WELLNESS

Τα ταμπόν και οι σερβιέτες είναι so last year: Δες τις εναλλακτικές σου

Κάτι διαφορετικό και πιο φιλικό προς το περιβάλλον, αλλά και το δέρμα σου
Γράφει η ΛΟΥΚΙΑ ΣΑΝΙΔΑ
Τα ταμπόν και οι σερβιέτες είναι so last year: Δες τις εναλλακτικές σου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αν θέλεις κάτι διαφορετικό και πιο φιλικό προς το περιβάλλον, αλλά και το δέρμα σου, υπάρχουν και άλλες εναλλακτικές λύσεις αντί της κλασικής σερβιέτας.

Κυπελο εμμηνορροιας

Τα τελευταία χρόνια ακούμε όλο και συχνότερα για το κύπελο εμμηνόρροιας. Πρόκειται για ένα εύκαμπτο κύπελλο, σχεδιασμένο ώστε να τοποθετείται μέσα στον κόλπο κατά τη διάρκεια της περιόδου για τη συλλογή της εμμηνορροϊκή ροής. Δεν αποροφά το αίμα όπως οι σερβιέτες και τα ταμπόν και γι’αυτόν το λόγο χρειάζεται να το αλλάζουμε συχνά. Το αφαιρούμε και το ξεπλένουμε μετά από λίγες ώρες ή όταν έχουμε διαρροή. Για την σωστή τοποθέτησή του απαιτείται προσεκτικό διάβασμα των οδηγιών χρήσεων και δοκιμές. Το κυπελλάκι κοστίζει ακριβότερα από τις σερβιέτες, ωστόσο, διαρκεί χρόνια, με αποτέλεσμα να είναι τελικά πιο οικονομικό. 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Period Care—Subscription/Shop (@tomorganic)

Ειδικο εσωρουχο

Αρκετές εταιρείες έχοντας κάνει τις απαραίτητες μελέτες και υπολογίζοντας τα ετήσια έξοδα των γυναικών σε σερβιέτες και ταμπόν, δημιούργησαν ταο ειδικό εσώρουχο για την περίοδο. Πρόκειται για ένα αδιάβροχο εσώρουχο που απορροφά το αίμα και το μεταφέρει στο κατώτερο στρώμα του. Το καθένα, μπορεί να απορροφήσει διαφορετική ποσότητα αίματος, ξεκινώντας από μισό ταμπόν, έως 2 ταμπόν συνολικά. Αποτελεί μια επίσης οικονομική και οικολογική λύση, αφού το εσώρουχο μπορεί να πλυθεί και να ξαναφορεθεί. 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Thinx (@shethinx)

Οικολογικες σερβιετες

Η βιωσιμότητα αποτελεί έναν σημαντικό ζήτημα για τα προϊόντα προσωπικής φροντίδας στις μέρες μας και από αυτό δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι σερβιέτες. Οι οικολογικές σερβιέτες δημιουργούνται από φυσικά συστατικά, όπως οργανικό βαμβάκι. Είναι υποαλλεργικές και απαλές για το δέρμα, δεν προκαλούν ερεθισμό, αφού δεν περιέχουν πλαστικό και άλλα βλαβερά συστατικά.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Flower Organic Pads (@flowerorganic)

Οικολογικα ταμπον

Επιπλέον, στην αγορά κυκλοφορούν και οικολογικά ταμπόν. Παράγονται και αυτά από βιολογικό βαμβάκι, το οποίο καλλιεργείται χωρίς λιπάσματα. Είναι υποαλλεργικά, χωρίς αρώματα και τεχνητούς απορροφητικούς παράγοντες.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Lady Days — Tampons & Pads (@myladydays)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
0 / position1: 0 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb