ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ακολούθησε αυτές τις συμβουλές και δεν θα βαρεθείς ποτέ να τρως σαλάτες

Αυτοί είναι οι καλύτεροι συνδυασμοί τροφών στις σαλάτες, σαν να λέμε τα σαλατικά και τα ταίρια τους
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Ακολούθησε αυτές τις συμβουλές και δεν θα βαρεθείς ποτέ να τρως σαλάτες
pexels

Το ξέρεις πως κάποια υλικά στις σαλάτες απλώς δεν ταιριάζουν μεταξύ τους; Aυτό συμβαίνει γιατί κάποια φυλλώδη λαχανικά ταιριάζουν μόνο με κάποια λαχανικά ή σως, ή ακόμη και καρυκεύματα και άλλα είναι πασπαρτού. Άλλα είναι πιο ουδέτερα στη γεύση και άλλα πιο έντονα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα σαλατικά και τα ταίρια τους

Μια σαλάτα με σπανάκι ταιριάζει με πολλά και διαφορετικά είδη μπαχαρικών ή σως. Έχουν σχετικά γλυκιά γεύση και τους ταιριάζουν τα τυριά όπως η παρμεζάνα, το μανούρι που έχει ουδέτερη γεύση, το χαλούμι ή η φέτα αλλά και οι σως με βαλσάμικο. 

Για το μαρούλι προτίμησε γλυκά τυριά ή πολύ αλμυρά και ταιριάζει αρκετά με βινεγκρέτ, σως βαλσάμικο αλλά και ψητό κοτόπουλο, βραστά αυγά ή τόνο.

Η ρόκα, το παντζάρι, είναι πικάντικα φυλλώδη λαχανικά και ταιριάζουν πολύ με αρωματικό λάδι, ξύδι και άλλες βινεγκρέτ. Η ροκα ταιριάζει ιδανικά με μια σάλτσα πέστο. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από την άλλη σαλάτες όπως το ραντίτσιο, το ραδίκι έχουν πικρή γεύση και ταιριάζουν με  ξηρούς καρπούς, και τυριά και αλλαντικά βαριά. 

Πηγές πρωτεϊνης όπως τα όσπρια (φασόλια, ρεβύθια, φακές) μπορούν να συνδυαστούν εξίσου υπέροχα με μία πράσινη σαλάτα. Δοκίμασε να βάλεις μέσα σε μια χωριάτικη σαλάτα 2 χούφτες βρασμένες φακές ή ρεβύθια!

Πρωτεϊνη επίσης θα μας δώσουν τα μανιτάρια ή ο σολωμός.

Ντρεσινγκ

Ένα κουταλάκι μουστάρδα, ελάχιστο μέλι και μισή σκελίδα λιωμένο σκόρδο είναι ιδανικό!

Για να φτιάξεις μόνη σου πέστο χρειάζεσαι λίγη τριμμένη παρμεζάνα, μερικά φύλλα βασιλικό και ελαιόλαδο. Τα πολτοποιείς όλα στο μίξερ και είσαι έτοιμη.

Μια ακόμη έξυπνη επιλογή για ντρέσινγκ είναι μια κουταλιά μουστάρδα με 4 κουταλιές γιαούρτι - μια ελαφριά παραλλαγή της σως μουστάρδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
9 / position1: 347 / position2: 713
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb