BETTER LIFE

Μπορεί μια σχέση να... χάνεται στη μετάφραση;

Πώς οι διαφορετικότητες των χαρακτήρων μπορούν να γίνουν αποδεκτές
Νικόλας Ουρανός
Μπορεί μια σχέση να... χάνεται στη μετάφραση;
Photo by Dimitry Zub from Pexels

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ερωτική σχέση... χαμένη στη μετάφραση!

Το κυριότερο και το δημοφιλέστερο παράπονο που έχει μια γυναίκα από έναν άντρα είναι: «Δε με ακούει ο άνθρωπός, μου. Του λέω κάτι, του βγάζω την ψυχή μου, του ανοίγω την καρδιά μου, και εκείνος το μόνο που θέλει είναι να πάρει το κατσαβίδι του να με φτιάξει». Και το δημοφιλέστερο, αντίστοιχα, παράπονο που έχει ένας άντρας για μια γυναίκα είναι: «Θέλει να με αλλάξει, γι’ αυτό μου τα λέει αυτά». Και εδώ, δυστυχώς, όλα αυτά δεν ξεφύτρωσαν κάποια στιγμή από το πουθενά.

Κουβαλάμε ένα συλλογικό υποσυνείδητο, ένα υποσυνείδητο μέσα στην πορεία των αιώνων ως άντρες και γυναίκες, βάσει του οποίου οι γυναίκες φοβούνται ότι θα εγκαταλειφθούν, φοβούνται ότι δε θα λειτουργήσει η σχέση. Έχουν τον φόβο ότι δεν θα έχουν μια ισότιμη σχέση. Και από την άλλη ο άντρας ψάχνει το αποτέλεσμα, θέλει να έχει αποτέλεσμα, με κάθε τρόπο. Θέλει να είναι σε μια σχέση, έστω και αν αυτή η σχέση είναι σχέση win-lose. Για παράδειγμα, να επιβάλλει την άποψή του, να είναι άκαμπτος. Το κλειδί είναι η παρατήρηση της δικής μου, ατομικής συμπεριφοράς και η παρατήρηση της συμπεριφοράς του άλλου χωρίς κριτική. Πρόκειται για έναν βασικό μυ εpωτικής ευφυϊας που εξασκούμε στο "Create Your Life in Crete with Jill and Nikolas".

Η επιτυχία της σχέσης είναι να κοιτάζω τον άνθρωπό μου στα μάτια και τον εαυτό μου στον καθρέφτη και να λέω: «Μπράβο μας, ναι. Τι είναι, αγάπη μου; Τι πιστεύεις, τι ακούς;» Να ακούω, να συνθέτω και να αποφασίζω το καλύτερο και για τους δύο. Καλό είναι να κάνω βηματάκια πίσω, να είμαι έτοιμος να κάνω βηματάκια πίσω και να μάθω από τον καλύτερο, αλλά, από την άλλη, ενθαρρύνοντας και τον καλύτερο από τους δύο, να διδαχτώ και να του δώσω και νέες ιδέες σε πράγματα που δεν έχει σκεφτεί. Τότε προχωράω με δύναμη, με ορμή δε με σταματάει τίποτα.

Και στην ουσία τι κάνω; Ανθίζω την αγάπη, σέβομαι, αποδέχομαι τις διαφορετικότητές μας και το ότι η αγάπη έχει την ευκαιρία να ανθίσει και να διαρκέσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
3 / position1: 520 / position2: 1806
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb