ΣΧΕΣΕΙΣ

Πως η καραντίνα δημιούργησε την πιο προβληματική τάση στις γνωριμίες

Τι είναι το apocalypsing και γιατί δεν το θέλεις πραγματικά;
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Πως η καραντίνα δημιούργησε την πιο προβληματική τάση στις γνωριμίες
Φωτογραφία από τον χρήστη Anete Lusina στο Pexels

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ένα νέο trend στις εpωτικές γνωριμίες φαίνεται ότι έχει ξεκινήσει να υπάρχει στον κόσμο μας και δυστυχώς δεν είναι για καλό. Ο λόγος για το apocalypsing, που γεννήθηκε εξαιτίας της συνεχής καραντίνας που ζούμε και σίγουρα δεν το θέλεις στη ζωή σου.

Αυτό που συμβαίνει στη συγκεκριμένη συνθήκη, είναι ότι το άτομο αντιμετωπίζει τον άλλον σα να είναι η τελευταία του σχέση. Η συμπεριφορά αυτή προκύπτει από τα κατάλοιπα της καραντίνας που έχουν μείνει στις εpωτικές σχέσεις, μιας και πολύς κόσμος νιώθει μοναξιά, ανασφάλεια και αβεβαιότητα, για το αν και πότε θα γνωρίσει ένα ταίρι και αν θα περάσει καλά μαζί του. Καλώς ή κακώς, αυτοί οι παράγοντες σε επηρεάζουν περισσότερο από όσο θα νόμιζες.

Όπως εξηγεί η ψυχολόγος Danielle Forshee, η απουσία σωματικής και συναισθηματικής επαφής κάνει τους ανθρώπους να ζητάνε ακόμα περισσότερο αυτές τις συνδέσεις, ακόμα και υποσυνείδητα. Σαν αποτέλεσμα, αυτές οι επιθυμίες μπορούν να τους οδηγήσουν σε επιλογές ατόμων που δε θα έκαναν υπό κανονικές συνθήκες.

Το ότι αυτές οι επιλογές δεν γίνονται με τα πραγματικά κριτήρια ενός ανθρώπου, αλλά επηρεάζονται από τις εξωτερικές καταστάσεις που επικρατούν, καλώς ή κακώς θα τον κάνουν να πέσει με τα μούτρα στο πρώτο άτομο που θα γνωρίσει. Επομένως, έτσι προκύπτουν βιαστικά και επιφανειακά συμπεράσματα για την σχέση, η οποία μπορεί να γίνει πολύ γρήγορα σοβαρή, όχι επειδή θα το θέλουν τα άτομα, αλλά από την ανάγκη τους για να καλύψουν τα κενά και τις ανασφάλειες τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
2 / position1: 705 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb