Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
Love

4+1 είδη απιστίας που αναγνωρίζουν οι ειδικοί

Ακόμα και αν για εσένα δεν υπάρχουν καν

Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Δημοσίευση ΙΟΥΛ 07, 2021

4+1 είδη απιστίας που αναγνωρίζουν οι ειδικοί
Φωτογραφία από τον χρήστη RODNAE Productions στο Pexels

Το ποιες πράξεις αποτελούν εν τέλει απιστία είναι ένα μεγάλο θέμα που δεν έχει βρει ακόμα απάντηση. Όλα έχουν να κάνουν καθαρά με τον καθέ άνθρωπο, τις προσλαμβάνουσες και τις ηθικές του, για αυτό και το να δωθεί μια απάντηση δεν είναι τόσο απλό πράγμα.

Οι ειδικοί βέβαια, αναφέρουν από την πλευρά τους ότι απιστία μπορούν να θεωρηθούν και κάποιες όχι και τόσο πρωτοφανείς πράξεις, όπως το να κάνει σeξ με τρίτο πρόσωπο ο ένας από τους δυο συντρόφους.

Πολλοί μπορεί να θεωρούν ένα απλό βλέμμα σε κάποιον άλλο απιστία και άλλοι ένα μήνυμα ή μια έξοδο. Ο ορισμός της απιστίας ποικίλλει από ζευγάρι σε ζευγάρι. Όμως, υπάρχουν μερικοί παράγοντες, όπως η μυστικότητα, η συναισθηματική σύνδεση και η παραπλάνηση του άλλου που είναι κοινοί σε όλους.

Παρόλα αυτά, ο ορισμός της απιστίας ποικίλει από ζευγάρι σε ζευγάρι, με τους σεx experts να επιμένουν ότι οι παρακάτω 5 τύποι απιστίας δεν χρειάζονται τρίτο πρόσωπο για να πραγματοποιηθούν.

Η σωματική απιστία

Είναι η πιο πασιφανής μορφή απιστίας, όμως για όλους, αφού κάποιοι θεωρούν ότι αν κάνουν σeξ με τρίτο άτομο, δεν είναι κακό, γιατί άλλο η σωματική έλξη και άλλο η αγάπη και τα συναισθήματα. Σύμφωνα με τον σύμβουλο σχέσεων Jo Barnett πάντως, η σωματική συνεύρεση με άλλο πρόσωπο εκτός της σχέσης θεωρείται απιστία αν έτσι το δει ο άλλος σύντροφος.

Οι σeξουαλικές φαντασιώσεις

Είναι πολύ φυσιολογικό να φαντασιώνεσαι έναν άνθρωπο που σου αρέσει εμφανησιακά, είτε είσαι single, είτε σε σχέση. Άλλο όμως το να τον σκέφτεσαι όλη μέρα και να φτάνεις σε σημείο να λες ψέματα στο ταίρι σου. Αν π.χ. πηγαίνεις συνέχεια στα ίδια μέρη που συχνάζει αυτός που θαυμάζεις για την ομορφιά του και ξέρεις ποιες ώρες πηγαίνει και λες ψέματα στο σύντροφο σου για το που είσαι, κάτι δεν πάει και πολύ καλά.

Τα συναισθήματα αγάπης για κάποιον άλλο

Δεν είναι σε καμιά περίπτωση κακό το να αγαπάς ή να έχεις θετικά αισθήματα για κάποιον άλλο, ενώ έχεις σχέση, όπως ούτε το να έχεις φίλους που να νιώθεις άνετα μαζί τους. Το πρόβλημα αρχίζει εκεί που ξεκινούν τα μυστικά και συναντάς άτομα κρυφά από το ταίρι σου. Ειδικά αν πρόκειται για ένα συγκεκριμένο πρόσωπο που θέλεις να βλέπεις συχνά.

Τα κρυφά έξοδα

Οι ειδικοί αναφέρουν ότι το να κρύβεις τα έξοδα σου από τον σύντροφο σου, ενώ έχετε κοινό ταμείο, είναι απιστία. Το πρόβλημα έρχεται όταν τα έξοδα επηρεάζουν και το άλλο άτομο, αλλά και το κοινό σας budget.

Η διπλή ζωή στα social media

Αυτό είναι ένα από τα πιο συχνά είδη απιστίας αυτούς τους καιρούς. Το πιο κοινό χαρακτηριστικό αυτής της πράξης είναι οι αντιδράσεις και το stalking στα προφίλ των πρώην, ενώ το αμέσως επόμενο, το γεγονός ότι περνάς περισσότερο χρόνο στην οθόνη σου, από οτι με τον σύντροφο σου. Το πιο σοβαρό όλων όμως, που είναι απιστία, είναι οι συνομιλίες, οι κινήσεις και οι αντιδράσεις που γίνονται κρυφά από τν άλλον και μπορούν να οδηγήσουν και σε σωματική επαφή.
Περισσότερα Θέματα Love
× PINK.GR
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ NEWSLETTER
GET CONNECTED
Nextweb