Πώς να προσθέσεις περισσότερες φυτικές ίνες στη διατροφή σου

Tι λες, πάμε να τις βάλουμε στην καθημερινότητά σου;
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Πώς να προσθέσεις περισσότερες φυτικές ίνες στη διατροφή σου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Tις χρειάζεσαι asap. Η προτεινόμενη καθημερινή πρόσληψη σε φυτικές ίνες για κάθε ενήλικα είναι 25-30 γρ. ώστε να ωφελείται από τις ευεργετικές τους δράσεις. Tι λες, πάμε να τις βάλουμε στη διατροφή σου;

Άσε κάτω το λευκό ψωμί

Το άσπρο ψωμί και το άσπρο ρύζι έχουν τη γεύση που έχουν επειδή έχουν αφαιρεθεί οι ίνες τους. Κοιτάξτε απλώς τη διαφορά σε γραμμάρια ινών ανά μερίδα μεταξύ ενός φλιτζανιού λευκού ρυζιού και ενός καστανού ρυζιού! Μιλάμε για σχεδόν εξαπλάσια αύξηση των ινών αν τρώτε πολύσπορα, καστανό ρύζι και γενικότερα ολικής άλεσης.

Ε ναι, λαχανικά

Το να βάλεις προτεραιότητα στη διατροφή σου τα λαχανικά δεν χρειάζεται να σημαίνει πως θα τρως σαλάτα σε κάθε γεύμα. Όσο κλισέ ακούγεται, προσθέτοντας κάτι τόσο απλό όσο π.χ. ένα ωμό καρότο ως σνακ μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά. 1 φλιτζάνι καρότα δίνουν πάνω από 7 γραμμάρια ινών το οποίο είναι σούπερ.

Shake mi amor

Ένα χορταστικό smoothie ή ένα shake με φρούτα μετά την προπόνηση ή ως σνακ, είναι επίσης μια ευκαιρία να ενισχύσεις τον οργανισμό σου. Οι λιναρόσποροι και chia παρέχουν 2,8g και 4,1 g ινών, αντίστοιχα, με κάθε κουταλιά της σούπας. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να το ρίξεις στο μπλέντερ και παίρνεις αμέσως περισσότερες ίνες!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
3 / position1: 271 / position2: 984
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb