SKIN CARE

Τα λάθη που κάνεις στην εφαρμογή του αντηλιακού και δεν το καταλαβαίνεις

Μήπως κι εσύ κάνεις αυτά τα λάθη όταν βάζεις αντηλιακό;
Γράφει η ΛΟΥΚΙΑ ΣΑΝΙΔΑ
Τα λάθη που κάνεις στην εφαρμογή του αντηλιακού και δεν το καταλαβαίνεις
Freepik

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το αντηλιακό είναι απο τα σημαντικότερα (ίσως και το σημαντικότερο) κεφάλαια του skincare. Έχουμε τονίσει αρκετά συχνά τα οφέλη που προσφέρει στην επιδερμίδα μας, προστατεύοντάς την απο την ακτινοβολία του ήλιου. 

Επιπλέον, είναι σημαντικό να εφαρμόζουμε σωστά το αντηλιακό μας, ώστε να προστατέψουμε το δέρμα μας απο την φωτογήρανση και τα άλλα προβλήματα που δημιουργούν οι ακτίνες UV, τόσο στο πρόσωπο, όσο και στο σώμα μας.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Peaches&Crème Skincare (@peachesandcremeshop)

Υπάρχουν κάποια λάθη που τυχόν κάνεις στην εφαρμογή του αντηλιακού και δεν το καταλαβαίνεις:

Ξεχνάς να το ανανεώσεις

Το πιο σύνηθες λάθος που δεν αντιλαμβανόμαστε είναι ότι πολλές φορές βάζουμε αντηλιακό το πρωί, αλλά ξεχνάμε να το ανανεώσουμε. Ειδικότερα το καλοκαίρι που η ηλιοφάνεια διαρκεί αρκετές ώρες και είναι έντονη, όταν βρισκόμαστε έξω δεν πρέπει να παραλείπουμε την ανανέωση του αντηλιακού. Για ευκολία, υπάρχουν και τα προϊόντα σε μορφή spray, ή τα αντηλιακά με χρώμα αν θέλουμε ελαφριά κάλυψη.

Κάνεις υπερβολικό Skincare Layering

Όσο λάτρης και να είσαι του skin layaring και της beauty routine με πολλά προϊόντα και βήματα, είναι καλό να προσεξεις στην πρωινή σου ρουτίνα. Αν χρησιμοποιείς παραπάνω προϊόντα, αυτά δημιουργούν μια στρώση που δεν επιτρέπει στο τελευταίο που θα εφαρμόσεις, δηλαδή το αντηλιακό, να εισχωρήσει σε βάθος στην επιδερμίδα και να κάνει σωστά τη δουλειά του. 

Το αντικαθιστάς με άλλα προϊόντα

Η αντηλιακή κρέμα, έχει δημιουργηθεί ακριβώς για την προστασία του δέρματος απο την ακτινοβολία. Αν χρησιμοποιείς μια ενυδατική με SPF για να την αντικαταστήσεις, θα πρέπει να προσέξεις γιατί δε μπορεί να αντικαταστήσει το αντηλιακό στην καθημερινή σου ρουτίνα. Οι ενυδατικές κρέμες με SPF, δεν έχουν ως κύριο στόχο την αντηλιακή προστασία. Επιπλέον, η αναλογία του φίλτρου που περιέχεται στην ενυδατική, δεν είναι ίδια με του αντηλιακού. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗΜπορεί η κρέμα με SPF να αντικαταστήσει το αντηλιακό σου; ΜΑΙ 18, 2021

Χρησιμοποιείς Face Mists 

Επειδή κάνει ζέστη, η ανάγκη για ενυδατικά και δροσιστικά face mists είναι μεγαλύτερη. Ωστόσο, αυτά θα πρέπει να χρησιμοποιούνται πριν την εφαρμογή του αντηλιακού, καθώς μετά, αραιώνουν το αντηλιακό και μειώνουν τη δραστικότητά του. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαβάστε Ακόμη
Skin care Πριν 149 εβδομάδες
Μπορεί η κρέμα με SPF να αντικαταστήσει το αντηλιακό σου;
Αρκεί μόνο η ενυδατική;
Λουκία Σανιδά
Περισσότερα Θέματα Wellness
0 / position1: 0 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb