ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Διαίσθηση: Μάθε πως να την ακούς και να την εμπιστεύεσαι

Όλοι την έχουμε, το θέμα είναι να μάθουμε να την διαχειριζόμαστε προς όφελος μας
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Διαίσθηση: Μάθε πως να την ακούς και να την εμπιστεύεσαι

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έχεις σκεφτεί ποτέ ότι θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις ικανότητες όπως η διαίσθηση ή το πρόαισθημα για να ζήσεις μια πιο όμορφη και χαρούμενη ζωή; Αυτές οι ικανότητες, αν καλλιεργηθούν και ξεκινήσουν να διαβάζονται σωστά μπορούν να σε κάνουν να πας ένα επίπεδο παραπάνω στην καθημερινότητα και τα όνειρα σου και να πετύχεις όλα όσα θέλεις. Θα σε βοηθήσουν να γίνεις ένας καλύτερος άνθρωπος και να χτίσεις καλύτερες σχέσεις σε κοινωνικό, ερωτικό και επαγγελματικό επίπεδο.

Η διαίσθηση δε, είναι ένα εργαλείο που αν μάθεις να το χρησιμοποιείς για να προστατεύσεις τον εαυτό σου από αρνητικούς εξωγενής παράγοντες, θα σου χαρίσει εσωτερική γαλήνη και δύναμη.

Το πως θα βοηθήσεις τον εαυτό σου να έρθει πιο κοντά με την καρδιά και το μυαλό του για να ξεκινήσεις να γίνεσαι διαισθητική, μπορεί να γίνει μέσα από τις παρακάτω συνήθειες:

Αναπνοή: Παρατήσε την, μάθε να αναπνέεις σωστά, βαθιά από το κέντρο σου. Δοκίμασε τεχνικές αναπνοής που μπορείς να βρεις on line για χαλάρωση και συγκέντρωση ή ξεκίνησε να ασκείσαι για να μάθεις να την χρησιμοποιείς σωστά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σκέψεις και πράξεις: Υιοθέτησε χρήσιμες σκέψεις και πράξεις που θα σε βοηθούν να νιώσεις καλύτερα όταν βρίσκεσαι σε δύσκολες καταστάσεις. Σκέψου θετικά και δράσε.

Μυαλό: Παρατήσε τις σκέψεις που κάνει το μυαλό σου και δες αν είναι αρνητικές. Στην περίπτωση αυτή ξεκίνα να τις αλλάζεις με θετικές και με σκέψεις που σε βοηθούν να νιώθεις ωραία και άνετα. Αυτό είναι κάτι που θέλει πειθαρχία, μόλις όμως αρχίσεις να το κάνεις θα δεις εξαιρετικά αποτελέσματα.

Η διαίσθηση θέλει συγκέντρωση. Με αυτούς του τρόπους θα μάθεις να χρησιμοποιείς και την δική σου:

Διάλεξε τον πιο σημαντικό σου στόχο. Κάθε φορά που γίνεται κάτι μέσα στην ημέρα σου και ρώτα τον εαυτό σου "Πως αυτό το γεγονός επηρεάζει τον στόχο μου;". Όταν δίνεις ξεκάθαρο στόχο στην διαίσθηση πάντα θα σου δώσει την απαραίτητη πληροφορία.

Πάντα θα έχεις εμπόδια. Θα αποσπούν την προσοχή σου πολλά, όμως όταν τα βάζεις στα πλαίσια του στόχου σου, η διαίσθηση σου θα σε οδηγήσει σε ευκαιρίες, ακόμα και στις πιο δύσκολες καταστάσεις. Έτσι θα δημιουργήσεις την κατάλληλη συγχρονικότητα και αυτό που πολλοί λένε "συμπτώσεις" που θα σε ωφελήσουν. Θα συνειδητοποιήσεις ότι οι άνθρωποι συμμερίζονται τον στόχο και δουλεύουν μαζί σου και όχι εναντίον σου.

Κάθε βράδυ πριν πέσεις για ύπνο γράψε τον στόχο σου. Όταν ξυπνάς παρατήρησε πως νιώθεις, ποιες είναι οι πρώτες σου σκέψεις και αναμνήσεις. Όλα αυτά θα σου δώσουν πληροφορίες και κυρίως θα σε προετοιμάσουν συνειδητά και υποσεινήδητα για την υπόλοιπη μέρα σου.

Χρησιμοποίησε την διαίσθηση σου για να δεις και να βιώσεις τα καλά που έχεις στη ζωή σου, όντως παρούσα στο εδώ και στο τώρα. Θα εκπλαγείς από τα αποτελέσματα αυτής της συνήθειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
11 / position1: 667 / position2: 1108
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb