ΥΓΕΙΑ

Αυτή η στάση ύπνου προκαλεί τα εpωτικά όνειρα

Πως σχετίζονται αυτά τα δυο
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Αυτή η στάση ύπνου προκαλεί τα εpωτικά όνειρα
Photo by cottonbro: https://www.pexels.com/photo/woman-and-man-kissing-on-bed-9374659/

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα εpωτικά όνειρα είναι κάτι πολύ συνηθισμένο για τους ανθρώπους, καθώς όλοι έχουν δει έστω ένα μια φορά στην ζωή τους. Πολύ συχνές είναι και οι ονειpόξεις λόγω αυτών των ονείρων, ανάμεσα σε γυναίκες και άντρες, οι οποίοι βιώνουν οpγασμούς στον ύπνο τους. Τι είναι όμως αυτό που προκαλεί τα εpωτικά όνειρα;

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε το 2012 στο περιοδικό Dreaming, αναφέρθηκε ότι ο ύπνος σε στάση μπρούμυτα, συνδέεται με τα εpωτικά όνειρα. Όταν δηλαδή κοιμάσαι με το βάρος του σώματος σου στο στομάχι, τότε είναι πιο πιθανό το μυαλό σου να οpγιάσει. Το ξεχωριστό σε αυτήν την έρευνα, ήταν ότι ενώ μόλις το 5% των συμμετεχόντων δήλωσε ότι συνηθίζει να κοιμάται μπρούμυτα, αυτοί οι άνθρωποι ήταν πιο πιθανό να δηλώσουν ότι είχαν εpωτικά όνειρα ή όνειρα με γuμνό περιεχόμενο.

Όσο για τους υπεύθυνους της μελέτης, λένε ότι η εν λόγω στάση κάνει πιο εύκολη την ενεργοποίηση των γeννητικών οργάνων, λόγω της πίεσης που ασκεί το σώμα στο κρεβάτι και έτσι τα διεγείρει, φέρνοντας στο υποσυνείηδτο εpωτικές σκέψεις.

Και μπορεί η στάση του ύπνου να είναι ένας πιθανός ενεργοποιητής των σeξουαλικών σκέψεων και άρα της δημιουργίας ονείρων με αυτό το θέμα, ωστόσο τα συγκεκριμένα όνειρα οφείλονται σε πολλά άλλα στοιχεία. Δυστυχώς δεν είναι εύκολο το να εντοπιστούν οι ακριβείς λόγοι, όμως οι περισσότεροι ειδικοί λένε ότι τα όνειρα αυτά επηρεάζονται από εξωτερικούς παράγοντες όπως η θερμοκρασία, η στάση του ύπνου, το ροχαλητό, αλλά και από εσωτερικούς, όπως το άγχος, οι σκέψεις που μπορεί να κάνει κάποιος κλπ.

Η σύμβουλος ύπνου Eva Cohen αναφέρει από πλευρά της ότι τα σeξουαλικά όνειρα δεν σχετίζονται με την πραγματική σeξουαλική ορμή του ατόμου, ούτε με τις πραγματικές του εpωτικές σχέσεις. Ουσιαστικά, μπορεί κάποιος να έχει μια καλή και υγειής σeξουαλική ζωή και στον ύπνο του να βλέπει ότι βρίσκεται με τον πρώην του ή το αφεντικό του. Δεν σημαίνει όμως, ότι είναι αυτό που θέλει ή ζητά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
3 / position1: 793 / position2: 1535
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb