ΟΜΟΡΦΙΑ

Γιατί τα κορίτσια ζωγράφιζαν τα γόνατά τους τη δεκαετία του 20;

Η μόδα ήταν πάντα αντανάκλαση του πνεύματος των καιρών
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Γιατί τα κορίτσια ζωγράφιζαν τα γόνατά τους τη δεκαετία του 20;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι ζωγραφιές στα γόνατα ίσως να σου φαίνεται εντελώς τρελό αλλά πριν από έναν αιώνα ήταν η πιο καυτή τάση ομορφιάς. Ξεκίνησε ως μια χαριτωμένη λεπτομέρεια με ένα τριανταφυλλάκι, και τελικά μετατράπηκε σε... κανονική τέχνη!

Η μόδα ήταν πάντα αντανάκλαση του πνεύματος των καιρών, και το μακιγιάζ των γυναικών αλλά και η ζωγραφική στο γόνατο τη δεκαετία του 1920 δεν θα ήταν η εξαίρεση.

Οι "flappers" φορούσαν φούστες πιο κοντές από ποτέ (το στρίφωμα ακριβώς κάτω από το γόνατο ήταν η έκδοση της δεκαετίας του '20 μιας... μίνι φούστας) και οι κάλτσες τους ήταν κάτω από το γόνατο. Η ζωγραφική στα γόνατα λοιπόν έγινε ένας άλλος τρόπος να προσελκύσει την προσοχή σε μια περιοχή του γυναικείου σώματος που δεν ήταν ποτέ τόσο ορατή στο παρελθόν!

Οι γυναίκες της γενιάς αυτής λοιπόν άρχισαν τα σχέδια στα γόνατα για ένα extra λόγο να στρέψουν το βλέμμα εκεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 1920, η τάση του γόνατος είχε εξελιχθεί σε μια μορφή τέχνης που είδε τις γυναίκες να ζωγραφίζουν στο χέρι έργα τέχνης στα γόνατά τους.

Μερικές το έκαναν οι ίδιοι χρησιμοποιώντας... λαδομπογιές, ενώ κάποιοι βασίστηκαν σε ταλαντούχους καλλιτέχνες. Τα σχέδια κυμαίνονταν από απλά γράμματα, όπως αρχικά του αγαπημένου τους ή μοτίβα λουλουδιών, τοπία και ακόμη και λεπτομερή πορτρέτα!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Ομορφιά
4 / position1: 396 / position2: 876
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb