ΜΑΛΛΙΑ

5 tips για να προετοιμάσεις τα μαλλιά σου για το καλοκαίρι

Πως θα τα προστατεύσεις απο την φθορά
Γράφει η ΛΟΥΚΙΑ ΣΑΝΙΔΑ
5 tips για να προετοιμάσεις τα μαλλιά σου για το καλοκαίρι

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το καλοκαίρι είναι η εποχή που τα μαλλιά μας ταλαιπωρούνται περισσότερο. Οι ακτίνες του ήλιου, η θάλασσα, το νερό της πισίνας αλλά και οι υψηλές θερμοκρασίες, προκαλούν φθορά στην τρίχα με αποτέλεσμα να γίνεται πιο αδύναμη και ευνοείται η εμφάνιση ψαλίδας. Επομένως, τα μαλλιά χρειάζονται προετοιμασία τόσο στην αρχή του καλοκαιριού, όσο και κατά τη διάρκεια των διακοπών.

Τα 5 tips που χρειαζεσαι για να προετοιμασεις τα μαλλια σου για το καλοκαιρι:

Επισκέψου τον κομμωτή σου

Στην αρχή του καλοκαιριού, είναι μια καλή ευκαιρία να επισκεφτείς το κομμωτήριο και να φρεσκάρεις τα μαλλιά σου. Αν θέλεις να τα μακρύνεις, “καθάρισε” τις άκρες και την ψαλίδα, ώστε το φθινόπωρο να σε βρει με πιο υγιή μαλλιά. Αν πάλι θες μια αλλαγή και σε ενοχλεί το μήκος τους, ήρθε η ώρα να κάνεις αυτό το trendy καρέ που λατρεύουν οι celebrities.

Ξεκίνα να χρησιμοποιείς Αντηλιακό

Αν δεν το έχεις ήδη ακουστά, υπάρχει και αντηλιακό μαλλιών. Τα μαλλιά φθείρονται από τον ήλιο και τη θάλασσα το καλοκαίρι και χρειάζονται προστασία απο την UVA και UVB ακτινοβολία, όπως και το δέρμα μας. Υπάρχουν πολλά προϊόντα σε μορφή spray  και έτσι είναι εύκολο να τα ανανεώσεις μέσα στην ημέρα. 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη SOMYA BISLA || Haircare (@haircarewithsomya)

Μάσκες Μαλλιών

Το καλοκαίρι χρειαζόμαστε περισσότερη ενυδάτωση ακόμα και στα μαλλιά μας. Επομένως, δεν πρέπει να ξεχνάμε την κρέμα μαλλιών αλλά και τη μάσκα, μια με δύο φορές την εβδομάδα όταν η θερμοκρασία είναι υψηλή.

Αποφυγή Θερμότητας

Θα το έχεις ακούσει πολλές φορές ότι το styling και η θερμότητα καταστρέφουν την τρίχα. Το καλοκαίρι, μιας και ο καιρός είναι πολύ ζεστός, είναι ευκαιρία να αφήσεις όσο είναι δυνατόν το πιστολάκι στην άκρη ώστε να στεγνώσουν τα μαλλιά σου με φυσικό τρόπο. Ωστόσο, σε περίπτωση που χρησιμοποιήσεις σεσουάρ, μην ξεχάσεις το θερμοπροστατευτικό προϊόν.

Χρησιμοποίησε τα κατάλληλα προϊόντα

Επειδή ο καιρός είναι διαφορετικός και ο οργανισμός αφυδατώνεται, αυτό συμβαίνει και στα μαλλιά μας. Επομένως, αν χρειάζεται να αλλάξεις σαμπουάν και κρέμα μαλλιών, αγόρασε αυτά που θα κρατήσουν τα μαλλιά σου λαμπερά και υγιή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Ομορφιά
0 / position1: 0 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb