ΥΓΕΙΑ

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το τεστ εγκυμοσύνης

Πόσο έγκυρο είναι και τι χρειάζεσαι από πληροφορίες πριν το δοκιμάσεις
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το τεστ εγκυμοσύνης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα τεστ εγκυμοσύνης ούρων γενικά είναι πολύ αξιόπιστα και τα αποτελέσματά τους έγκυρα. Φυσικά όπως κάθε εξέταση μπορεί να έχουν και ένα μικρό ποσοστό ψευδώς θετικού ή ψευδώς αρνητικού αποτελέσματος.

Έτσι λοιπόν, όταν υπάρχει οποιαδήποτε αμφιβολία συστήνεται να επαναλαμβάνετε το τεστ, ενώ εάν θέλετε να είσαστε ακόμα πιο σίγουρη, μπορείτε να κάνετε μία αιματολογική εξέταση β-χοριακής γοναδοτροπίνης σε ένα μικροβιολογικό εργαστήριο.

Εάν και μετά από αυτό έχετε οποιαδήποτε απορία, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον γυναικολόγο σας.

Μικρή αιμορραγία μετά από σeξουαλική επαφή είναι ένα συχνό φαινόμενο που εφόσον συμβαίνει σε μια νέα γυναίκα που δεν έχει προβλήματα υγείας και είναι συνεπής με τους ετήσιους γυναικολογικούς ελέγχους της (τεστ παπανικολάου και υπαρηχογράφημα) και αυτοί είναι έλεγχοι ειναι αρνητικοί, δεν είναι ένα ανησυχητικό φαινμόμενο.

Παρόλα αυτά όταν συμβαίνει συστήνεται να επικοινωνείτε με τον γυναικολόγο σας, που γνωρίζει και το ιστορικό σας. Θα συζητήσετε ακριβώς τα συμπτώματα που είχατε και θα σας κατευθύνει κατάλληλα για το αν χρειάζεται να κάνετε κάτι επιπλέον (κλινική εξέταση, τεστ παπ, καλλιέργειες, υπερηχογράφημα κλπ).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
3 / position1: 445 / position2: 879
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb