ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πώς θα καταλάβεις αν τρως πολλούς υδατάνθρακες

Το σώμα σου σου μιλάει, άκουσέ το
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Πώς θα καταλάβεις αν τρως πολλούς υδατάνθρακες
Photo by Ron Lach from Pexels

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπάρχουν κάποια σημάδια που σας δίνει το σώμα σας τα οποία αποδεικνύουν πως καταναλώνετε πολλούς υδατάνθρακες.

Πεινάτε!

"Είναι σχεδόν σίγουρο πως θα πεινάτε περισσότερο όταν καταναλώνετε υπερβολικά υδατάνθρακες. Αυτό συμβαίνει επειδή οι υδατάνθρακες αφομοιώνονται γρήγορα από το σώμα, αφήνοντάς σας πεινασμένους αμέσως μετά την κατανάλωσή τους", λέει η Trista Best, διατροφολόγος στο Health Digest.

Θα δείτε τη ζυγαριά να ανεβαίνει

Λαμβάνοντας υπόψη πως οι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες σας κάνουν να πεινάτε μετά την κατανάλωσή τους, δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι μπορούν επίσης να προσθέσουν ανεπιθύμητα κιλά. Ενα γραμμάριο υδατανθράκων περιέχει τέσσερις θερμίδες. Σε μια δημοσίευση στο περιοδικό Pediatrics, μια ερευνητική ομάδα με επικεφαλής τον Δρ David S. Ludwig κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η κατανάλωση επεξεργασμένων υδατανθράκων ενθάρρυνε την υπερκατανάλωση τροφής - το οποίο φέρνει περιττά κιλά.

Η υπερβολή σε υδατάνθρακες θα μπορούσε να οδηγήσει σε ανεπάρκεια θρεπτικών συστατικών

Μερικές φορές αυτό που δεν έχει μια τροφή... είναι εξίσου σημαντικό με αυτό που έχει! Όπως είπε ο διατροφολόγος Mira Dessy στο Health Digest, "Μια δίαιτα με υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες, ειδικά με υψηλή περιεκτικότητα σε επεξεργασμένους υδατάνθρακες, μπορεί να νομίζετε πως είναι τέλεια για το στομάχι, γιατί νιώθετε πως χορτάσατε αλλά οι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες τείνουν να είναι γεμάτοι θερμίδες αλλά άδειοι από θρεπτικά συστατικά. Αν όμως καταναλώνετε κυρίως τέτοια τρόφιμα, τότε θα κάνετε πέρα άλλες τροφές που σας δίνουν πραγματική ενέργεια, και σας χορταίνουν πραγματικά για ώρες.

Προβλήματα στην τουαλέτα

Το πόσους υδατάνθρακες καταναλώνετε μπορείτε να το καταλάβετε και από τις επισκέψεις σας στην τουαλέτα! Η υπερκατανάλωσή τους μπορεί να έχει... μεγάλο αντίκτυπο στο τι συμβαίνει πίσω από κλειστές πόρτες του μπάνιου, χάρη στην περιεκτικότητα σε ίνες υδατανθράκων (ή την έλλειψη αυτών). Οι ίνες είναι το κλειδί για υγιείς κινήσεις του εντέρου. Οι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες, ωστόσο, έχουν αφαιρεθεί από τις ίνες τους, πράγμα που σημαίνει ότι δεν βοηθούν το σώμα σας - αντιθέτως του βάζουν τρικλοποδιές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
2 / position1: 418 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb