THINK

Travis Barker: H punk rock, οι Blink‑182, o gothic γάμος και η Kourtney Kardashian

Η ζωή του πρώτου «σούπερσταρ drummer της punk rock»
Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ
Travis Barker: H punk rock, οι Blink‑182, o gothic γάμος και η Kourtney Kardashian
@twitter.com/billboard/

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα tabloid εδώ και λίγο καιρό ασχολούνται με το ειδύλλιο που έχει αναπτυχθεί μεταξύ του drummer των Blink – 182 και παραγωγού Travis Barker και της τηλεπερσόνας Kourtney Kardashian. Ταιριάζουν; Γιατί όχι; Είναι δική τους δουλειά. Ποιος είναι όμως ο Travis Barker που τόσο ξαφνικά μπήκε στη ζωή ακόμα περισσότερων ανθρώπων;

Όσοι ακούν το είδος της μουσικής που παίζει θα ξέρουν ότι είναι ένας εξαιρετικός drummer με μεγάλη γκάμα ακουσμάτων. Η ζωή του είναι γεμάτη από punk rock μουσική και τρόπο ζωής. Γεννήθηκε πριν από 45 χρόνια στην Καλιφόρνια. Μικρός έβλεπε των Animal από το Muppet Show και ήθελε να του μοιάσει. Η μητέρα του τού πήρε τα πρώτα του drums όταν ήταν 4 ετών, τα οποία και κράτησε μέχρι τα 15 του. Από τα 5 έκανε μαθήματα και ο καθηγητής του τού μετέφερε πολλά ακούσματα, από jazz μέχρι punk.

Ασχολήθηκε με πολλά άλλα πράγματα, αλλά πάντα επέστρεφε στα drums. Η μητέρα του πέθανε λίγο πριν πάει στο λύκειο από σύνδρομο Sjögren. Λίγο πριν πεθάνει του είπε να μην εγκαταλείψει ποτέ τη μουσική και να κάνει όλα όσα έχει ονειρευτεί. Και την άκουσε.

Στο λύκειο έπαιζε σε συγκρότημα jazz, ενώ ήταν και στην μπάντα των παρελάσεων. Ωστόσο, προτίμησε τη hip-hop και το punk rock όταν έφυγε απ΄ αυτό. Το πρώτο του συγκρότημα ήταν η the Aquabats. Το 1997, οι the Aquabats βρέθηκαν σε περιοδεία με τους Blink-182, οι οποίοι είχαν ήδη δυο άλμπουμ στο ενεργητικό τους. Αλλά ο drummer τους Scott Raynor ανακοίνωσε πως θα αποχωρήσει από το συγκρότημα μετά το τέλος της περιοδείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι Blink-182 στράφηκαν στον Barker. Εκείνος έμαθε και τα 20 τραγούδια της setlist μέσα σε 45 λεπτά. Ο Raynor επέστρεψε 4 μήνες αργότερα, αλλά λόγω των προβλημάτων που είχε με το αλκοόλ, δεν παρέμεινε. Έτσι ο Barker έγινε μόνιμο μέλος του συγκροτήματος.

Και ίσως ήταν αυτό που έλειπε από το τρίο για να κάνει τη διαφορά. Το πρώτο άλμπουμ με τον Barker, το «Enema of the State», ήταν αυτό που έκανε του Blink-182 γνωστούς σε όλον τον κόσμο. Έγιναν σε λίγο καιρό η μεγαλύτερη pop punk μπάντα της εποχής. Τα τραγούδια «All the Small Things» και «What’s My Age Again?» ακούγονται ακόμα και σήμερα. Ο Barker με την punk κόμη του και παίζοντας, ως γνήσιος drummer, είτε γuμνός από τη μέση και πάνω, είτε φορώντας αμάνικο φανελάκι, φαίνεται σε όλα τα βίντεο κλιπ να χτυπιέται πάνω στα αγαπημένα του κρουστά. Μπορεί να πέρασαν μόλις δυο δεκαετίες από τότε, αλλά σίγουρα πρόκειται για μια πολύ διαφορετική εποχή.

Την ίδια χρονιά ο Barker κυκλοφόρησε τη δική του σειρά ρούχων, η οποία απευθυνόταν περισσότερο σε punk skaters. Τα λεφτά άρχισαν να έρχονται. Κάποια από αυτά ο Barker τα ξόδευε ώστε να αποκτήσει την περίφημη συλλογή του από παλιές κάντιλακ.

Τα επόμενα δυο άλμπουμ με τους Blink-182 είχαν παρόμοια επιτυχία. Το ίδιο και η ενασχόληση του με το rap rock συγκρότημα «Transplants», που έκανε το περιοδικό Rolling Stone να τον ανακηρύξει ως τον πρώτο «σούπερσταρ drummer της punk rock».

Το 2002 παντρεύτηκε για πρώτη φορά αλλά ο γάμος του κράτησε μόλις 9 μήνες. Δυο χρόνια αργότερα παντρεύτηκε τη Miss USA του 1995, Shanna Moakler. Ο γάμος τους τράβηξε πολλά φλας των δημοσιογράφων, κυρίως για το gothic στυλ με τον οποίον έγινε, το οποίο παρέπεμπε στην ταινία του Tim Burton «The Nightmare Before Christmas». Ο γάμος έγινε την παραμονή του Halloween.

https://gr.pinterest.com/pin/459930180697797438/

@pinterest.com

O Barker δεν είναι εντελώς άσχετος με τα reality. Γιατί μαζί με τη σύζυγό του και τα δυο τους παιδιά έκατσαν για λίγο περισσότερο από έναν χρόνο μπροστά στην κάμερα για την εκπομπή «Meet the Barkers». Μετά όμως από το τέλος της, ο Barker έκανε αίτηση διαζυγίου. Ήταν ένα επεισοδιακό διαζύγιο, με αρκετές επανασυνδέσεις. Τελικά, το διαζύγιο οριστικοποιήθηκε το 2008. Υπήρξαν ξανά πολλές κοινές τους εμφανίσεις, αλλά μάλλον τα πάντα τελείωσαν το 2014 όταν το πρώην ζευγάρι συνελήφθη μετά από έναν τσακωμό με φωνές και απειλές.

Από τη στιγμή που έκανε την αίτηση διαζυγίου, στράφηκε στα χάπια, στη μαριχουάνα και το αλκοόλ, μη μπορώντας να χωνέψει ότι μόλις είχε χαρίσει στα παιδιά του ένα «διαλυμένο σπίτι». Το 2007 εθίστηκε στα παυσίπονα, αλλά ευτυχώς αυτό κράτησε για σύντομο χρονικό διάστημα.

Την αμέσως επόμενη χρονιά, τον Σεπτέμβριο του 2008, ήρθε το αεροπορικό ατύχημα. Το ιδιωτικό τζετ έπεσε στην Καλιφόρνια και ο ίδιος μαζί με τον Dj Am, ήταν οι μόνοι που επέζησαν. «Άνοιξα μια πόρτα και τα χέρια μου πήραν φωτιά. Προσπάθησα να βγω από το αεροπλάνο, αλλά έπεσα μαζί με το φτερό. Έπεσαν πάνω μου καύσιμα και πήρα ολόκληρος φωτιά. Έτρεχα σαν τρελός. Έτρεχα προς την οικογένειά μου. Δεν με ένοιαζε τίποτα άλλο. Ήθελα απλά να είμαι με τον πατέρα μου, την αδερφή μου, τη Shanna και τα παιδιά μου. Ήμουν γuμνός, κρατώντας τα γεννητικά μου όργανα. Όλα τα άλλα είχαν πάρει φωτιά και έψαχνα έναν τρόπο να τη σβήσω», είχε δηλώσει λίγο μετά το ατύχημα.

@wikipedia.org

Τις 11 εβδομάδες βρισκόταν στο νοσοκομείο, πονούσε τόσο πολύ, που έλεγε σε φίλους ότι τους προσφέρει 1 εκατομμύριο δολάρια, αν τον βοηθήσουν να αυτοκτονήσει. Έκανε 16 εγχειρήσεις ενώ το πόδι του γλίτωσε την τελευταία στιγμή από τον ακρωτηριασμό. Μετά την έξοδό του ανέπτυξε μετατραυματικό στρες, το οποίο έφυγε σιγά σιγά από τη στιγμή που ξαναμπήκε στο στούντιο.

Το 2011 κυκλοφόρησε το πρώτο του solo άλμπουμ. Ως παραγωγός δούλευε όλο και περισσότερο ενώ συνέχισε να είναι drummer των Blink-182. Αυτή την περίοδο ετοιμάζει το δεύτερο solo άλμπουμ του. Τον περασμένο Απρίλιο έκανε μια εξαιρετική εμφάνιση σε ένα αφιέρωμα για τους Nirvana, συγκεντρώνοντας και πάλι επαινετικά σχόλια.

Πριν λίγες εβδομάδες, προέκυψε η είδηση πως είναι ζευγάρι με την Kourtney Kardashian. Οι δυο τους ήταν φίλοι για καιρό, αλλά τώρα προέκυψε και ειδύλλιο. Έχουν πολλά κοινά. Χωρισμένοι με παιδιά, έχασαν έναν γονιό σε μικρή ηλικία, ενώ και οι δυο ξέρουν τις δυσκολίες που κρύβει η διασημότητα. Η Kourtney είναι η πιο εσωστρεφής από την οικογένεια και ίσως αυτό ταίριαξε με τον μελαγχολικό Travis Barker, που πάντα έβρισκε παρηγοριά μόνο στη μουσική του.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kourtney Kardashian (@kourtneykardash)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Think
17 / position1: 839 / position2: 1523
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb