ENTERTAINMENT

Γιατί όλοι ασχολούνται με το σώμα της Billie Eilish;

Τι μας κάνει να θέλουμε να δούμε κάτω από τα φαρδιά ρούχα
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Γιατί όλοι ασχολούνται με το σώμα της Billie Eilish;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μέχρι τώρα η Billie δήλωνε πως ο λόγος που φοράει φαρδιά ρούχα είναι γιατί δε θέλει να ασχολείται ο κόσμος με το σώμα της και να την κρίνει από αυτό.

Οι φωτογραφίες που βλέπετε κυκλοφόρησαν πριν μερικές μέρες και δημιούργησαν ένα ολόκληρο χαμό από σχόλια, δημοσιεύσεις και φυσικά μια στρατιά comments από haters που βρήκαν ευκαιρία να αναφερθούν στο σώμα της.

Η ίδια έπειτα, πόσταρε στο Instagram της λέγοντας "πρέπει πραγματικά να πάμε πίσω;" εννοώντας πως για αυτά τα θέματα, έχει τοποθετηθεί πολλάκις.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

do you really wanna go back in time?

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη BILLIE EILISH (@billieeilish) στις

Η Billie μιλά συχνά για το γεγονός πως η μουσική δεν θα έπρεπε με κανέναν τρόπο να συνδέεται με την εμφάνιση κάποιου. Στην περιοδεία της "Where Do We Go?", από το Μαϊάμι, την ώρα του διαλείμματος, στο video wall εμφανίστηκε ένα βίντεο που έδειχνε την Billie να βγάζει τη ζακέτα και το μπλουζάκι της μένοντας με το σουτιέν. Το σοκ των φαν της μεγάλο και τα επιφωνήματά τους μεγαλύτερα.

Το βίντεο συνόδευε η φωνή της Billie, η οποία πήρε θέση για το body shaming τονίζοντας: "Αν αυτό που φοράω είναι άνετο, δεν είμαι γυναίκα. Αν φοράω λιγότερα, είμαι πρόστυχη. Παρ’ ότι δεν έχεις δει ποτέ το σώμα μου, εξακολουθείς να κρίνεις και αυτό και εμένα. Γιατί; Βγάζεις συμπεράσματα για τους ανθρώπους βάσει του μεγέθους τους. Αποφασίζουμε ποιοι είναι. Αποφασίζουμε τι αξίζουν"

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν ήταν όμως μόνο τότε - πέρυσι δημοσίευσε ένα φιλμ μικρού μήκους για το θέμα. "Θα θέλατε να είμαι μικρότερη; Περισσότερο αδύναμη; Πιο ήπια; Πιο ψηλή; Θα θέλατε να είμαι ήσυχη; Σας προκαλούν οι ώμοι μου; Το στήθος μου; Το στομάχι μου; Το σώμα με το οποίο γεννήθηκα δεν είναι αυτό που θα θέλατε;", έλεγε μεταξύ άλλων.

Φανταστείτε πώς είναι για ένα 18χρονο κορίτσι που είναι ήδη ανασφαλές για την εικόνα του και επιλέγει φαρδια ρούχα λόγω του συνεχούς δημόσιου ελέγχου που της γίνεται, να βγαίνει απλά με ένα φανελάκι, και ένας φωτογράφος να μοιράζει αυτές τις εικόνες, για να ασχοληθούν όλοι με αυτό που αποφεύγει εδώ και χρόνια. Με το σώμα της.

Κι από την άλλη, αν αυτό ίσως μας κάνει εντύπωση, μπορούμε να φανταστούμε πώς είναι για ένα 15χρονο κορίτσι, που δεν είναι η Billie Eilish αλλά λέγεται Ελένη ή Μαρία, να δέχεται bullying, fat shaming στο σχολείο, στο σπίτι, στην παρέα.

Αν δεν σας έχει τύχει, δεν μπορείτε να το φανταστείτε. Αν δεν είχατε ποτέ ανασφάλειες δεν μπορείτε να καταλάβετε. Μπορείτε όμως να μην το αναπαράγετε. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Entertainment
6 / position1: 3565 / position2: 4066
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb