ΥΓΕΙΑ

Οι φυσικοί τρόποι για να αντιμετωπίσεις τις κράμπες περιόδου

Πως να κάνεις το σώμα σου να τονωθεί και να σταματήσεις να πονάς
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Οι φυσικοί τρόποι για να αντιμετωπίσεις τις κράμπες περιόδου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι κράμπες της περιόδου είναι μια δυσάρεστη κατάσταση που μπορεί να σου χαλάσει την διάθεση και την ημέρα σου, υπάρχουν όμως τρόποι για να τις αντιμετωπίσεις και να τονώσεις και το σώμα και τον οργανισμό σου.

Δεν χρειάζεται να καταφεύγεις στα χάπια για να σταματάς τους πόνους, αρκεί να δοκιμάσεις έναν από τους παρακάτω τρόπους και θα δεις ότι μπορείς να γλυτώσεις χωρίς χημικές ουσίες, από αυτό το βάσανο.

Τζίντζερ:

Σύμφωνα με σχετική μελέτη που έγινε σε γυναίκες με πόνους περιόδου, αποδείχτηκε ότι το τζίντζερ βοήθησε σημαντικά στην μείωση της έντασης και της διάρκειας τους. Όπως αποκάλυψαν οι συμμετέχουσες της έρευνας οι οποίες κατανάλωσαν σκόνη τζίντζερ, η συγκεκριμένη ουσία θα μπορούσε να είναι αποτελεσματική αν ληφθεί στην έναρξη της περιόδου ή τρεις μέρες νωρίτερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οpγασμός:

Ειδικοί υποστηρίζουν ότι το σeξ και ο οpγασμός βοηθούν πολύ στην καταπολέμηση των πόνων της περίοδου, λόγω της χαλάρωσης που προκαλούν στους μυς της περιοχής.

Χαλαρή γυμναστική:

Είναι αποδεδειγμένο επιστημονικά ότι οι γυναίκες που ασκούνται μπορεί να βιώνουν πιο ανώδυνες περιόδους σε σχέση με εκείνες που δεν γυμνάζονται. Όπως αναφέρει το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Αγγλίας, προτείνεται ήπια άσκηση, όπως το περπάτημα, η ποδηλασία, η γιόγκα ή οι πιλάτες.

Σωστή ενυδάτωση:

Η αφυδάτωση μπορεί να χειροτερέψει τις κράμπες της περιόδου, γι' αυτό πρέπει να πίνεις άφθονο νερό και αφεψήματα βοτάνων και να περιορίζεις το αλκοόλ και την καφεΐνη. Ένα ζεστό μπάνιο ή μία θερμοφόρα επίσης θα σε ανακουφίσουν από τους πόνους στην κοιλιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
8 / position1: 419 / position2: 819
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb