SKIN CARE

Ποια οφέλη προσφέρει το υαλουρονικό οξύ στην επιδερμίδα;

Ο,τι χρειάζεται να ξέρεις για το υαλουρονικό οξύ
Γράφει η ΛΟΥΚΙΑ ΣΑΝΙΔΑ
Ποια οφέλη προσφέρει το υαλουρονικό οξύ στην επιδερμίδα;
Freepik

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα τελευταία χρόνια, ακούμε όλο και περισσότερο για το υαλουρονικό οξύ. Δεν πρόκειται για κάτι νέο, αλλά η βιομηχανία της ομορφιάς φαίνεται να το προβάλλει σε μεγαλύτερο βαθμό, αφού τα οφέλη που προσφέρει στην επιδερμίδα μας είναι πολλά.

Τι ειναι το υαλουρονικο οξυ (HA)

Αρχικά, ενώ στο όνομά του περιλαμβάνει τη λέξη “οξύ”, δεν δρα όπως τα οξέα (όπως για παράδειγμα το γλυκολικό ή το σαλικυλικό). Πρόκειται για ένα φυσικό συστατικό του ίδιου του δέρματός μας, το οποίο συμβάλλει στην διατήρηση της ελαστικότητας και της σφριγυλότητας και στη μείωση της εμφάνισης των ρυτίδων.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, μια μόνο σταγόνα υαλουρονικού οξέος μπορεί να  συγκρατήσει έως και 1.000 φορές το βάρος της σε νερό. Ετσι, βοηθά στην επαναφορά της υγρασίας που χρειάζεται το δέρμα για τη σωστή ενυδάτωσή του.

Καθώς μεγαλώνουμε, ειδικότερα από τα 25 και μετά, ο οργανισμός αρχίζει να παράγει λιγότερο υαλουρονικό οξύ, ενώ στα 45 η ποσότητα φτάνει στο μισό. Το αποτέλεσμα είναι να εμφανίζονται λεπτές γραμμές και ρυτίδες, ενώ η επιδερμίδα παράλληλα μπορεί να είναι πιο θαμπή και αφυδατωμένη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗΟ οδηγός της αρχάριας στο Double Cleansing ΜΑΡ 24, 2021

Πως λειτουργει

Βρίσκεται σχεδόν σε κάθε κύτταρο του δέρματός μας και λειτουργεί σαν “μαξιλαράκι” που κρατά την υγρασία κάτω από την επιφάνεια της επιδερμίδας. Το βρίσκουμε σε διαφορετικά μοριακά βάρη. Τα προϊόντα με μικρότερο μοριακό βάρος διεισδύουν στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας. 

Αυτά για παράδειγμα είναι τα serums και τα boosters. Το βρίσκουμε επίσης σαν βασικό συστατικό και σε κρέμες προσώπου, σώματος, ματιών και τονοτικές λοσιόν, καθώς και σε ενέσιμη μορφή. Είναι κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη NOBL Skincare (@noblskincare)

Τα οφελη του Υαλουρονικου οξεως

Το υαλουρονικό οξύ βοηθά στην παραγωγή νέων ινών κολλαγόνου και στην ενυδάτωση του δέρματος. Η συχνή χρήση του διατηρεί την ελαστικότητα και τη σφριγηλότητα της επιδερμίδας, με αποτέλεσμα τη νεανική της όψη. Το δέρμα αποκτά λάμψη και φρεσκάδα.

Μια σημαντική δράση του, επίσης, είναι η αναγέννηση των κυττάρων με αποτέλεσμα την ταχύτερη επούλωση των πληγών, ελαχιστοποιώντας την πιθανότητα δημιουργίας ουλών. Οι δερματολόγοι το χρησιμοποιούν μετά από δραστικές θεραπείες προσώπου και χημικά peeling, γι’αυτούς τους λόγους. Επιπλέον, μπορεί να συνδυαστεί και με τα ενεργά συστατικά που χρησιμοποιούμε στη ρουτίνα μας, όπως η βιταμίνη C και η ρετινόλη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαβάστε Ακόμη
Skin care Πριν 157 εβδομάδες
Ο οδηγός της αρχάριας στο Double Cleansing
Τι είναι και πότε πρέπει να το κάνεις;
Λουκία Σανιδά
Περισσότερα Θέματα Ομορφιά
0 / position1: 0 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb