Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
Think

Φεμινιστικές ομάδες και social media λογαριασμοί που πρέπει να γνωρίσεις

Πώς επικοινωνείται ο φεμινισμός σήμερα στην Ελλάδα;

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Δημοσίευση ΑΠΡ 19, 2021

Φεμινιστικές ομάδες και social media λογαριασμοί που πρέπει να γνωρίσεις
Φωτογραφία από τον χρήστη Lum3n στο Pexels

Πώς επικοινωνείται ο φεμινισμός στην Ελλάδα του 2021;

Με φέιγ βολάν στους δρόμους ή μήπως με άρθρα σε μπλογκς, αναρτήσεις στα social media, σχέδια στο Instagram και συζητήσεις σε groups του Facebook;

Aν θέλεις να ψαχτείς, τσέκαρε τις παρακάτω σελίδες αλλά και ομάδες που ενδιαφέρονται πραγματικά για το φεμινισμό και είναι ωραία να περνούν από μπροστά σου τα μηνύματά τους - κάτι σαν μικρά ξυπνήματα συνείδησης.

Girl Power Greece

Με κέντρο τη γυναίκα, το Girl Power Greece έχει ξεπεράσει τους 30.000 followers και συνεχίζει δυναμικά - ισότητα, αλληλεγγύη, body positivity και άλλα σημαντικά κομμάτια μιας καλύτερης ζωής είναι εδώ.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Grl Pwr (@girlpowergreece)

This is not a feminist project 

Το This is not a feminist project ξεκίνησε το 2017 και είναι μια πολιτιστική πρωτοβουλία που ερευνά, καταγράφει, παρουσιάζει και συνδέει την ιστορία του φεμινιστικού κινήματος στην Ελλάδα με τη σύγχρονη γυναικεία εμπειρία. Σκοπός της είναι να αναδεικνύει παραμελημένες ιστορίες και αναμνήσεις του παρελθόντος και να ενισχύει πολλαπλές φωνές του παρόντος, με στόχο να ανατρέψει βαθιά ριζωμένα στερεότυπα και κυρίαρχες αφηγήσεις.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη This is not a feminist project (@this_is_not_a_feminist_project)

Κέντρο Νέων Μέσων και Φεμινιστικών Πρακτικών στον Δημόσιο Χώρο

Το Κέντρο Νέων Μέσων και Φεμινιστικών Πρακτικών στον Δημόσιο Χώρο εστιάζει στην παραγωγή, μεταπαραγωγή, διακίνηση υποστήριξη και ανάπτυξη νέων μέσων, φεμινιστικών πρακτικών στο δημόσιο χώρο και θεωρίας. Το Κέντρο παρέχει τεχνογνωσία με στόχο τη δημιουργία και την προώθηση νέων πρακτικών και μεθοδολογιών, αξιών και δεοντολογίας σχετικά με τις νέες τεχνολογίες, τα ζητήματα φύλου και του δημόσιου χώρου. Το Εργαστήριο Νέων Μέσων βρίσκεται στο κεντρικό κτήριο του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημιού Θεσσαλίας. Διαθέτει υλικοτεχνική υποδομή για παραγωγή οπτικοακουστικών έργων και παρέχει τεχνική και θεωρητική υποστήριξη εστιάζοντας σε θέματα νέων μέσων, φύλου και δημόσιου χώρου. 

Το abstract της παρουσίασης μας "Ερευνητικές υποκειμενοποιήσεις: φεμινιστικές πρακτικές, μεθοδολογίες και πολιτικές του...

Δημοσιεύτηκε από Centre of New Media and Feminist Public Practices στις Τετάρτη, 4 Μαρτίου 2020

Yπέροχες Γυναίκες

Μια κοινότητα γυναικών που έχει σαν στόχο τη συνεργασία,την επικοινωνία και τη δημιουργία δράσεων με θετικό κοινωνικό αντίκτυπο, με τρομερό impact στα social media, πλησιάζοντας στις 100.000 followers.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Υπέροχες Γυναίκες (@yperoxes.gynaikes)

Women on top

To Women On Top είναι μια πρωτοβουλία για την επαγγελματική ενδυνάμωση των γυναικών και την ισότητα στην εργασία. Mentoring, σεμινάρια επαγγελματικής ανάπτυξης και συμβουλευτική για εταιρείες που επιθυμούν να βελτιώσουν τους δείκτες ισότητα/ποικιλομορφία/ισορροπία επαγγελματικής/προσωπικής ζωής στις γυναίκες αλλά και άλλα, είναι στο πλάνο του WOT.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Women On Top (@wotgreece)

Υπεροχα Πλάσματα

Μια παρέα ανθρώπων που πιστεύει σε ένα καλύτερο αύριο. Χωρίς ρατσισμό, ομοφοβία και σεξισμό. Παρακολουθεί ό,τι συμβαίνει καθημερινά ως ένα μικρό παρατηρητήριο της κοινωνίας. Εργασιακά, μεταναστευτικό, φεμινισμός και άλλα, όλα στο επίκεντρο

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Υπέροχα Πλάσματα (@yperoxa.plasmata)

Κέντρο Διοτίμα

Η δράση τους είναι κυρίως offline, ωστόσο τα social media τους δεν σιωπούν ποτέ - έμφυλη βία, εργασιακά, ανισότητα, ενδοοικογενειακή βία και άλλα στο μικροσκόπιο.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Κέντρο Διοτίμα (@diotima_center)

Περισσότερα Θέματα Think
× PINK.GR
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ NEWSLETTER
GET CONNECTED
Nextweb