FITNESS

Η επιστήμη αποφάσισε, αυτή η γυμναστική είναι η ιδανική

Ποδήλατο, τρέξιμο, αερόμπικ, τι τελοσπάντων;
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Η επιστήμη αποφάσισε, αυτή η γυμναστική είναι η ιδανική
@aleksandarlittlewolf

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ξέρουμε γενικώς πως η αεροβική άσκηση είναι η καλύτερη. Αυτού του τύπου οι προπονήσεις είναι εξαιρετικές για τη βελτίωση της συνολικής μας υγείας και φυσικής κατάστασης, αλλά με τόσες πολλές επιλογές, μπορεί κανείς να αντιληφθεί τη σύγχυση σχετικά με την καλύτερη προσέγγιση.

Αυτοί που τρέχουν ορκίζονται ότι η δραστηριότητά τους είναι καλύτερη, ενώ οι ποδηλάτες, οι κολυμβητές και οι crossfittάδες λένε τα ίδια για τη δική τους προπόνηση.

Οι επιλογές για προπόνηση cardio είναι σχεδόν ατελείωτες: circuit training, διαλειμματική προπόνηση, υψηλής έντασης και,και, και. Οι επιστήμονες όμως τα έβαλαν κάτω και τα υπολόγισαν.

Κάντε όποια άσκηση θέλετε...

Η εύρεση της σωστής δραστηριότητας είναι ένα από τα πιο σημαντικά βήματα που μπορείτε να κάνετε για να διασφαλίσετε τη συνέχειά της. Πρέπει να είναι κάτι που αισθάνεται ευχάριστα σε σας, διαφορετικά θα σταματήσετε στις δυο εβδομάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Πρέπει να κάνεις ό, τι κάνεις και να μπει στη ζωή σου ως καθημερινή δραστηριότητα, όχι ως κάτι που μοιάζει με δουλειά», λέει ο Steve Magness, επικεφαλής προπονήσεων στο Πανεπιστήμιο του Χιούστον και συνδιοργανωτής της Growth Equation podcast.

Μια μελέτη του 2012 διαπίστωσε ότι η «συναισθηματική απόκριση» των ανθρώπων (ένα μέτρο που καταγράφει τη διάθεση και τη συνολική ψυχολογική κατάσταση) κατά τη διάρκεια της άσκησης παρακολουθείται με τα επίπεδα σωματικής δραστηριότητας. Τα άτομα που είχαν καλύτερη διάθεση κατά τη διάρκεια της άσκησής τους ήταν αυτά που γενικώς ασκούνταν και ήταν συνεπείς στις προπονήσεις. Κοινώς, οι επιστήμονες λένε, πως δεν έχει καμία σημασία ποια προπόνηση θα διαλέξει κάποιος αρκεί να μην σταματήσει.

Ορίστε ρεαλιστικούς στόχους

Είναι σημαντικό να ορίσετε εύλογες προσδοκίες και στόχους για να αποφύγετε την απογοήτευση. «Μην προσπαθείτε να τρέξετε 10 μίλια όταν βρίσκεστε στα δύο μίλια», λέει ο Magness. Οι στόχοι θα σας κάνουν να θέλετε περισσότερα και οι μικρές νίκες μπορούν να σας παρακινήσουν να συνεχίσετε.

...Αρκεί να γυμνάζεστε 150 λεπτά την εβδομάδα

Δηλαδή σαν να λέμε, 2.5 ώρες την εβδομάδα. Αυτό είναι το minimum της προπόνησης που θα σας φέρει τα αποτελέσματα που θέλετε.  Αυτός ο αριθμός, το 150 δεν είναι αυθαίρετος. Βασίζεται σε μεγάλα σύνολα δεδομένων που δείχνουν ότι τα 150 λεπτά την εβδομάδα μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά την φυσική σας κατάσταση και να μειώσουν τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων και θνησιμότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
6 / position1: 340 / position2: 977
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb