Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
Pink

9+1 τρόποι για να δώσεις σωστά χώρο στο σύντροφο σου

Πάνω από όλα, δε θέλει πανικό

Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Δημοσίευση ΙΟΥΛ 13, 2021

9+1 τρόποι για να δώσεις σωστά χώρο στο σύντροφο σου
Φωτογραφία από τον χρήστη Anna Shvets στο Pexels

Το να σου ζητήσει το ταίρι σου λίγο χρόνο ενώ είστε σε σχέση, σίγουρα σε τρομοκρατεί στην αρχή και σε κυριεύει ο πανικός, καθώς το μυαλο σου πάει στα χειρότερα. Είναι όμως άκρως φυσιλογικό να συμβεί και δε σημαίνει πάντα το τέλος της σχέσης, αλλά πολλές φορές, τη νέα και καλύτερη αρχή της.

Σίγουρα οι σπασμωδικές κινήσεις σε ένα τέτοιο αίτημα δεν είναι η κατάλληλη λύση. Υπάρχουν όμως κάποιοι τρόποι για να δώσεις χώρο στο σύντροφο σου και να είστε και οι δυο καλά με αυτό, χωρίς παρεξηγήσεις, νεύρα και εγωισμούς.

Μην είσαι των άκρων

Δε χρειάζεται από το 0 να πας στο 100. Απλώς πρόσεξε λίγο τα όρια του άλλου ατόμου, ώστε να έχει τον αέρα του. Αν π.χ. θέλεις σε κάποια φάση να τα πείτε, μπορείς πρώτα να το ρωτήσεις αν έχει χρόνο και όρεξη εκείνη τη στιγμή.

Δημιουργήστε ζώνες ηρεμίας

Αν π.χ. μένετε μαζί, μπορεί ο καθένας να έχει χώρους στο σπίτι που δε θα τον ενοχλεί ο άλλος και θα μπορεί να απομονώνεται. Επίσης, μπορείτε να το πετύχετε αυτό και με τα ωράρια σας, όπως το να μη μιλάτε στο τηλέφωνο μετά από κάποια συγκεκριμένη ώρα.

Μιλήστε με λιγότερα μηνύματα

Ειδικά αν ξέρεις ότι είναι απασχολημένος ή κουρασμένος από δουλειά, μην του στέλνεις συνέχεια μηνύματα. Επίσης, άστον να απαντάει όποτε θέλει και νιώθει, χωρίς να φοβάται ότι θα γκρινιάζεις.

Βγείτε με ξεχωριστά με τις παρέες σας

Αν κανονίσει η παρέα σου, πάνε μαζί τους και αν ο καλός σου κανονίσει με τους φίλους του, είναι μια χαρά. Δεν χρειάζεται να είστε όλη την ώρα αυτοκόλλητοι.

Δεν χρειάζεται να χαλαρώνετε μόνο μαζί

Αν τύχει και αράζετε μαζί μπροστά στην τηλεόραση, οκ, είναι πολύ φυσιολογικό, αλλά αν τύχει και εκείνος διαβάζει βιβλίο στο σαλόνι, εσύ μπορείς να καθίσεις στο δωμάτιο και να δεις τις σειρές σου ή να ακούσεις τις μουσικές σου.

Βρείτε ξεχωριστά χόμπι

Δεν είναι αναγκαίο να κάνετε τα ίδια πράγματα όλη την ώρα. Ίσα ίσα το να βλέπετε συνέχεια ο ένας τον άλλον, μάλλον καταντάει ακραία κουραστικό. Οπότε βρες εσύ τα δικά σου χόμπι και άσε και τον άλλο να βρει τα δικά του.

Κάντε ξεχωριστές διακοπές

Δεν χρειάζεται να χωριστείτε σε όλη την άδεια σας, αλλά και ένα σαββατοκύριακο με την παρέα χωρίς τη σχέση σου, είναι υπέραρκετο.

Βγείτε περισσότερα ραντεβού

Μπορεί να ακούγεται περίεργο, όμως μπορεί να αναζωπυρώσει τη σχέση σας και να είστε ακόμα καλύτερα μετά. Κανονίστε να τα πείτε 2-3 φορές την εβδομάδα εκτός σπιτιού, όπως κάνατε στην αρχή.

Πρότεινε εσύ να του δώσεις χώρο

Είναι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις για τον σύντροφο σου και τη σχέση σας. Αν δεις ότι είναι κάτι που χρειάζεται αλλά διστάζει να σου το πει, τότε δείξτου εσύ κατανόηση και αποδοχή και αφησε τον να πάρει τον χρόνο του.

Κάντε και οι δύο ένα βήμα πίσω

Είναι απαραίτητο προκειμένου να τεθούν τα όρια σας και να τα σεβαστείτε. Μιλήστε ανοιχτά, ακούστε την πλευρά του ενός και του άλλου, χωρίς φασαρίες και αναζητείστε μέσες λύσεις για να προχωρήσετε.
Περισσότερα Θέματα Pink
× PINK.GR
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ NEWSLETTER
GET CONNECTED
Nextweb