ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αυτή είναι η ώρα που πρέπει να φας μεσημεριανό αν θέλεις να χάσεις βάρος

Και όμως παίζει ρόλο το πότε τρως το κύριο γεύμα σου
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Αυτή είναι η ώρα που πρέπει να φας μεσημεριανό αν θέλεις να χάσεις βάρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γενικά οι ώρες που τρώμε παίζουν ρόλο στον μεταβολισμό μας και άλλοτε τον βοηθούν, ενώ κάποιες φορές τον κάνουν πολύ αργό.

Ειδικά τώρα με το lockdown που κάπως έχουμε χάσει την αίσθηση της ημέρας και της ώρας, αλλάζει πάρα πολύ και η διατροφή μας και φυσικά οι ώρες που τρώμε. Αν όμως ανήκεις σε εκείνες που θέλουν να χάσουν κιλά, τότε υπάρχει ένας κανόνας για την ώρα του φαγητού που δεν πρέπει να αγνοήσεις.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το μεσημεριανό γεύμα δε θα πρέπει να καταναλώνεται πριν τις 3 το μεσημέρι, επειδή η πείνα ελέγχεται από τους κιρκαδικούς ρυθμούς, δηλαδή το εσωτερικό ρολόι του οργανισμού σουμ που δεν χαλάει ούτε καθυστερεί ποτέ.

Αν λοιπόν εσύ μέσα στην ημέρα φας πολύ πιο αργά, τότε ο οργανισμός σου δυσκολεύεται να επεξεργαστεί τις θερμίδες που πήρες και άρα, ο μεταβολισμός δε θα λειτουργήσει σωστά και θα έχεις αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που θέλεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ούτως ή άλλως και λογικά να το σκεφτείς, αν περιμένεις μέχρι να σε πιάσει πείνα, τότε δε θα κάτσεις να φτιάξεις να φας κάτι, αλλά θα καταβροχθίσεις ότι βρεθεί μπροστά σου.

Μήπως λοιπόν να αλλάξεις αυτήν την μικρή, αλλά τόσο σημαντική λεπτομέρεια στα γεύματα σου, ώστε να δεις αν λειτουργεί και να βοηθήσεις την προσπάθεια του εαυτού σου;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
4 / position1: 421 / position2: 903
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb