ENTERTAINMENT

Σάλος με το συνέδριο γονιμότητας: Αντιδρούν διάσημες Ελληνίδες και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Απέσυραν την στήριξή τους ΕΡΤκαι ΑΠΕ

Δημοσίευση ΙΟΥΝ 13, 2021
Σάλος με το συνέδριο γονιμότητας: Αντιδρούν διάσημες Ελληνίδες και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Καίτη Γαρμπή εξέφρασε την δυσαρέσκειά της για ένα προωθητικό βίντεο, που δημιουργήθηκε για το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας και στο οποίο είχε προσκληθεί κι η ίδια.

Όπως εξήγησε μέσω των social media της, της ζητήθηκε από τον γιατρό που την βοήθησε μέσω της εξωσωματικής γονιμοποίησης να γεννήσει το παιδί της να κάνει ένα βίντεο όπου θα απευθύνει πρόσκληση και με χαρά δέχτηκε. Όμως όταν είδε το προωθητικό βίντεο, τόνισε πως δεν θα στήριζε ποτέ τέτοιες προσεγγίσεις.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗΤι θα έπρεπε να λέει το σποτ του συνεδρίου γονιμότητας ΙΟΥΝ 14, 2021

Συγκεκριμένα τοποθετήθηκε για το ζήτημα αυτό μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Instagram γράφοντας: «Πριν από μερικές εβδομάδες που ζητήθηκε από τον γυναικολόγο… που με βοήθησε μέσω της εξωσωματικής γονιμοποίησης να φέρω στον κόσμο το παιδί μου, να κάνω ένα βίντεο όπου θα απευθύνω πρόσκληση για το συνέδριο γονιμότητας. Επειδή του χρωστάω αιώνια ευγνωμοσύνη, δέχτηκα να το κάνω. Πριν από λίγο όμως, είδα το προωθητικό βίντεο και εξεπλάγην. Εδώ παρουσιάζουν τη γυναίκα σαν ένα κομμάτι της αναπαραγωγικής διαδικασίας χωρίς το δικαίωμα ελεύθερης βούλησης. Ντροπή! Δε θα στήριζα ποτέ τέτοιες προσεγγίσεις και εννοείται πως εγώ και Διονύσης δεν θα είμαστε εκεί».

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει στα social media το προωθητικό βίντεο του «1ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας».

Το βίντεο έχει χαρακτηριστεί από τους χρήστες των social media ως «ενοχοποιητικό, ρατσιστικό, στερεοτυπικό και οπισθοδρομικό», καθώς υποβιβάζει το γυναικείο φύλο και τη θέση της γυναίκας στην κοινωνία και ενισχύει το στερεότυπο που θέλει την γυναίκα να έχει ως μοναδικό προορισμό να αναπαραχθεί και να γίνει μητέρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην σελίδα mdcongress.gr, αναφέρεται μεταξύ άλλων πως το συνέδριο διοργανώνεται υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου αποσύρει την αιγίδα της από το συνέδριο

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου αποσύρει την αιγίδα της από το «1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας: Όρια και Επιλογές» που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα 2-4 Ιουλίου 2021, έγινε γνωστό πριν από λίγο.

Το προωθητικό βίντεο

«Και ξαφνικά, έρχεται η μέρα που κλείνεις τα πολλά. Κι έτσι απλά, αρχίζει ο απολογισμός. Όχι γι’ αυτά που έκανες, αλλά γι’ αυτά που θα έπρεπε να έχεις κάνει. "Άντε τι κάθεσαι; Πότε θα παντρευτείς; Πότε θα γίνεις μάνα;". Κι αναρωτιέσαι: Πέρασες στο πανεπιστήμιο. Έπιασες μια καλή δουλειά. Γνώρισες τον άνδρα των ονείρων σου. Και ξαφνικά μαθαίνεις πως αυτό το 4 στον διψήφιο αριθμό της ηλικίας σου, δεν σου επιτρέπει να γίνεις μητέρα. "Τι έχω κάνει λάθος;". Τίποτα δεν έχεις κάνει λάθος. Απλά δεν γνώριζες. Αν ονειρεύεσαι να κάνεις την δική σου οικογένεια αύριο, φρόντισε να ενημερωθείς σήμερα», ακούγεται στο διαφημιστικό σποτ.

Και άλλες διάσημες απαντούν στο απαράδεκτο σποτ

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Εleonora Meleti (@nonoram)

[ΠΗΓΗ]
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαβάστε Ακόμη
Entertainment Πριν 144 εβδομάδες
Kία Παπαδοπούλου: Τι απαντά η εμπνεύστρια του σποτ για το Συνέδριο Γονιμότητας
Όσα δηλώνει η ίδια για το κείμενο που προκάλεσε σάλο
Απόψεις Πριν 144 εβδομάδες
Τι θα έπρεπε να λέει το σποτ του συνεδρίου γονιμότητας
Το Συνέδριο μπορεί να αναβλήθηκε, οι φωνές μας μπορεί να ακούστηκαν αλλά πάλι, δεν ενημερωθήκαμε.
Περισσότερα Θέματα Entertainment
9 / position1: 1789 / position2: 2265
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb