ΥΓΕΙΑ

Μπορείς να κάνεις σeξ με περίοδο;

Τα πλεονεκτήματα που θα σε κάνουν να το δεις με άλλο μάτι
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Μπορείς να κάνεις σeξ με περίοδο;
Φωτογραφία από τον χρήστη Anna Shvets στο Pexels

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μόλις μάθεις το πόσα οφέλη έχει το σeξ με περίοδο, θα διαλυθεί κάθε ταμπού σου και θα καταλάβεις ότι μπορεί να είναι εξίσου ικανοποιητικό και ωραίο, με τις μέρες που δεν έχεις.

Σίγουρα, αν δεν το συνηθίζεις ή δεν το έχεις δοκιμάσει θα σου φαίνεται κάπως βρώμικο και άβολο, όμως δεν χρειάζονται ντροπές για το σώμα μας και τη φυσιολογική του λειτουργία. Ειδικά αν είσαι σε μια σταθερή σχέση είναι κάτι πολύ φυσιολογικό και υγιές να συμβαίνει.

Διάβασε παρακάτω αναλυτικά όλα τα καλά που μπορείς να αποκομίσεις από αυτήν την πράξη, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Καταπραΰνει τις κράμπες της περιόδου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αν δεν έχεις κάνει σeξ ενώ έχεις περίοδο, θα σου έχει τύχει να θέλεις και τελικά να αuνανίζεσαι, ενώ μετά από αυτό αμέσως νιώθεις τους πόνους στην κοιλιά σου να μειώνονται ή ακόμα και να σταματούν. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι γιατί ο οpγασμός απελευθερώνει ενδορφίνες στον οργανισμό σου και πέρα από το ότι οι ορμόνες αυτές σου ανεβάζουν την διάθεση, ενεργοποιούν τους οπιοειδείς υποδοχείς μας, που ρίχνουν σημαντικά τα επίπεδα πόνου. Ακόμα, κατλα τη διάρκεια του σeξ η μήτρα συστέλλεται και παράλληλα απομακρύνει τα κύτταρα του ενδομητρίου, μειώνοντας επίσης τους πόνους στην περιοχή.

Ανακουφίζει τις ημικρανίες της περιόδου

Περισσότερο από το 60% των γυναικών έχει ημικρανίες στην περίοδο, κάτι που οφείλεται στην αύξηση της ορμόνης τους άγχους, της κορτιζόλης. Με το σeξ όμως, μπορείς να μειώσεις την παραγωγή της, καθώς κατά τη διάρκεια του, απελευθερώνεται μια ορμόνη εν ονόματι ωκυτοκίνη, που ελέγχει και μειώνει την κορτιζόλη στον οργανισμό μας.

Νιώθεις ακόμα μεγαλύτερη ευχαρίστηση

Θα έχεις παρατηρήσει ότι όταν έχεις περίοδο έχεις και περισσότερη διάθεση για σeξ, λόγω της τρέλας που βιώνουν οι ορμόνες σου. Αν λοιπόν κάνεις σeξ εκείνες τις ημέρες, θα νιώσεις και μεγαλύτερη ευχαρίστηση. Επίσης, τις τελευταίες μέρες της περιόδου είναι πιθανό να δεις και τη σeξουαλική διάθεση του αγοριού σου να αυξάνεται, αφού τα οιστρογόνα σου βρίσκονται στον θεό και τον ελκύουν.

Είναι και φυσικό λιπαντικό

Επομένως μειώνονται και οι πιθανότητες να πονέσεις κατά την επαφή, αλλά και θα αυξηθεί σημαντικά η διάρκεια της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
9 / position1: 453 / position2: 632
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb