ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τροφές που πρέπει να αποφύγεις αν θέλεις λαμπερή επιδερμίδα

Γιατί είναι αλήθεια ότι η ομορφιά ξεκινάει από μέσα προς τα έξω
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Τροφές που πρέπει να αποφύγεις αν θέλεις λαμπερή επιδερμίδα
Φωτογραφία από τον χρήστη cottonbro στο Pexels

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η επιδερμίδα, εκτός από την επιφανειακή φροντίδα της για να λάμψει, πρέπει να υπάρξει και η σωστή φροντίδα από μέσα. Δηλαδή, εκτός από την περιποίηση με προϊόντα και τεχνικές τοπικά, πρέπει να προσέξεις και το τι βάζεις στον οργανισμό σου, καθώς ότι καταναλώνεις συμβάλλει στο να φαίνεσαι πιο λαμπερή ή όχι.

Συγκεκριμένα, μια φρέσκια και όμορφη επιδερμίδα, χωρίς θαμπάδες, χρειάζεται σωστή ενυδάτωση, αλλά και διατροφή. Εκτός από το πολύ νερό που πρέπει να πίνεις καθημερινά, υπάρχουν και ορισμένες τροφές που πρέπει να αποφύγεις για μια υγιή όψη.

Δες ποιες είναι αυτές και τι προκαλούν στο δέρμα σου, παρακάτω

Αλάτι

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το υπερβολικό αλάτι μπορεί να προκαλέσει πρήξιμο στην επιδερμίδα σου, ειδικά γύρω από τα μάτια και αυτό γιατί ευθύνεται για την κατακράτηση του νερού στο σώμα.

Ζάχαρη
Είτε λευκή, είτε καστανή, εκτός από εθιστική αυξάνει και τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, προκαλώντας προβλήματα στον οργανισμό, όπως είναι οι ορμονικές διαταραχές και η καταστροφή του κολλαγόνου και της ελαστίνης, με την σειρά της οδηγεί στην πρόωρη γήρανση. Αρκεί να μειώσεις την καθημερινή κατανάλωση ζάχαρης και θα δεις άμεσα αποτελέσματα.

Λευκό αλεύριΕίναι το βασικό συστατικό του ψωμιού και των σφολιατοειδών και αυξάνει και αυτό τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Μπορείς να το αντικαταστάσεις με αλεύρι βρώμης ή αμυγδάλου, ως μια πιο υγιεινή εναλλακτική.

Επεξεργασμένα τρόφιμαΈχουν συντηριτικά, χρωστικές, χημικές ουσίες που διαταράσουν τις ορμόνες και τον μεταβολισμό των λιπαρών οξεών, μεταξύ των οποίων και αυτών που ρυθμίζουν την λιπαρότητα στο δέρμα. Η αποφυγή τους είναι αναγκαία για μια λαμπερή επιδερμίδα.

Αλκοόλ

Το πολύ αλκοόλ προκαλεί αφυδάτωση, ενώ τα ποτά που έχουν ζάχαρη εκτός του ότι παχαίνου, βλάπτουν τον οργανισμό όπως αναφέρθηκε παραπάνω για την ζάχαρη. Οπότε μπορείς να πίνεις, αλλά με μέτρο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Ομορφιά
7 / position1: 559 / position2: 671
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb