ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Πώς το άγχος μπορεί να βλάψει την υγεία του κόλπου σου

Γιατί το στρες μπορεί να σε χτυπήσει και εκεί που δεν περίμενες
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Πώς το άγχος μπορεί να βλάψει την υγεία του κόλπου σου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Περνάμε μια δύσκολη περίοδο, αυτό είναι το μόνο δύσκολο. Η πανδημία και το lockdown προκαλούν σενυχώς άγχος ακόμα και στους πιο χαλαρούς, καθώς πραγματικά δεν μπορούμε να ξέρουμε πως θα είναι το αύριο. Εκτός από το στομάχι, το δέρμα και την όρεξη όμως, το άγχος μπορεί να προκαλέσει προβλήματα και στον κόλπο σου και καλό είναι να τα ξέρεις, ώστε να έχεις έναν ακόμα λόγο για να προσέξεις την ψυχολογία σου.

Σφυχτό πυελικό έδαφος

Όπως ακριβώς μπορεί να μαζεύεις άγχος στον αυχένα, τον λαιμό και του ώμους σου και να πιάνεσαι και να πονάς, το ίδιο μπορεί να συμβεί και σε περιοχές που δεν είναι τόσο αναμενόμενες. Η πύελος αποτελείται από μυς που βρίσκονται μεταξύ της ουρίτσας και της ηβικής περιοχής. Άντρες και γυναίκες έχουν πύελο, όμως στις γυναίκες εκτός από τα άλλα μέρη του σώματος που βοηθά να στηριχθούν, βοηθά και την ουρήθρα. Το πολύ άγχος μπορεί να σε χτυπήσει εκεί με αποτέλεσμα να νιώθεις αδύναμη στο κέντρο του σώματος σου ή ακόμα και να υποφέρεις από κράμπες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μόλυνση

Το στρες μπορεί να ρίξει το ανοσοποιητικό σύστημα και ταυτόχρονα μπορεί να ταράξει τις φυσικές ισορροπίες του κόλπου σου. Το άγχος σε συνδυασμό με την έλλειψη ύπνου μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη κοπλίτιδας, αλλά και στην μόλυνση από άλλα βακτήρια, τα οποία μπορεί μεν να υπάρχουν εκεί και να μην είναι βλαβερά, όμως αν αλλάξουν οι τιμές τους να δημιουργήσουν θέμα στην περιοχή.

Δύσοσμα υγρά

Το σώμα έχει από μόνο του μηχανισμούς να αποβάλλει τις περιττά ή βλαβερές ουσίες και είναι πολύ φυσιολογικό το να έχεις υγρά, όμως λόγω του στρες μπορεί να αυξηθεί η παραγωγή των βλαβερών βακτηριδιών και να έχεις πολλά, δύσοσμα και κάπως συμπαγή υγρά που δεν είναι ότι και πιο ευχάριστο.

Ανισόρροπες ορμόνες

Το άγχος έχει συνδεθεί μέσα από πολλές μελέτες με την διαταραχή των ορμονών, οι οποίες προκαλούν αύξηση παραγωγής της γλυκόζης που σαν συνέπεια έχει την ανάπτυξη βλαβερών βακτηρίων που τρέφονται από αυτήν. Σαν συμπτώματα μπορεί να έχεις το αίσθημα της φαγούρας, του ερεθσμού της περιοχής και της ξηρότητας.

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να μιλήσεις με τον γιατρό σου και να σου δώσει θεραπεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
8 / position1: 429 / position2: 1026
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb