SKIN CARE

Πώς τα προβιοτικά θα κάνουν το δέρμα σου αλαβάστρινο

Τι κάνουν και που χρησιμεύουν τα προβιοτικά;
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Πώς τα προβιοτικά θα κάνουν το δέρμα σου αλαβάστρινο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Άτομα που έχουν τέλειο δέρμα δεν μπορούν ποτέ να συνειδητοποιήσουν όλη την ψυχική και συναισθηματική φόρτιση που έχει κάποιος με προβληματικό δέρμα - με έντονη ακμή, κοκκινίλες και εξανθήματα.

Η διαχείριση της ακμής είναι μια μάχη που όλες θέλουμε να αφήσουμε πίσω - αν δεν τα καταφέραμε στην εφηβεία. Κι αν όλα σου τα προβλήματα στο δέρμα ξεκινούν από κάποια άλλη πηγή; 

"Τα προβλήματα του δέρματος είναι συνήθως μια φλεγμονή. Όταν το σώμα βρίσκεται σε συνεχή πίεση - είτε είναι σωματικό άγχος λόγω έλλειψης ύπνου ή ακατάλληλης διατροφής, ψυχικού άγχους από την εργασία ή συναισθηματικού άγχους από σχέσεις - ρίχνει το οικοσύστημα του μικροβίου εκτός ισορροπίας. Αυτή η μετατόπιση επιτρέπει την ανάπτυξη «κακών» βακτηρίων μέσα στο σώμα σας. Προκαλεί επίσης φλεγμονές - την αντίδραση του σώματός σας όταν προσπαθεί να θεραπευτεί", λέει η Whitney Tingle, ιδρύτρια μιας εταιρείας καλλυντικών και συμπληρωμάτων ονόματι "Sakara Life".

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

"Το μεγαλύτερο σοκ στη θεραπεία της επιδερμίδας μου ήταν να συνειδητοποιήσω ότι δεν είχα πρόβλημα με το δέρμα! Είχα πρόβλημα στο έντερο". Και τότε αποφάσισε να δοκιμάσει κι άλλες λύσεις - τα προβιοτικά.

Τα προβιοτικά είναι ζωντανά βακτήρια και ζυμομύκητες, τα οποία ονομάζονται καλοί μικροοργανισμοί επειδή ωφελούν τον οργανισμό και ειδικά το πεπτικό μας σύστημα. Τα προβιοτικά που βρίσκονται σε κάποια τρόφιμα και συμπληρώματα διατροφής, είναι παρόμοια με τα προβιοτικά που υπάρχουν φυσιολογικά στο έντερο μας. Μάλιστα τα βακτήρια που ζουν στην επιφάνεια της επιδερμίδας, συμμετέχουν στη σύνθεση και στην εξισορρόπηση του μικροβιώματος του δέρματος, παράγωντας όξινες ουσίες (π.χ. γαλακτικό οξύ), οι οποίες μειώνουν το pH του δέρματος αποτρέποντας έτσι την ανάπτυξη παθογόνων βακτηρίων.

Τα τρόφιμα που περιέχουν προβιοτικά περιλαμβάνουν: ορισμένους χυμούς, ρόφημα σόγιας, γάλα, βουτυρόγαλα, μερικά μαλακά τυριά, κεφίρ, λάχανο τουρσί, και φυσικά γιαούρτια.

Υπάρχουν επίσης πολλά διαιτητικά συμπληρώματα προβιοτικών, τα οποία είναι διαθέσιμα σε κάψουλες, δισκία, σκόνες και υγρά εκχυλίσματα. Το καθένα περιέχει συγκεκριμένους τύπους προβιοτικών.

Τι μπορούν να κάνουν για το δέρμα σου

  • Βοηθούν το δέρμα να διατηρεί την υγρασία του.
  • Ο αόρατος προστατευτικός μανδύας που σχηματίζουν, εμποδίζει τους εχθρικούς περιβαλλοντικούς παράγοντες να επηρεάσουν το δέρμα και να προκαλέσουν ερεθισμούς και φλεγμονές.
  • Προλαμβάνουν τις ρυτίδες και τις τοξίνες

Προβιοτικά στα καλλυντικά

Εκτός από τη διατροφή σου ή τα συμπληρώματα διατροφής μπορείς να αναζητήσεις και καλλυντικά όπως καθαριστικά, ενυδατικές κρέμες και οροί έχουν εμπλουτιστεί με βακτήρια και διεκδικούν μια θέση στην φροντίδα του δέρματος,

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Ομορφιά
8 / position1: 214 / position2: 964
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb