ΚΑΡΙΕΡΑ

Κορίτσια Καριέρας: Για τη Ρεβέκκα, η οργάνωση είναι η καθημερινότητα της

Ρεβέκκα Τσιλιγκαρίδου, ιδιοκτήτρια του θρυλικού καφέ Harry's Spot στη συμπρωτεύουσα
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Κορίτσια Καριέρας: Για τη Ρεβέκκα, η οργάνωση είναι η καθημερινότητα της

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Ρεβέκκα Τσιλιγκαρίδου είναι η ιδιοκτήτρια του θρυλικού καφέ Harry's Spot που έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές φοιτητών στη Θεσσαλονίκη. Αποφασίσαμε να μάθουμε πώς οργανώνεται το μυαλό πίσω από το στέκι της συμπρωτεύουσας, και πώς περνά τον ελεύθερό της χρόνο!

Ρεβέκκα, μπορείς να μας περιγράψεις μια μέρα σου;

Kάθε μέρα ξυπνάω νωρίς το πρωί, παίρνω το πρωινό μου και παράλληλα ελέγχω τα social media μου ,της επιχείρησης και τα email μου. Επικοινωνώ με τους συνεργάτες μου και με προμηθευτές. Έπειτα, τακτοποιώ υποχρεώσεις και πληρωμές, κάνω κάποιες εξωτερικές δουλειές και μεταβαίνω στα Harry’s Spot όπου ίσως έχω κάποιο ραντεβού ή κάποια εκπαίδευση προσωπικού.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗΚορίτσια Καριέρας: Η Στέλλα έχει ένα καλό μυστικό για έξτρα ενέργεια ΔΕΚ 27, 2019

Εκεί παραμένω μέχρι το μεσημέρι και έπειτα επιστρέφω σπίτι για να μαγειρέψω, τρώω καθημερινά με τη μητέρα μου για να δούμε και η μια την άλλη, κάνω κάποιες απαραίτητες δουλειές στο σπίτι και επιστρέφω στο κατάστημα στο οποίο βρίσκομαι μέχρι το βράδυ. Κάποιες μέρες ξεφεύγω βγαίνοντας με τους αγαπημένους μου ανθρώπους για φαγητό ή ποτό .

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μέσα στο γεμάτο πρόγραμμά σου τι είναι αυτό που παραμελείς αλλά τι είναι αυτό που δεν βγάζεις με τίποτα από την καθημερινότητά σου όσο κι αν είσαι πολυάσχολη;

Κάποιες φορές προσπερνώ γεύματα ή δεν ξεκουράζομαι όσο θα ήθελα. Αυτό που προσπαθώ να μην παραμελώ είναι η γιόγκα μου καθώς με βοηθάει για να χαλαρώνω και μου δίνει ενέργεια. Επίσης, προσπαθώ να μην αμελώ να επικοινωνώ με τους αγαπημένους μου. Τέλος, όσο υπερβολικό και αν ακούγεται το καθημερινό τρέξιμο με κάνει να ξεχνώ να πίνω νερό και να αναπνέω, οπότε προσπαθώ να αποφορτίζομαι παίρνοντας βαθιές αναπνοές και ακούγοντας χαλαρωτική μουσική κυρίως μέσα στο αυτοκίνητο.

Συνεχίζει να σε συγκινεί η δουλειά σου;

Η δουλειά μου είναι μέρος της ζωής μου εδώ και 17 χρόνια. Θα μπορούσε να πει κανείς πως είναι πολλά ωστόσο η συνθετότητα της αλλά και η επαφή με τόσο κόσμο την καθιστά κάθε μέρα ενδιαφέρουσα και έτσι δεν βαλτώνω ποτέ. Μέλημα μoυ είναι η συνεχής ανανέωση του καταστήματος, είτε με νέα προϊόντα, είτε λόγω κάποιας ανακαίνισης, κάποιας συνεργασίας και σε συνδυασμό με την επικοινωνία με τους συνεργάτες αλλά και τους φίλους πελάτες που μας τιμάνε καθημερινά και με τους οποίους έχω προσωπικές επαφές, συντίθεται μια πολύ όμορφη καθημερινότητα.

Τέλος, το Harry’s spot είναι μια οικογενειακή κληρονομιά μέσα στην οποία μεγάλωσα και αγάπησα και πλέον στην οποία εργάζομαι παραπάνω χρόνια από όσα υπήρχε πριν από εμένα καθώς πρωτοπορεί στη Θεσσαλονίκη εδώ και 25 χρόνια. Οπότε είμαι άρρηκτα δεμένη μαζί με το Harry’s Spot και αυτός ο δεσμός δεν σπάει. Φυσικά, ούσα συνεχώς σε εγρήγορση, αναζητώ νέες επαγγελματικές διεξόδους.

Τι σου λείπει αυτή την περίοδο;

Ξεκάθαρα η ξεκούραση και η ανεμελιά. Θα ήθελα πάρα πολύ να μπορούσα να κατεβάσω για λίγο τους διακόπτες χωρίς να έχω έγνοιες και υποχρεώσεις. Να βρω χρόνο να διαβάσω περισσότερο, να δω τους αγαπημένους μου και να γνωρίσω καινούρια μέρη. Ωστόσο, προσπαθώ να βάζω καθημερινά λίγη ώρα στο πρόγραμμα μου για εμένα και ο,τι θα μου προσέφερε ξεκούραση και αναστοχασμό.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗΚορίτσια Καριέρας: Eλισσάβετ προτιμάς περισσότερο χρόνο ή χρήμα; ΔΕΚ 03, 2019

Αν έπρεπε να διαλέξεις ανάμεσα σε περισσότερο χρόνο ή περισσότερο χρήμα τι θα διάλεγες;

Φυσικά, χρόνο. Γιατί αφενός ο χρόνος μπορεί να γίνει χρήμα με την κατάλληλη αξιοποίηση, όπως λέει και η παροιμία αλλά και γιατί ο χρόνος σε βοηθάει να είσαι καλά μέσα σου, να βρεις τον εαυτό σου μέσα στο καθημερινό τρέξιμο, να χαλαρώσεις, να επικοινωνήσεις με τους αγαπημένους σου και αυτή η αγάπη να σου δώσει δύναμη για τη συνέχεια. Επίσης, να σκεφτείς τα επόμενα βήματα σου, να κάνεις όνειρα και να τα πραγματοποιήσεις.

Τέλος, τα χρήματα δεν φέρνουν την ευτυχία, κάνουν πιο εύκολη τη ζωή μας, αλλά όλα τα παραπάνω που προσφέρει ο χρόνος, είναι πολύ σημαντικότερα για να ζεις ευτυχισμένος.

Υπάρχουν πράγματα στη δουλειά σου που δεν σου αρέσουν καθόλου;

Αυτό που δεν μου αρέσει είναι όταν εμφανίζονται τεχνικά προβλήματα ξαφνικά και τα οποία μπορεί να δυσκολέψουν τη ροη της δουλειάς αλλά ύστερα από τόσα χρόνια τα λύνω άμεσα και ψύχραιμα και είμαι πολύ περήφανη για αυτό καθώς είμαι πολύ αγχώδης γενικά. Κατά τα άλλα, όλα τα υπόλοιπα που περνάνε από τα χέρια μου είναι είτε αναγκαία και δεν μου προκαλούν αρνητική αίσθηση, όπως εξωτερικές υποχρεώσεις, είτε ευχάριστα όπως η καθημερινότητα μου στο μαγαζί.

Εχει τύχει να δουλέψεις ποτέ με δύσκολους συνεργάτες; Πώς τα κατάφερες;

Πολιτική της επιχείρησης είναι να διατηρεί χρόνιες εργασιακές σχέσεις με τους συνεργάτες της. Έτσι υπάρχουν παιδιά με τα οποία συνεργαζόμαστε 8 και 10 χρόνια. Φυσικά και οι υπόλοιποι συνεργάτες που εργάζονται λιγότερο καιρό ταιριάζουν στο κλίμα της επιχείρησης και μαζί μας. Στόχος είναι να συνεργαζόμαστε με καλούς ανθρώπους ακόμα και αν δεν έχουν προϋπηρεσία. Η επαγγελματική κατάρτιση επέρχεται με την εκπαίδευση που τους παρέχω, αξιόλογος άνθρωπος όμως ή είσαι η δεν είσαι. Τέλος, μπορεί πάνω στη δουλειά να υπάρξουν κάποιες εντάσεις, αλλά το γεγονός πως υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός, εκτίμηση και αγάπη, υπερτερεί και εξανεμίζει κάθε σύγκρουση.

Τι σου αρέσει να κάνεις όταν δεν δουλεύεις;

Μου αρέσει πολύ να πηγαίνω για φαγητό σε ωραία μέρη κυρίως δίπλα στη θάλασσα. Η θάλασσα για εμένα είναι το καλύτερο φάρμακο. Επίσης, να πηγαίνω σινεμά η να βλέπω ταινίες και ντοκιμαντέρ στο Netflix. Να κάνω γιόγκα και να διαβάζω ένα ωραίο αστυνομικό βιβλίο. Τέλος, να παίρνω ιδέες από sites του εξωτερικού και να φέρνουμε νέα projects στην επιχείρηση. Αυτό που τρέχει αυτή την περίοδο είναι το στήσιμο του franchise του Harry’s Spot.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαβάστε Ακόμη
Καριέρα Πριν 225 εβδομάδες
Κορίτσια Καριέρας: Eλισσάβετ προτιμάς περισσότερο χρόνο ή χρήμα;
Ελισσάβετ Κυρίτση, δημοσιογράφος στο Star Channel
Δέσποινα Πολυχρονίδου
Καριέρα Πριν 222 εβδομάδες
Κορίτσια Καριέρας: Η Στέλλα έχει ένα καλό μυστικό για έξτρα ενέργεια
Στέλλα Κάσδαγλη, συνιδρύτρια Women On Top, εμψυχώτρια σεμιναρίων & συγγραφέας
Δέσποινα Πολυχρονίδου
Περισσότερα Θέματα Think
17 / position1: 282 / position2: 1587
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb