ΥΓΕΙΑ

3+1 πράγματα που πρέπει να απολυμαίνεις συνέχεια, για να μην αρρωστήσεις

Είναι γεμάτα μικρόβια και πρέπει να τα προσέξεις
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
3+1 πράγματα που πρέπει να απολυμαίνεις συνέχεια, για να μην αρρωστήσεις

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την εποχή του κορωνοϊού, η προσοχή σου όσον αφορά την καθαριότητα θα πρέπει να είναι διπλή, καιώς μιλάμε για έναν ιο που μεταδίδεται πολύ εύκολα και ζει για αρκετό χρονικό διάστημα στις επιφάνειες. Για να προστατευθείς πλήρως λοιπόν, πέραν όλων των άλλων μέτρων, δε θα πρέπει να ξεχνάς να απολυμαίνεις και τα παρακάτω πράγματα, ώστε να μην αρρωστήσεις.

Το κινητό

Το ακουμπάς συνέχεια μέσα στην ημέρα, ενώ παράλληλα ακουμπάς και πόσα άλλα πράγματα και σίγουρα, δεν είναι και το πιο καθαρό αντικείμενο, ακόμα και αν πλένεις συχνά τα χέρια του. Μάλιστα, έρευνα που έγινε το 2012 από το Πανεπιστημίο της Αριζόνα, έδειξε ότι το κινητό έχει περισσότερα μικρόβια από μια τουαλέτα. Για αυρό λοιπόν, μην ξεχνάς να το καθαρίζεις συχνά.

Το πληκτρολόγιο

Όμοια με το κινητό, το ακουμπάς για ώρες μέσα στην ημέρα, ενώ είναι γεμάτο γωνίες και σχισμές, που το κάνουν αυτόματα έναν συλλέκτη μικροβίων. Αποσύνδεσε το πλήρως λοιπόν, γύρισε το ανάποδα για να πέσουν σκόνες και ψίχουλα και σκούπισε την επιφάνεια του με αντισυπτικό.

Τον πάγκο της κουζίνας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακουμπάς διάφορα επάνω του, όπως φαγητά, κατσαρόλες, πιάτα και τις σακούλες από το σούπερ μάρκετ. Επειδή λοιπόν τα τρόφιμα σου ακουμπούν εκεί, θα πρέπει να τον απολυμαίνεις όσο πιο συχνά μπορείς αν θέλεις να είσαι ασφαλής.

Πόμολα και διακόπτες

Είναι απολύτως κατανοητό γιατί πρέπει να τα καθαρίζεις, γιατί τα πιάνουν πόσο χέρια και σίγουρα είναι γεμάτα μικρόβια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
5 / position1: 392 / position2: 1124
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb