FAMILY

Ημερολόγιο μαμάς: 5 super moms περιγράφουν τις μέρες τους

Όσα κάνει μια μαμά πριν ακόμη αρχίσει η μέρα και όσο προχωρούν οι ώρες
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Ημερολόγιο μαμάς: 5 super moms περιγράφουν τις μέρες τους

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ημερολόγια μαμάς όπως λέμε ημερολόγια καταστρώματος. Ζητήσαμε από 5 μαμάδες να καταγράψουν κάθε τους κίνηση - είτε πριν ξεκινήσει καν η μέρα τους, είτε κατά τη διάρκεια της μέρας. Ένα δικό τους σημειωματάριο με όσα κάνει μια μαμά και οι υπόλοιποι δεν παίρνουμε καν χαμπάρι...

Σοφία Μουρτζοπούλου, εκτός από μαμά είναι και δικηγόρος

Το πρωινό μιας μαμάς με ένα παιδί και ελεύθερο επάγγελμα... Πρωινό εγερτήριο, άμεση κατάληψη του μπάνιου για πρωινή υγιεινή, ντύσιμο, βάψιμο. Τσεκάρισμα σχολικής τσάντας και ετοιμασία σχολικού κολατσιού. Στη συνέχεια διαδικασία ξυπνήματος του μικρού πρίγκιπα άλλοτε με γλυκόλογα και πότε τραβώντας τα σκεπάσματα.

8.05 είμαστε κι οι δυο στην πόρτα, μασκοφορεμένοι και ξεκινάμε γεμάτοι κέφι (not) ένας για σχολείο κι ο άλλος για γραφείο!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η τύχη χτυπά την πόρτα τις μέρες που δεν με καλούν οι δικηγορικές υποχρεώσεις απο νωρίς και έτσι κάνω σκασιαρχείο για καφεδάκι παρέα με άλλες συντρόφισσες-μαμάδες! Έχει μια ανακουφιστική μαγεία η πρωινή αυτή ιεροτελεστία.

Μαρία Μαλάκου, εκτός από μαμά είναι και καθηγήτρια Αγγλικών

Θα ξεκινήσω ανάποδα , από τη νύχτα, χαρακτηρίζοντας τον εαυτό μου με τον όρο MOMBIE*. Κάθομαι μέχρι αργά το βράδυ ξύπνια, όχι λόγω των μωρών αλλά γιατί είναι η μόνη ώρα που μπορώ να κάτσω μόνη μου χωρίς τα παιδιά, αν και κάθε πρωί το μετανιώνω που δεν εκμεταλλεύτηκα και άλλη ώρα βραδινού ύπνου.
Το πρωί μας λοιπόν ξεκινάει με το ξύπνημα της μεγάλης μου κόρης, γύρω στις 8. Άλλαγμα πάνας, ετοιμασία πρωινού, τάισμα. Γυρω στις 9.30 ξύπνημα μωρού, άλλαγμα πάνας, θηλασμός, βόλτα στην αγκαλιά για να ξανακοιμηθεί γύρω στις 11. Στο ενδιάμεσο η μεγάλη βλέπει τηλεόραση και παίζει. Όσο κοιμάται το μωρό προσπαθώ να κανω ό,τι προλάβω από δουλειές. Το μωρό ξυπνάει!

Άλλαγμα πάνας, θηλασμός, βόλτα στην αγκαλιά για να ξανακοιμηθεί... Ήρθε το μεσημέρι. Κυνηγητό με τη μεγάλη για να φάει μιας και περνάει φάση που δε θέλει να φάει φαγητό, παρά μόνο junk food. Το μωρό κλαίει όταν το αφήνω στην καλαθούνα.. θηλασμός, βόλτα στην αγκαλιά για να ξανακοιμηθεί...

Το απόγευμα ετοιμασία σνακ για τη μεγάλη, ενώ το μωρό, ακριβώς μία από τα ίδια. Το βράδυ έχουν αρχίσει σιγά σιγά και κοιμούνται με απόκλιση μιας ώρας περιπου...Η μεγάλη το βγάζει σερι μέχρι το πρωί, το μωρό θα ξυπνήσει κανα δυο φορές...

*mom zombie

Μελίνα Μπούφτα, εκτός από μαμά διατηρεί και το brand The Mannequin Collection

6:30 χτυπάει το πρώτο ξυπνητήρι.πόσες φορές ξύπνησε χθες το βράδυ το ΟΜΚ*; για να βρίσκομαι εδώ σημαίνει ότι καλόκοιμάται ακόμα στο κρεβάτι του παρέα με την Ολι, την κουκουβάγια (να ναι καλά Θεε μου, ο εμπνευστής της). Ας σηκωθώ να φτιάξω καφέ (τον πρώτο) και να τον πιω με μια σχετική ηρεμία!

7:10 μετά από ένα γρήγορο, αθόρυβο συμμάζεμα σαλονιού, πλύσιμο μπιμπερό, πεντάλεπτη βόλτα του σκύλου ακούγονται οι πρώτες κραυγές από το παιδικό δωμάτιο. Ο καφές στέκει άθικτος εκεί.

8:30 γάλα ΟΜΚ ✔️ φαγητό ΟΜΚ ήδη βράζει ✔️οι πρώτες τηλεφωνικές Viber συνδιαλέξεις με τις δυο γιαγιάδες, τον ένα παππού και την θεία έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί✔️

11:00 φάγαμε το φρούτο μας, τα φαγητά μας είναι έτοιμα και φορτώνουμε μπαγκάζια (μπιμπερό, έξτρα παμπερς, κουλουράκια , παραμυθάκια, καπέλο και αντιηλιακό) και βουρ για την πρωινή μας βόλτα στο πάρκο!

14:30 το ΟΜΚ αμέσως μετά το μεσημεριανό φαγητό, μόλις κοιμήθηκε! Ευκαιρία να βρω λίγο χρόνο να διαβάσω εκείνα τα mail, να σιδερώσω την ντανα με τα ρούχα του και να απλώσω λίγο το κορμάκι μου στο καναπέ.

14:52 το ΟΜΚ μετά από ένα εικοσάλεπτο powernap είναι πάλι όρθιο έτοιμο για νέες περιπέτειες. Το μόνο που πρόλαβα να κάνω ήταν να απλώσω το κορμάκι μου για 15 λεπτάκια.

17:30 σιδερώθηκε η ντανα με τα ρούχα, σκούπισμα, σφουγγάρισμα done! (εντάξει το μισό σπίτι, εκεί που κυλιέται το ΟΜΚ,το άλλο μισό έχει ο Θεός), κλειδιά και λουρί Μπρούνο (το σκυλί μου) ανά χείρας, ΟΜΚ δεμένο, χορεύει στο καροτσάκι και εξόρμηση στο πάρκο Νο 2 ξεκινά.

20:15 μετά από ένα μισάωρο πλατσούρισμα στην μπανιέρα, το ΟΜΚ-μικρό δελφίνι είναι σχεδόν έτοιμο για ύπνο! Καθαρό, ευωδιαστό και μυρωδάτο χτυπάει παλαμάκια στην θέα του μπιμπερό!

21:30 μετά από κούνημα και βόλτες πάνω-κάτω στο δωμάτιο για 40 περίπου λεπτά, το ΟΜΚ επιτέλους αποκοιμήθηκε, με τα χεράκια του τυλιγμένα γύρω από τον λαιμό μου. Η πιο γλυκιά αγκαλιά με αξία ανεκτίμητη.

22:35 κουτουλάω ήδη εδώ και είκοσι λεπτά και ο Γρηγόρης επιμένει να δούμε μαζί κανένα επεισόδιο από την σειρά που βασανίζουμε εδώ και δυο μήνες στο Netflix. Ξαπλώνω δίπλα του στον καναπέ και μα παίρνει αγκαλιά. Ο ύπνος με παίρνει στο 5:16, δεν βαριέσαι σκέφτομαι θα το δω αύριο μόνη μου να μην χάσω την συνέχεια. Πριν από κοιμηθώ, το βλέμμα πέφτει στο φλυτζάνι του καφέ. Ακόμα άθικτος.

* Όπου ΟΜΚ, βλέπε Ομορφότερο Μωρό του Κόσμου (τουλάχιστον για μένα)

Κωνσταντίνα Κεραμύδα, εκτός από μαμά είναι και διατροφολόγος και συνιδιοκήτρια του Streeto Cafe

Ξυπνάω κάθε μέρα στις 5.30 κάνω κάποιες βασικές δουλειές στο σπίτι. Ετοιμάζω τα γευματα της ημέρας για να πάρω μαζί στη δουλειά και ετοιμάζω το τι θα φάει η μικρή μέσα στην ημέρα. Έπειτα ετοιμαζομαι για τη δουλειά, έρχεται η κοπέλα που προσεχει τη μικρή και παω στη δουλειά στις 7.30. 

Στην δουλειά ασχολουμαι με τα social, τα οικονομικά, προμηθευτές, συμφωνίες και παραγγελίες. Στις 3 έχω ραντεβού και συναντήσεις έως τις 5. Το απόγευμα πηγαίνω σπίτι, ετοιμάζω τη μικρή και πηγαίνουμε μια μεγάλη βόλτα ή για φαγητό, καφέ, κούνιες.

Στις 8 περίπου επιστρέφουμε σπίτι όπου κάνουμε μπάνιο, παίζουμε και στις 9 τη βάζω για ύπνο. Κάνουμε με τον άντρα μου και οποιαδήποτε άλλη δουλειά έχουμε, είτε να φροντίσουμε τη μικρή είτε οποιαδήποτε δουλειά μέσα στο σπίτι. Έχουμε καθιερώσει με τον άντρα μου ότι εκείνη είναι η ώρα για εμάς όπου είτε φωνάζουμε κάποιον από την οικογένεια μας σπίτι και προσέχει το μωρό για να πάμε για ποτό είτε βλέπουμε σπίτι ταινία και διαβάζουμε βιβλία. Λίγο πριν κοιμηθώ περίπου στις 12.30 κάθε βράδυ γράφω ένα ημερολόγιο με το πως θα οργανώσω ότι έχω να κάνω την επόμενη ημέρα...

Eυγενία Ευθυμιάδου, εκτός από μαμά είναι και Εκπαιδευτικός και Co-owner του Food Blog Thess_del_Food

Αν θα ήθελα να δώσω έναν τίτλο στη ζωή μου σαν μαμά, θα έλεγα πως ταυτίζεται απόλυτα με τον τίτλο που διάλεξε ο Robin Sharma για το βιβλίο του «Το ΚΛΑΜΠ των 5 π.μ" και αυτό γιατί δεν μπορώ να σκεφτώ κάποιον άλλον τρόπο για να προλάβω όλα όσα θέλω να κάνω μέσα στην ημέρα, αν δεν βάλω το ξυπνητήρι στις 5:00 το πρωί!

Αν και η μητρότητα πολλές φορές «επισκιάζει» τα πάντα, για εμένα δεν ήταν ποτέ απαγορευτική όσον αφορά την επιθυμία μου για προσωπική ανάπτυξη. Έτσι φέτος ξεκίνησα ένα μεταπτυχιακό. Την ώρα λοιπόν εκείνη, εκεί γύρω στις 5 το πρωί, την αφιερώνω στο διάβασμα για το μεταπτυχιακό, παρέα με έναν ζεστό καφέ. Το ρολόι δείχνει πλέον 6:15, ώρα να βάλω το μεσημεριανό φαγητό στον φούρνο να ψηθεί μια και η προετοιμασία του έχει γίνει από το προηγούμενο βράδυ.

Μέχρι τις 7:00 το σπίτι έχει πλημμυρίσει με τα αρώματα από το αλμυρό κιουνεφέ που έβαλα στο φούρνο. Στις 7:15 η αντίστροφη μέτρηση για το ξύπνημα των παιδιών έχει ήδη ξεκινήσει, οπότε ήρθε και η ώρα της προετοιμασίας του πρωινού. Μετά από διαπραγμάτευση με τα παιδιά και τη σχετική γκρίνια, για το τι κολατσιό θα πάρουν στο σχολείο και τι ρούχα θα φορέσουν, στις  8:ΟΟ πλέον κλείνουν την πόρτα πίσω τους και το σχολείο αναλαμβάνει τα υπόλοιπα. Ώρα για λίγη γυμναστική και περπάτημα στον διάδρομο μέχρι τις 9:00 και έπειτα ένα αναζωογονητικό ντουζ.

Κάπου εκεί, θυμάμαι πως έχω αφήσει ακλάδευτες τις τριανταφυλλιές στον κήπο και με την ευκαιρία ρίχνω στα ζουμπούλια λίγο οργανικό λίπασμα από το κομπόστ που έφτιαξα φέτος! Στις 10:30 πλέον, τσεκάρω τα mail της δουλειάς, ανεβάζω  ένα άρθρο στο Food Blog μας, το Thess_del_food ενώ ταυτόχρονα οργανώνω τις εξωσχολικές δραστηριότητες των παιδιών. Πήγε κιόλας 12:00; Ας πεταχτώ μέχρι το super market για τα βασικά και γρήγορα πίσω, γιατί στις 13:00 έχω μάθημα στο ΙΕΚ που διδάσκω. Ήρθε η ώρα να φύγω από το σπίτι, οπότε ό,τι πρόλαβα, πρόλαβα για σήμερα! Tomorrow is another day…ευτυχώς :)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
29 / position1: 360 / position2: 808
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb