθνής Ομοσπονδία Ενόργανης αναφέρει απλώς πως οι αθλήτριες "πρέπει να φορούν σωστό αθλητικό όχι διάφανο κορμάκι ή φόρμα, που πρέπει να έχει κομψό σχέδιο" και άρα δεν παραβαίνουν τους κανόνες.

Περισσότερα Θέματα Think
× PINK.GR
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ NEWSLETTER
GET CONNECTED
Nextweb