ΥΓΕΙΑ

Οι αλλαγές που βλέπει κάθε γυναίκα στο σώμα της όσο μεγαλώνει

Μην ξεχνάς όμως πως είσαι υπέροχη σε κάθε ηλικία
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Οι αλλαγές που βλέπει κάθε γυναίκα στο σώμα της όσο μεγαλώνει

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ηλικία δεν είναι παρά ένας αριθμός, όπως λένε, πολλοί είναι οι άνθρωποι όμως που όσο μεγαλώνουν φρικάρουν, μιας και βλέπουν τις αλλαγές που φέρνει ο χρόνος επάνω τους.

Τι πιο όμορφο όμως από το να μεγαλώνεις και να βλέπεις πως αλλάζεις σε κάθε εποχή και να χαίρεσαι που η ζωή προχωράει και εσύ είσαι εκεί και την βιώνεις όπως πρέπει ανάλογα με τον καιρό. 

Βέβαια, όσον αφορά τις γυναίκες, πολλές είναι εκείνες που μεγαλώνοντας και βλέποντας τα σημάδια του χρόνου στο σώμα τους, χάνουν την αυτοπεποίθηση τους και θεωρούν ότι δεν είναι πια όμορφες και γοητευτικές, κάτι που γενικά είναι εντελώς λάθος, αφού η ηλικία δεν ορίζει καμιά ομορφιά και γοητεία.

Παρόλα αυτά, είμαστε εδώ για να σου μιλήσουμε για τις αλλαγές που πρόκειται να δεις στο σώμα και το πρόωπο σου όσο μεγαλώνεις, αλλαγές που είναι άκρως φυσιολογικές και όμορφες και αξίζει να τις αγκαλιάσεις γιατί σε κάνουν ακόμα πιο μοναδική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το σχήμα του σώματος αλλάζει: Όσο πιο μικρή είσαι, τόσο πιο αδύνατη μέση έχεις και πιο σφηχτούς και δυνατούς μυς, ενώ οι δίαιτες και η γυμναστική λειτουργούν άψογα επάνω σου. Μεγαλώντας, παίρνεις πιο εύκολα βάρος και η κατανομή των κιλών αλλάζει, οπότε ναι, είναι πιθανό να πρέπει και εσύ να αλλάξεις τα ρούχα σου, παρόλα αυτά θα παραμείνεις μια θεά.

Μαλλιά και φρύδια ίσως γίνουν πιο λεπτά: Φυσικά και υπάρχουν ένα σωρό προϊόντα για να σε βοηθήσουν να αντιμετωπίσεις αυτό το θέμα, αλλά γενικά να ξέρεις ότι είναι άκρως φυσιολογικό να το παρατηρήσεις κάποια στιγμή επάνω σου. Το γεγονός αυτό έχει να κάνει με τις ορμόνες, οι οποίες εμποδίζουν κάποια θυλάκια να βγάλουν νέες τρίχες.

Το στήθος χαλαρώνει και πέφτει: Δε θα έχεις το στητό στήθος των 20, αλλά αν θέλεις να το αλλάξεις τότε υπάρχουν μέθοδοι και προϊόντα για να σε βοηθήσουν και φυσικά μην ξεχνάς το οφέλη της γυμναστικής.

Εμφανίζονται κηλίδες χρώματος στο πρόσωπο σου: Μπορεί να το έχεις παρατηρήσει στο πρόσωπο της μητέρας σου ή ακόμα πιο έντονα στης γιαγιάς σου, όμως αυτές οι κηλίδες εμφανίζονται όσο μεγαλώνεις και οφείλονται στις υπεριώδεις ακτινοβολίες που έχεις εκτεθεί μέσα στα χρόνια και οι οποίες καταστρέφουν τα κύτταρα της επιδερμίδας. Μπορείς να μιλήσεις με τον δερματολόγο σου και να βρείτε μαζί μια θεραπεία.

Η λίμπιντο σου πέφτει: Αυτό έχει να κάνει επίσης με τις αλλαγές των ορμομών σου, όμως ο γιατρός σου θα μπορέσει να βοηθήσει, οπότε μην ανησυχείς, θα βρεις και πάλι την όρεξη για εpωτικά παιχνίδια.

Τα χείλη σου ίσως λεπταίνουν: Πολλοί άνθρωποι όσο μεγαλώνουν παρατηρούν τα χείλη τους να λεπταίνουν, λόγω της έλλειψης κολλαγόνου και οστικής μάζας. Οπότε μην τρελαθείς αν δεις κάτι τέτοιο και μην ξεχνάς ότι αν θέλεις πάλι πιο μεγάλα χειλή μπορείς να δοκιμάσεις διάφορα καλλυντικά που θα σε βοηθήσουν ή ακόμα και να απευθυνθείς σε κάποιον γιατρό.

Δυσκολεύεσαι να χάσεις κιλά: Ίσως το έχεις ακούσει ξανά από μεγαλύτερους ανθρώπους, είναι μια αλήθεια δυστυχώς και έχει να κάνει με τον μεταβολισμό και με το ότι όσο μεγαλώνεις οι ρυθμοί του πέφτουν, επομένως και η απώλεια βάρους γίνεται πιο αργή. Εννοείται όμως πως αν θέλεις να κάνεις διατροφή, δεν σε εμποδίζει τίποτα.

Δεν αντέχεις τα ψηλοτάκουνα: Μεγαλώνοντας πολλές γυναίκες δεν μπορούν τα ψηλά παπούτσια γιατί είτε τις ενοχλούν στο περπάτημα, είτε τις προκαλούν πόνους στα πέλματα και τις γάμπες. Αυτό έχει να κάνει σίγουρα με το γεγονός ότι το σώμα αλλάζει από μέσα, με την μείωση της μυϊκής μάζας, την κυκλοφορία του αίματος και γενικά, στα 30 και τα 40 δεν είσαι η πεταλούδα που ήσουν στα 20.

Παρατηρείς άκυρες τρίχες σε πρόσωπο και σώμα: Άλλη μια φυσική εξέλιξη του χρόνου, που συμβαίνει σε όλους και φυσικά δεν χρειάζεται να κάτσεις να σκάσεις αφού μπορείς να τις διώξεις με διάφορους τρόπους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
11 / position1: 369 / position2: 919
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb