Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
Ομορφιά

Γιατί έχεις εμφανίσει κυτταρίτιδα και σε ποια κατηγορία ανήκεις;

Ο,τι χρειάζεται να γνωρίζεις για την κυτταρίτιδα

Γράφει η ΛΟΥΚΙΑ ΣΑΝΙΔΑ
Δημοσίευση ΑΠΡ 23, 2021

Γιατί έχεις εμφανίσει κυτταρίτιδα και σε ποια κατηγορία ανήκεις;
Photo by cottonbro from Pexels

Ένα ζήτημα που απασχολεί λίγο πολύ όλες μας, ανεξαρτήτως ηλικίας και βάρους, είναι η κυτταρίτιδα. Ειδικότερα όταν έρχεται η στιγμή να βάλουμε μαγιό, αρχίζουμε και ελέγχουμε το σώμα μας. 

Για τον λόγο αυτό, συμβουλευτήκαμε την ειδικό. Η Φωτεινή Μπισκανάκη, είναι Αισθητικός - Κοσμητολόγος στα SkourasMed Clinics, Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Αθηνών ΕΚΠΑ και Ακαδημαϊκός Υπότροφος του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Τμήμα Βιοϊατρικών Επιστημών, Τομέας Αισθητικής - Κοσμητολογίας και μας εξηγεί ο,τι χρειάζεται να γνωρίζουμε για το θέμα.

Τι ειναι στην πραγματικοτητα η κυτταριτιδα

Πρόκειται για μία διαταραχή της φυσιολογικής λειτουργίας του συνδετικού επιδερμικού ιστού, που περιβάλει σαν μεμβράνη τον μυϊκό ιστό. Η παρουσία της κυτταρίτιδας είναι ένα αισθητικό πρόβλημα που εμφανίζεται στις περισσότερες γυναίκες μετά την εφηβεία, ανεξαρτήτως βάρους. Η προχωρημένη κυτταρίτιδα αναγνωρίζεται εύκολα από την  χαρακτηριστική εμφάνιση του δέρματος, που έχει την όψη  «φλούδας πορτοκαλιού» ή  «τυριού cottage». 

Πως θα δεις αν εχεις κυτταριτιδα

  1. Κάθεσαι μπροστά σε ολόσωμο καθρέφτη, με φωτισμό και μαύρα εσώρουχα
  2. Εξετάζεις τα πόδια σου με τα χέρια, πιέζοντας σε 3 πλευρές (χωρίς σκύψιμο)
  3. Για την οπίσθια πλευρά, χρησιμοποιείς έναν καθρέφτη χειρός

Πως θα καταλαβεις σε ποια κατηγορια ανηκεις

Η μαλακή κυτταρίτιδα (κατακράτηση ύδατος), συνηθώς εμφανίζεται σε άτομα υπέρβαρα, με καθιστική ζωή, χωρίς άσκηση. Η σκληρή (κατακράτηση λίπους), εμφανίζεται σε αδύνατες γυναίκες που έχουν σχέση με τον αθλητισμό. Τέλος, η συσχετισμένη,(κατακράτηση λίπους και ύδατος), εμφανίζεται με απλή χαλάρωση – λόγω απώλειας βάρους ή έλλειψη κίνησης.

Ποια ειναι τα αιτια εμφανισης της 

Οι πρωτογενείς παράγοντες εμφάνισης της κυτταρίτιδας είναι το φύλο (γυναίκα), η λευκή φυλή και η κληρονομικότητα. Οι δευτερογενείς είναι η έμμηνος ρύση (κυρίως αυξάνεται στην προεμμηνορροϊκή περίοδο) και η εγκυμοσύνη.

Επιπλέον, την κατάσταση επιβαρύνουν μεταξύ άλλων και ο καθιστικός τρόπος ζωής, η ορθοστασία, το άγχος, η ζάχαρη και το κάπνισμα.
Περισσότερα Θέματα Ομορφιά
× PINK.GR
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ NEWSLETTER
GET CONNECTED
Nextweb