ΜΑΛΛΙΑ

Εξετάσεις και στρες κατέστρεψαν τα μαλλιά σου; 5+1 βήματα για να τα βοηθήσεις

Αν έχεις αδύναμα μαλλιά τότε λάβε δράση γρήγορα
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Εξετάσεις και στρες κατέστρεψαν τα μαλλιά σου; 5+1 βήματα για να τα βοηθήσεις

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ξέρουμε όλες πως υπάρχουν πολλές αιτίες στρες που βιώνουμε συχνά, οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν στα αδύναμα μαλλιά ή ακόμη και στην πτώση τους - όπως για παράδειγμα μια περίοδος εξετάσεων όπου ο οργανισμός μας παλεύει να ανταπεξέλθει. Αν τα μαλλιά σου λοιπόν "έσπασαν" τότε λάβε δράση. Τα 6 βήματα που θα επαναφέρουν την δύναμη, την λάμψη και την ελαστικότητα στα μαλλιά σου!

Σωστή διατροφή

Η σωστή διατροφή σημαίνει πως θρέφω σωστά το σώμα μου και "ακούω" τις ανάγκες του. Η θρέψη αυτή είναι απολύτως απαραίτητη για να έχεις έναν δυνατό οργανισμό και άρα, υγιή και δυνατά μαλλιά

Η κακή διατροφή οδηγεί σε εύθραυστα, ξηρά και εξαιρετικά λεπτά μαλλιά, οπότε είναι σημαντικό να ακολουθείς διατροφή που είναι όσο το δυνατόν πιο θρεπτική. Τα αδύναμα μαλλιά και η τριχόπτωση είναι συχνά αποτέλεσμα χαμηλής έλλειψης σιδήρου, οπότε αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να καταναλώνεις τροφές με περισσότερο σίδηρο στη διατροφή σου καθημερινά. Μερικά τρόφιμα που μπορούν να βοηθήσουν στην αναγέννηση της τρίχας και την ενίσχυση των μαλλιών είναι το αβοκάντο, τα όσπρια, τα λιπαρά ψάρια, τα μούρα, το σπανάκι και οι ξηροί καρποί.

Τα μαλλιά μας επίσης, είναι φτιαγμένα από πρωτεΐνες, οπότε είναι σημαντικό να καταναλώνουμε υψηλής ποιότητας πηγές κρέατος, ψαριού, αυγών, ξηρών καρπών. Η προσθήκη μιας ημερήσιας δόσης κολλαγόνου επίσης βοηθά στη δημιουργία της ίδιας της πρωτεΐνης των μαλλιών. Η βιταμίνη C είναι ένα άλλο κλειδί για τα λαμπερά μαλλιά, καθώς τρόφιμα όπως τα πορτοκάλια, η παπάγια και οι γλυκοπατάτες βοηθούν το σώμα να απορροφήσει σίδηρο.

Στο κομμωτήριο

Για να αποφύγεις τα σπασμένα άκρα, κλείσε ραντεβού στο κομμωτήριο για ένα καλό κούρεμα. Με αυτόν τον τρόπο θα βοηθήσεις το μαλλί σου να αναπνεύσει και το κυριότερο θα το δυναμώσεις - κυρίως όμως θα προλάβεις να σώσεις την τρίχα από επιπλέον σπάσιμο. Ακόμη κι αν δεν είσαι έτοιμη να αποχαιρετήσεις τις άκρες σου μπορείς να ζητήσεις καθαρισμό ψαλίδας, αν και το καλύτερο είναι να τα δυναμώσεις κόβωντας τις άκρες σου.

Μετά το ντους

Οποιαδήποτε τρίχα είναι πιο ευάλωτη όταν είναι βρεγμένη. Και η ζημιά είναι πιο πιθανή αν δεν φερθείς στα μαλλιά σου με προσοχή. Μην τα χτενίζεις άτσαλα όσο είναι βρεγμένα εκτός κι αν έχεις βούρτσα ειδικά σχεδιασμένη για αυτό. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι περισσότεροι επαγγελματίες προτείνουν τη χρήση χτένας με μεγάλα δόντια για να ξεμπερδεύονται οι άκρες. Όταν βγεις από το ντους, μη τα τρίψεις στην πετσέτα! Αντ 'αυτού, στέγνωσέ τα ταμποναριστά σε μια λεπτή πετσέτα ή ιδανικά σε ένα μαλακό φανελένιο μπλουζάκι. Κάνοντας αυτό αποφεύγεται η τριβή που μπορεί να σπάσει τα ευάλωτα μαλλιά. 

Επένδυσε σε πλούσιες και θεραπευτικές μάσκες μαλλιών

Όλοι οι κομμωτές επιμένουν να αγοράζεις προϊόντα που θα βοηθήσουν τα μαλλιά σου να μείνουν ελαστικά και δυνατά. Γιατί όμως εστιάζουν τόσο πολύ στις μάσκες μαλλιών;  Γιατί είναι φτιαγμένες έτσι ώστε να έχουν υψηλές συγκεντρώσεις  ενυδατικών συστατικών, όπως βιταμίνες, έλαια και φυσικά συστατικά που λατρεύουν τα μαλλιά σου! Είναι επίσης παχύτερες σε υφή από τα κανονικά μαλακτικά, οπότε όταν τις εφαρμόζεις σε βρεγμένα μαλλιά, μένουν επάνω στην τρίχα και την θρέφουν, αφού έχουν τον χρόνο για να διεισδύσουν πιο βαθιά στην επιφάνεια της και να τη βοηθήσουν. Οι μάσκες συνεχίζουν να λειτουργούν ακόμα και αφού τις ξεπλύνεις!

Προτείνουμε τη μάσκα πολλαπλών χρήσεων για ενδυνάμωση των μαλλιών Elvive Full Resist, εμπλουτισμένη με βιοτίνη, αργινίνη και βιταμίνη Β5. Προσφέρει 2 φορές πιο δυνατά μαλλιά και φυσικά λιγότερες τρίχες στη βούρτσα σου! Βάζε την πιστά δύο φορές την εβδομάδα (ή και περισσότερο τον πρώτο καιρό). Και μην βιάζεσαι - όσο περισσότερο την αφήνεις τόσο πιο αποτελεσματική θα είναι!

Και για ολοκληρωμένη φροντίδα τότε οπωσδήποτε κάνε σωστά το τρίπτυχο της σωτηρίας των μαλλιών σου: Πρώτα χρησιμοποίησε το σαμπουάν ενδυνάμωσης Elvive Full Resist που είναι εμπλουτισμένο με τα τρία αυτά εξαιρετικά αποτελεσματικά συστατικά (δηλαδή με βιοτίνη, αργινίνη και βιταμίνη Β5), για ήπιο καθαρισμό και υγιές τριχωτό, χωρίς κατάλοιπα προϊόντων. Έπειτα χρησιμοποίησε το conditioner ενδυνάμωσης Elvive Full Resist, που θα αφήσει τα μαλλιά σoυ απαλά προλαμβάνοντας τους κόμπους. Η σύνθεσή του εμπεριέχει τα ίδια ακριβώς συστατικά. Και στο τέλος κλείσε με την θαυματουργή power mask που χρησιμοποιείται με πολλούς τρόπους*!

Μην τα κακομεταχειρίζεσαι

Το να τραβάς τα μαλλιά σου πίσω και να τα πιάνεις σε πολύ σφιχτές κοτσίδες με λαστιχάκια με μεταλλικές λεπτομέρειες προκαλεί φθορά στα μαλλιά σου και ταλαιπωρεί απίστευτα τις ρίζες σου! Mπορείς να τα βοηθήσεις επίσης αφήνοντάς τα να στεγνώσουν φυσικά τώρα το καλοκαίρι! Και θυμίζουμε ε, μην τα τρίβεις με την πετσέτα! Απλές ταμποναριστές κινήσεις.

Styling 

Αν χρησιμοποιείς πιστολάκι για το στυλιζάρισμα των μαλλιών σου, κατέβασε αρκετά τη θερμοκρασία! Απλωσε πριν μια κρέμα ή ορό ενυδάτωσης, και λάδια περιποίησης στις άκρες ώστε να δαμάσεις το φριζάρισμα και να τα προστατέψεις από το κάψιμο.

*Πώς να χρησιμοποιήσεις την σούπερ μάσκα της Elvive Full Resist:

  • Στο τριχωτό κάνοντας μασάζ για να ενεργοποιήσεις τις ρίζες
  • Στα μήκη για να ενισχύσεις τις ίνες με ειδική σύνθεση, εμπλουτισμένη με υποκατάστατα μαλλιών
  • Σαν μάσκα που ξεβγάζεται. Εφαρμόζεις σε βρεγμένα μαλλιά, αναμένεις για 3 λεπτά και ξεβγάζεις. Ενισχύει άμεσα την αντοχή της τρίχας.
  • Σαν leave in, χωρίς ξέβγαλμα. Εφαρμόζεις σε στεγνά μαλλιά ή βρεγμένα μαλλιά για να ενισχύσεις την αντοχή των μαλλιών κατά τη διάρκεια της ημέρας.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
7 / position1: 643 / position2: 2482
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb