Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
Wellness

Ενώ τα κάνω όλα σωστά, γιατί δε χάνω βάρος;

Η Δήμητρα Παπαμίχου, γνωστή διατροφολόγος απαντά σε κάθε σου απορία!

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Δημοσίευση ΙΑΝ 27, 2021

Ενώ τα κάνω όλα σωστά, γιατί δε χάνω βάρος;
@dantes1401 via Twenty20

"Τρωω αυτά που πρέπει και δεν ξεφεύγω. Εντάξει καμιά φορά μπορεί να τσιμπολογησω κάτι αλλά δεν είναι και τίποτα σπουδαίο!"

Αυτό είναι κάτι που σε ολους μπορεί να συμβεί κάποια στιγμή ιδιαιτερα τώρα που είμαστε κλεισμένοι μέσα, να υποτιμήσουμε δηλαδή αυτά που τσιμπολογαμε μέσα στη μέρα. Για παράδειγμα τρία μπισκοτάκια μπορεί να προσθέσουν έως και 370 θερμιδες στο καθημερινό μας πρόγραμμα!

Μια φέτα ψωμί, ένα σοκολατακι κι ένα κουλουράκι θα μας προσθέσουν πάνω από 250 θερμιδες. Σκοπός αυτού που λέω δεν είναι να μας κάνει να φοβόμαστε να φάμε κάτι εκτός των προγραμματισμένων γευμάτων, αλλά να καταλάβουμε πως όταν θέλουμε να χάσουμε βάρος καλό είναι να μην υποτιμούμε τα τσιμπολογήματα
ιδιαίτερα σε τροφές οι οποίες είναι πλούσιες σε θερμίδες και φτωχές σε θρεπτικά συστατικά!

Εννοείται παντως πως όταν αυτό συμβαίνει δεν αισθανόμαστε ενοχές! Είναι ανθρώπινο και να τσιμπολογησουμε και να ξεφύγουμε και λίγο, αρκεί να γνωρίζουμε τι μας συμβαίνει και να μην κατηγορούμε τον “κακό μας μεταβολισμό” που δε χάνουμε βάρος!

Δήμητρα Παπαμίχου 

(Nutritionist / MSc. Diet.&Nutr./PhD candidate)

Instagram

Facebook

Website

Dimitra Papamichou, Registered Nutritionist, Mediterranean Diet

Περισσότερα Θέματα Wellness
× PINK.GR
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ NEWSLETTER
GET CONNECTED
Nextweb