ΕΞΟΔΟΣ
Με την υποστήριξη του Pink.gr

Οι Χειμερινοί Κολυμβητές έρχονται στο Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών

Τη Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020 στις 21:30
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Οι Χειμερινοί Κολυμβητές έρχονται στο Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ένα καλοκαιρινό ραντεβού με τους Χειμερινούς Κολυμβητές μας περιμένει τη Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020 στο Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών, με τη γνωστή ζεστή και ευδιάθετη ατμόσφαιρα που πάντα δημιουργούν με τις εμφανίσεις τους, για ένα μουσικό πρόγραμμα εφ’ όλης της ύλης, με επιτυχίες από την 40χρονη παρουσία τους στη μουσική σκηνή που περιλαμβάνουν οκτώ δίσκους και άλλα ανέκδοτα τραγούδια.

Οι Χειμερινοί Κολυμβητές, το μακροβιότερο ελληνικό σχήμα συμπληρώνουν 52 χρόνια από τον σχηματισμό του αρχικού πυρήνα τους με τους Α. Μπακιρτζή, Ι. Παπαδάμου και Κ. Σιδέρη.

Όπως γίνεται εδώ και πολλά χρόνια, θα διαμορφώσουν το πρόγραμμά τους ανάλογα με το ακροατήριο, τη διάθεσή τους αλλά και επηρεαζόμενοι προφανώς από την ιδιαίτερη πολιτική και γενικότερα πολιτιστική συγκυρία.

Οι Χειμερινοί .Κολυμβητές εμφανίστηκαν το 1981 με τον δίσκο «Χειμερινοί Κολυμβητές» και έκτοτε έχουν εκδώσει τους δίσκους «Από το πάρκο στη Μυροβόλο», «Μ’ αγαπάς;», «Δακοκτόνοι», «Όχι λάθη, πάντα λάθη», «Η μαστοράντζα του Ερντεμπίλ», «Το πέρασμά σου» και «23 κόκκινα φώτα». Από το 1981 δίνουν κατά μέσο όρο 10-20 συναυλίες το χρόνο και εκτός Ελλάδος έχουν εμφανιστεί στη Μασσαλία και την Αδελαΐδα τα Αυστραλίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έτσι, κάθε συναυλία τους είναι διαφορετική γιατί δημιουργείται «επί τόπου» με τη συμμετοχή του κοινού και κάθε παράστασή τους διακρίνεται όχι μόνο για τη μουσική τους πρόταση που συνδυάζει παραδοσιακά και σύγχρονα στοιχεία , εφαρμοσμένα από δεξιοτέχνες μουσικούς, αλλά και για την ευδιάθετη και ζεστή ατμόσφαιρα που δημιουργούν με το κοινό τους.

Θα επιχειρήσουν, ως συνήθως, να καλύψουν το ρεπερτόριό τους απ’ τους οκτώ δίσκους που έχουν εκδώσει, συμπληρωμένο με ανέκδοτα τραγούδιά τους και λίγα τραγούδια από την παράδοση του ρεμπέτικου και του παλαιότερου ελαφρού τραγουδιού. Όπως γίνεται εδώ και πολλά χρόνια, θα διαμορφώσουν το πρόγραμμά τους ανάλογα με το ακροατήριο, τη διάθεσή τους αλλά και επηρεαζόμενοι προφανώς από την ιδιαίτερη πολιτική και γενικότερα πολιτιστική συγκυρία.

Απ’ τα μικρόφωνα θα παρελάσουν, υποθέτουν και ελπίζουν, φίλοι, γνωστοί αλλά και άγνωστοι, πλαισιώνοντας τις αυτοσχέδιες χορωδίες που αναφύονται συχνά στις συναυλίες τους.

Οι σχετικά σπάνιες εμφανίσεις, ιδιαίτερα στη γενέθλια πόλη τους, αποτελούν γεγονός, κάθε συναυλία τους είναι διαφορετική γιατί δημιουργείται «επί τόπου» με τη συμμετοχή του κοινού και κάθε παράστασή τους διακρίνεται όχι μόνο για τη μουσική τους πρόταση που συνδυάζει παραδοσιακά και σύγχρονα στοιχεία, εφαρμοσμένα από δεξιοτέχνες μουσικούς, αλλά και για την ευδιάθετη, ζεστή και ουσιαστική ατμόσφαιρα που δημιουργούν με το κοινό τους.

Μονή Λαζαριστών
Κολοκοτρώνη 25, Σταυρούπολη, Θεσσαλονίκη

Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών: Συναυλία Χειμερινοί Κολυμβητές
Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020 στις 21:30

Εισιτήρια:

Προπώληση εισιτηρίων viva.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Entertainment
10 / position1: 572 / position2: 1203
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb