ENTERTAINMENT

Η ποπ σταρ που έδωσε ραντεβού με τον δολοφόνο της

Η στυγερή δολοφονία της Selena, της Λατίνας σταρ από τη φίλη της
Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Η ποπ σταρ που έδωσε ραντεβού με τον δολοφόνο της

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ζωή της σαν παραμύθι, και το τέλος της σαν ταινία. Μια ταινία που έχουμε δει στον κινηματογράφο με τη Jennifer Lopez και τώρα κυκλοφορεί ως σειρά στο Netflix. Η Selena Quintanilla-Pérez γεννήθηκε το 1971 και έζησε ως το 1995.

Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια μεξικανικής καταγωγής που μέσα σε μερικά χρόνια άλλαξε την λάτιν ποπ μουσική θεωρείται μία από τις σημαντικότερες Λατίνες τραγουδίστριες με πωλήσεις πάνω από 40 εκατομμύρια αντίτυπα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από τα 9 της χρόνια η Selena ηχογραφούσε τραγούδια και στις αρχές του 1990 έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής σε όλη την Λατινική Αμερική για την πρωτοποριακή μουσική της πάντα σύμφωνα με τα μουσικά δεδομένα της εποχής.

Το 1994 κέρδισε βραβείο Grammy με το άλμπουμ της και το 1995 ήταν πάλι υποψήφια με τον επόμενο δίσκο. Την ίδια χρονιά, έσπασε τα ρεκόρ της με το "Dreaming of you" του 1995 το οποίο πούλησε πάνω από 12 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως και έγινε 35 φορές πλατινένιο στις ΗΠΑ.

Εκείνη τη χρονιά όμως, η Selena πέθανε στα χέρια της φίλης της, και πρόεδρο του φαν κλαμπ τη Yolanda Saldivar, μόλις στα 23 της χρόνια.

Στις αρχές του 1995, ανακάλυψαν πως η Yolanda έκλεβε χρήματα από το fan club της Selena και έτσι, μιας και εκείνη το διαχειρίζονταν, αποφάσισαν να την απολύσουν. Τρεις εβδομάδες αργότερα οι δυο τους κανόνισαν να συναντηθούν στο ξενοδοχείο Days Inn για να πάρει τα οικονομικά αρχεία τα οποία όμως η Υοlanda αρνούνταν ότι είχε. Εκείνο το βράδυ μετά από έντονο διαπληκτισμό η Yolanda έβγαλε από την τσάντα της ένα πιστόλι και πυροβόλησε την Selena.

Στις 12 Απριλίου του 1995, δύο εβδομάδες από την γέννησή της, ο Τζορτζ Μπους, κυβερνήτης του Τέξας, ανακήρυξε την ημέρα των γενεθλίων της "Μέρα της Selena". Η ζωή της μεταφέρθηκε στο κινηματογράφο το 1997 στη ταινία "Selena" με πρωταγωνίστρια την Jennifer Lopez.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Entertainment
9 / position1: 231 / position2: 621
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb