ΥΓΕΙΑ

Tι είναι το πρωινό άγχος και πώς μπορεί να σε επηρεάσει όλη τη μέρα

Το ξύπνημα με άγχος γίνεται τόσο συνηθισμένο όσο ο πρωινός καφές
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Tι είναι το πρωινό άγχος και πώς μπορεί να σε επηρεάσει όλη τη μέρα
@crystalmariesing via Twenty20

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το ξύπνημα με άγχος γίνεται τόσο συνηθισμένο όσο ο πρωινός καφές.

Ο πλανήτης αναγκάστηκε να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις μιας πανδημίας. Μπήκαμε σε τηλεργασία, και μιας και είμασταν στο σπίτι, η δουλειά δεν τελείωνε ποτέ, ο υπολογιστής ήταν πάντα ανοιχτός.

Μια έρευνα στις αρχές Αυγούστου για 2.000 υπαλλήλους από την Amazon, το Facebook, τη Microsoft, τη Google και άλλες μεγάλες αμερικανικές εταιρείες διαπίστωσε ότι το 56% από αυτούς είχε τρομερό άγχος και φοβόταν να αντιμετωπίσει κάθε πρόκληση στη δουλειά. 

Το να ξυπνάς με άγχος δεν είναι μόνο οδυνηρό - μπορεί να προκαλέσει σύγχυση η οποία μπορεί να καταστρέψει το υπόλοιπο της ημέρας σου και τη συναισθηματική και διανοητική αντοχή που χρειάζεται για να αντέξεις την πίεση της δουλειάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Νιώθεις κακοδιάθετη, τρομαγμένη, έχεις ταχυκαρδία και δεν θες να πας στη δουλειά; Tότε ναι, το πρωινό άγχος είναι εδώ για σένα.

Να τι μπορείς να κάνεις

Δοκίμασε να αλλάξεις τη ρουτίνα σου για να συμπεριλάβεις δραστηριότητες ανακούφισης από το άγχος - όπως ο διαλογισμός ή η άσκηση - πριν ξεκινήσεις τη δουλειά.

Αν δουλεύεις από το σπίτι τότε κάνε κάποιες δουλειές (συμμάζεψε, τακτοποίησε το δωμάτιο) για να βρεθείς σε κίνηση και να ξυπνήσεις πιο ομαλά από το να αρχίσεις να διαβάζεις τα mails σου και να πανικοβάλλεσαι.

Πάρε τηλέφωνο μια φίλη σου, και χαλάρωσε. Δεν χρειάζεται να αντιμετωπίσεις τα πάντα ΤΩΡΑ, δώσε λίγο χρόνο.

Αν είσαι στο γραφείο, πιάσε κουβέντα με ένα συνάδελφο για να χαλαρώσεις. Όταν νιώσεις πως το άγχος σου μεγαλώνει, σταμάτα τη δουλειά και κάνε διάλειμμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
8 / position1: 268 / position2: 811
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb